LILITH U HOROSKOPU

horoscope guru

Lilith, postoji kao asteroid ali i kao tzv.Crni Mjesec jer je defintivno  potvrđen od strane nekih astrnoma kao drugi Zemljin satelit, tj. Mjesec, međutim kako je je rijetko vidljiv od strane astronoma, dan mu je naziv Crni Mjesec. Postoje podaci o njegovom kretanju koji se uglavnom koriste u astrologiji i redovno ucrtavaju u natalne karte. Simbolika prve Adamove žene koju je on odbacio simbol je u svim drevnim kulturama dobre žetve, zaštitnica majki i plodnosti, erotike ali je u nekim kulturama smatrana za ženu demona. Sadašnje tumačenje Lilita od strane astrologa je da simbolizuje žensku intuitivnost i moć zavođenja, najniže instikte, uglavnom predstavlja erotiku ali i moć izraženu preko astrološkog znaka i kuće u kojoj se nalazi u osobnom horoskopu. Nije svejedno da li pravi konjukciju sa Mjesecom, Venerom, Neptunom ( u ženskom horoskopu daje ženi posebnu čar i mističnost, ljepotu i izazovnost) a u muškom horoskopu nagovještava njegovu podložnost ženskom utjecaju. Kada je u konjukciji sa tzv.muškim planetama, Suncem, Marsom, Uranom, Jupiterom, Saturnom, Plutonom, ukazuje i kod žena i kod mušakarac na veliku zavodničku moć i želju za vladanjem.

 

LILITH U OVNU-Naglašen ponos vam, ( važi za žene) ne dozvoljava da ostvarite kvalitetnu ljubavnu vezu. Jako naglašen seksepil ne znači i sretnu vezu jer se muškarci boje žena rođenih sa Lilitom u ovom znaku. Oni maštaju o njima ali se teško odlučuju da im priđu.Emocije su vam snažne ali ih potiskuje i dovoljan je mali povod da raskinete vezu u trenutku ako mislite da se partner poigrava vašim osjećanjima. Ipak, kad tad one moraju izbiti na površinu u vidu burne ljubavi, a kako će se ona završiti, zavisi od aspekata koje Lilit pravi u natalu i u tranzitima u trenutku zaljubljivanja.

Muškarci sa Lilitom u Ovnu su puno uviđavniji, sigurni u sebe i džentlmeni, širokogrudni, pravi tip zaštitnik koji poštuje žene. Oni također imaju problem sa pokazivanjem emocija i sa pronalaženjem idealne partnerice. Prvi brak je obično traumatičan jer je žena dominantna, drugi ima više šanse da uspije. Poštuju obitelj ali je drže podalje od očiju javnosti.

LILITH U BIKU-Vaša naglašena emotivnost i erotičnost čine vas jako omiljenim bili muškog ili ženskog spola. Osvajate seksepilnim glasom, lijepim manirima, galantnošču. Postoji velika potreba za sigurnošću, želja za brakom i velikomobitelji.Buran predbračni i miran i harmoničan bračni život, skoro da je zagarantiran, naročito ako imate djecu. Erotika je jako naglašena i imate potrebu da emocije pokažete svakom svojim gestom. Žene to obično čine ljubaznošću a muškarci galantnošću. Ako ste žena sa Lilitom u Biku, vaš najveći adut je glas, moć uvjeravanja, lijepa kosa, a ako ste muškarac što više emocija pokazujete to će vam se više vratiti. Odgovaraju vam osobe sa Lilitom u Djevici, Jarcu, Ribama, Raku i Škorponui dok buran odnos možete imati sa osobama koje imaju Lilit u Blizancima, Vagi i Vodenjaku

LILITH U BLIZANCIMA-.Imate veliki potrebu za mentalnom i intelektualnom superiornošću i dominacijom na partnerom. Jak smisao za biznis i racionalni duh čini vas stalno nezadovljnim svojim partnerom. Postoji tendencija prema depresiji i manipulaciji. U ovom znaku je Lilit izrazito jak, vlada Blizancima i to su jake ličnosti,svjesni svoje erotičnosti.
Ako ste žena sa Lilitom u Blizancima jako ste sposobni za posao ali i u tom segmentu života nastupaju krize kad tad jer ste žrtva trača, a ljubavnog partnera vam može „preoteti” upravo kolegica. Povremeni napadi bjesa partnera plaše, a vas rasterećuju. Ukoliko ste muškarac sa ovakvom pozicijom Lilita, morate preuzeti nešto od ponašanja žena, od njihove lukavosti i i pronicljivosti da biste opstali i u biznisu i u ljubavi. Što više šutite, to ste fatalniji. Riječi vam mogu biti jako oružje na poslu ali ne i u ljubavi.

