Karakteristike Ovna

horoscope guru

 

OVAN-21.03.-20.04.

Vladajuća planeta-Mars

Element-vatra

Dragi kamen-dijamant

Boja-sve nijanse crvene

Ovnovi su impulzivni i uvijek se bacaju na glavu. Zato i imaju rogove, ali oni nisu samo za borbu jer će njihova tvrdoglava narav odbiti tugu i bol poput neprijatelja na bojištu.

Ovnovi su poznati po hrabrosti i sposobnostima vođe i to prvenstveno zbog toga što su uvijek spremni na akciju. Želja za uzbuđenjem gura pripadnike ovog znaka u nove teritorije i dok su na čelu sigurni su u sebe tada će ih ostali slijediti. Samoprozvani vođe krda bore se za ono u što vjeruju, no nisu neustrašivi. Hrabrost je više kao obveza da se suoče sa strahom i pobjede ga.

Ovnova je ‘Priprema, pucaj, nišani!’. Možda je to naopako za neke, ali oni će radije shvatiti što čine dok djeluju. Impulzivne radnje mogle bi donijeti probleme jer dok drugi skupljaju informacije i donose odluke, Ovnovi već djeluju. Pripadnici ovog znaka mogli bi imati problema sa preranim startom, ali i nezavršavanjem projekta i započinjanjem novog prije vremena. S vremenom Ovnovi nauče da treba malo usporiti kako bi dobili na vremenu da razmisle prije djelovanja.

Vatreni znak je obično topao. Vatra daje svjetlost i toplinu, ali se ne smanjuje dok se drugi griju njome. Jedna svijeća će dati svjetlost sobi i neće sagorjeti brže ako deset ljudi čita pod njenim zrakama već će trajati jednako kao i da čita jedna osoba. Vatra ne bira svoj sljedeći potez, nije logična već ovisi o trenutku i trajat će dok ima uvjeta bez razmišljanja i planiranja. Upravo zbog toga se vatreni znakovi oslanjaju na intuiciju i instinkt.
Ovnovi vole red i disciplinu, premda se sami toga ne pridržavaju. Ovnovi su iznimno poduzetni, sposobni i snalažljivi, no vole da sve bude po njihovom. Budući da su nagle naravi, često ulaze u bučne svađe.
Usprkos svemu, teško se naljutiti na njih jer su zaraznoga šarma, a njihova prostodušnost osvaja na prvu loptu. Osobe rođene u znaku Ovna imaju čvrste stavove koje žestoko brane, često i uz puno arogancije. Reagiraju impulzivno, no ljutnja ih brzo popušta. Ovnovi skrivaju slabost i suze jer ne žele dopustiti da ih neprijatelji vide kada su povrijeđeni ili tužni, jer ih iznad svega užasava sažaljenje. Veliki su optimisti, vole izazove i skloni su nepromišljenim odlukama. Ovnovi su najsretniji u karijerama u kojima treba osvajati bitke i preskakati prepreke.

Ovnovi uvijek sebe stavljaju na prvo mjesto, iako su vrlo srdačni i širokogrudni prema onima koje vole.
Nije rijetko da se zaljube na prvi pogled, a ideja vječne vjernosti jednoj osobi nije uopće odbojna Ovnovima. Ipak, ako stvari ne idu onako kako su si zamislili, on ili ona će negdje drugdje potražiti uzbuđenje, pažnju i ljubav.

Ako se sviđate Ovnu ili Ovnici, budite uvjereni da će učiniti sve da vas osvoji. Važno je privući njegovu/njezinu pozornost, no nemojte izravno pokazati koliko vas zanima jer Ovnovi vole izazove.

Bez obzira radilo se o dečki ili curi Ovnu, poanta je da oni uvijek moraju osvajati. Kasnije je važno da mu/njoj prepustite glavnu riječ (ili barem neka tako misle), no pripadnicima ovoga znaka morate iznova priređivati stalna iznenađenja.
Vatra Ovna je spontana i vruća. Ona je poput gomile suhog granja koje brzo gori, ali se ne može održati.

Prva Kuća simbolizira fizičko tijelo i osobnost, kako nas vanjski svijet doživljava. To nije neophodno tko ste, već što donosite u određenoj situaciji i kako nas drugi doživljavaju. Ona predstavlja djetinjstvo, početak aktivnosti ili čak početak nove veze. No, to ne znači da se radi o drugoj osobi, već kako nas drugi vide. Bez brige, sve počinje sa Prvom Kućom.

Mars je poznat i kao ‘Ljutiti Crveni planet’. U grčkoj mitologiji znan je i kao bog rata. No, bit Marsa nije samo u ratovanju, već i odlazak negdje, bilo gdje. Ako je netko pred Ovnovima onda biste se trebali boriti s tom osobom kako biste mogli nastaviti put. Mars je poput papučice gasa i predstavlja nas točno kako se u životu krećemo prema naprijed. Mars nam daje rješenja za ispoljavanje osnovne energije. Kao ključni planet Ovnova govori nam da se pokrenemo i učinimo to.

Zdravlje: Anatomski vezan uz glavu, lubanju i lice. Stres ili ljutnja uzrokuju bolesti kože, glavobolje. Potrebno je puno sna i odmora. Jesti puno povrća i ‘hrane za mozak’ te umjereno s mesom.

Poznati  Ovnovi: Andersen, Johan Sebastijan Bah, Žan Pol Belmondo, Šarl Bodler, Marlon Brando, Van Gog, Goja, Ivan Grozni, Beti Devis, Dušica Žegarac, Emil Zola, Piter Justinov, Kazanova, Momo Kapor, Klaudija Kardinale, Džuli Kristi, Lenjin, Ali Mekgrou, Miodrag Petrović Čkalja, Rentgen, Glorija Svanson, Simon Sinjore, Arturo Toskanini, Nikita Hruščov, Čarli Čaplin, Anton Pavlović Čehov, Elton Džon, Omar Šarif. 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)