LILITH U RAKU-Lijepi ste i svjesni ste toga ali vam je važnija vaša osobna udobnost, osobna komocija, osjećaj sigurnosti nego mišljenje okoline. Stabilan brak i velika obitelj je ono čemu težite. Postoji tendencija prema idealiziranju i braka i manipulacija u odnosima sa partnerom da bi se zadržala njegova pažnja. Naglašena plemenitost i bavljenje pitanjima od općeg interesa. Možete dosta lutati u traženju idealnog bračnog partnera. Ljubav se kod vas podrazumijeva, ali vam je često osjećaj sigurnosti i lojalnosti koju partner pruža puno važnija.Žene sa Lilitom u Raku su ženstvene sa naglašenim oblinama i idu u krajnost ili tip žene-majke ili žene – djevojčice. Ma kako izgledale prilično su tajanstvene.
Muškarci sa Lilitom u Raku mogu tražiti tip žene – majke nego ženu – djevojčicu. Imaju jako naglašenu crtu plemenitosti i često se bore za interese drugih ili se posvećuju nekim višim ciljevima nego partnerici.Ipak, dom je za njih svetinja a u ljubavi su prilično pasivni iako mogu izgledati kao pravi mačo tipovi.

LILITH U LAVU-Naglašenakarizmatičnost, plemenitost, jake emocije i potreba da se stalno dobije pažnja od okoline karakteriziraju ovakavu poziciju Lilita. Sklonost  dramatičnom i teatralnom ponašanju, postavljanje velikih ciljeva, ego naglašen kao i samoljublje. Umjetnički talenat koji mora naći svoj izlaz. Dobijate uvijek pažnju okoline, ma čime se bavili. Ako ste žena sa Lilitom u Lavu, muškarce bacate u očaj jer nikada nisu načisto šta od njih očekujete. U stvari najvažnija vam je pažnja, prije nego ljubav. Potreba da vam stalno dokazuju ljubav, čak i ako nije najiskrenija vam je jako bitna.Muškarci sa Lilitom u Lavu vole  domininaciju, oni su vječiti dječaci koji tragaju za svojom osobnom srećom ali se moraju eksponirati u javnosti. Ljubav partnerice  im nije toliko bitna koliko divljenje okoline.

LILITH U DJEVICI-Stalno ste u procjepu između karijere i ljubavi, često zanemarujućete svoje najbliže da biste bili na usluzi drugima. U stvari jak intelekt koči emocije i dolazi do kompenzacije za često nezadovoljstvo u vezi. Dopadaju vam se tajanstvene lijepe osobe koje zrače nečim mističnim. I sami posjedujete veliku dozu karizmatičnosti koja dolazi do izražaja preko posla kojim se bavite. Jako ste požrtvovani i plemeniti. Ovi tipovi ljudi su previše u sferi mentalnog zbog čega zaboravljaju na emocije ili smatraju da se one podrazumevaju. Žene su prilično suzdržane i često su tip dama ili žena – djevojčica. Preko posla upoznaju budućeg partnera. Muškarci sa Lilitom u Djevici vole dati na znanje koliko im se partnerica dopada ali i da se osjećaju pored nje intelektualno superiornim.Veliki ste esteta i to dolazi do izražaja i u poslu i u ljubavnom životu. Uglavnom se emotivno vežete za lijepe osobe.

LILITH U VAGI-Bolna točka su vam bračni i ljubavni odnosi, jer donose puno patnje, posesivnosti, ljubomore. Ženama brak služi da bi stekle reputaciiju i bile u centru pažnje, postoji doza narcioidnosti i proračunatosti.Ako ste jedna od njih, morate  naučiti kako da manje koristite muškarce jer se mogu osjećati izmanipuliranima. Uglavnom birate za partnere ugledne ili atraktivne muškarce koji vam mogu imponirati. Ponekad možete biti i sami ali i to je dio neke vaše predstave u kojoj privlačite pažnju okoline. Kada stupite u brak, postajete privrženi suprugu ali ipak trudite se da iz braka izvučete maksimum za sebe osobno.
Muškarci su tajanstveni, šarmantni i nespremni da budu vjerni iako se trude da ostave takav utisak. Mnogi muškarci koji se smatraju fatalnim za suprotni spol imaju ovakvu poziciju Lilita u natalnom horoskopu ali su zapravo često jako sujetni, egocentrični i koriste svaku priliku da bi partnericu prevarili. Ponekad im je dovoljno i flertovanje da bi njihova sujeta bila zadovoljena.

LILITH U ŠKORPIONU-Svjesni svoje erotičnosti ne prezrete da je pokazujete. Svojeglavi i sigurni u sebe, kontrolirate emocije koliko možete, ipak one su vidljive. Žene manipuliraju muškarcima, seksom, svojom karizmom, dok muškarci nesvjesno osvajaju žene, sva vrata im se otvaraju, imaju sreće s novcem. Karakteristika i jednog i drugog spola da su  uporni. Ako ste žena najveća ste zavodnica cijelog Zodijaka ali to često vrlo skupo plaćate. Spremni ste se truditi oko partnera i da mu maksimalno ugađate, da on stekne utisak da vam je sve na svijetu, ali u stvari sve to činite kada imate osobne koristi. Ako ste muškarac sa Lilitom u ovom seksepilnom znaku, za vama žene uzdišu a vi možete biti u stvari prilično teške naravi. Tek kada vas dobro upoznaju shvate da niste baš ono za šta ste predstavljate ali imate velike šanse da pravim kvalitetima zadržite osobu koja vam se dopada. Jako ste uporni, svojeglavi i žena je ta koja vasmora prati u životu a ne vi nju, čak i ako ste pored uspješne žene.

LILITH U STRIJELCU-Inozemstvo za vas igra veliku ulogu i uglavnom uspjevate podalje od mjesta rođenja. Ljubav na putovanjima i sa strancima je česta. Duhovnost je naglašena ali uz veliku dozu promijenljivog raspoloženja.Karakateristčno za vas, je da lakše uspjevate u nekom drugom gradu ili državi, po pravilu što dalje od mjesta rođenja, to bolje. Djelujete prilično neobično na okolinu. Posjedujete mnoge talente koji kad tad dođu do izražaja. Možete biti plemeniti ali i hladni i suzdržani. U stvari, trudite se da niko ne otkrije koliko ste osjećajni, da ne biste bili na neki način povrijeđeni.. Skloi ste nekom od poroka ili usamljenosti. Postoji naglašena potreba za avanturizmom.Ovo su uglavnom osobe sa neobičnim sudbinama.Često imate dovoljno novca, čak i više nego što vam je potrebno. Hoće vas sreća kada je novac u pitanju i živite prilično ekstravagantno. U duši niste nevjerni, nego jednostavno ne možete odoljeti izazovima.

LILITH U JARCU-Lilit je ovdje najjači zbog čega se smatra da su žene Jarci same sebi dovoljne. U stvari, postoji velika potreba da se sve drži pod kontrolom jer se i žene i muškarci sa ovakvom pozicijom Lilita boje neugodnih iznenađenja i pretjeranih emocija. Često težite dominaciji. Žene postižu to osobnim magnetizmom i preko ljubavnog partnera a muškarci uspjevaju ambicijom i senzbilitetom, postoji crta genijalnosti ili specijalne nadarenosti. I jedni i drugi su karizmatični i ako imate ovakvu poziciju Lilita, ne ostajete neprimjećeni. Ako ste žena sa ovom pozicijom Llita, bilo bi najbolje da načučite da se opuštate i da cijenite svoje emocije da ne budete previše skloni ekstravaganciji.Uglavnom se dopadate muškarcima na visokom položaju i to vam imponira. Djelujete više nego karizmatično i posjedujete jaku ličnost. Ukoliko ste muškarac, u nešto ste lošijem položaju jer žene upravljaju vašim životom, ma koliko se trudili da budete uvijek vi ona strana koja se pita. Vjerni ste, intelektulani i trudite se da uvijek budete pošteni.

LILITH U VODENJAKU-Originalni ste, smJeli, uporni, revolucionarni, istraživački duh koji ne preza ni od čega. Sadržajan ljubavni život, vi birate, ne dozvoljavate da vas biraju. Šokirate okolinu, predvodnik u grupi u ljubavi tolerantni, plemeniti a možete postati i rob svojih strasti. Imate buran ljubavni život, ma čime da se bavite .Često vaše raspoloženje varira od namrgođenosti do krajnje srdačnosti. Imate česte potrebe za samoćom. Volite biti u centru pažnje i ako ne dobijete dovoljno pažnje od okoline, ljubavnog partnera, posvećujete se karijeri. Možete biti skloni porocima, imate čudan život, pun iskušenja.Volite putovati i možete, posebno ako ste žena biti u vezi sa starijim muškarcem, imati nekoliko značajnih veza prije nego što stupite u brak a tada ste obično vjerni. Možete se udati ili mladi ili u zrelim godinama.

LILITH U RIBAMA-Nježna ste duša koja da bi se obranila često bira pogrešan put. Droga, alkohol, puno rada, iscrpljivanje, predanost, opsjednutost idejama, kreativnost su ono što vas karaktezira i čini specifičnim. Ovo su lijepe osobe koje imaju sposobnost da druge hiptnoziraju, intuitivne, rob ljubavi. Ako ste žena sa ovakvim položajem Lilita u horoskopu, kad tad ste morali imati osjećaj da ste nepravedno ostavljeni, dok su muškarci ti koji ostavljaju svoje partnerice. Nesporazumi, mnogo toga nedorečenog pri raskidu i mnogo intriga, tajnih i podmuklih neprijatelja vaše veze su ono što će vas pratiti kroz cijeli život. Ljubomorni ste ali to ne pokazujete i trudite se da držite kontrolu nad svojim emocijama, ali u stvari vam se sve vidi na licu.Ako ste muškarac sa ovom pozicijom Lilita, teško vam padaju ljubavna razočarenja a često doprinosite prekidu veze. Nestalni ste i nepristupačni. Ako ste žena, imate magičnu moć zavođenja ali ste skloni i manipulaciji.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)