Karakteristike Djevice

horoscope guru

 

23.08.-22.09

Element: zemlja
Drago kamenje i kristal-gorski kristal,citrin

Boja-pastelne,boja meda,zelena

Osjećaj za stvarnost, bistrina uma, posmatrački duh i jasni pogledi na svijet, najočiglednije su karakteristike koje planeta Merkur daje rodenima u znaku Djevice. Ovim urođenim kvalitetima dodaje i duboku intuiciju za sve stvari koje traže praktičnost duha i smisao za trgovinu, kao i ljubav prema tehnici. Ova osobnost omogućava preciznost, ima izvanrednu memoriju, razvijenu pažnju, sposobnost da se izrazi na mnogim poljima i, povrh svega, nevjerojatnu moć logičkog rasuđivanja i ulaženja direktno u samu bit stvari. Način života ovih osoba je, rezultat mnogih iskustava i zrelih razmišljanja. Čak i kad treba obnoviti svoja poznanstva ili prilagoditi svoje ponašanje novim okolnostima, ovakva osoba će veoma oprezno proučiti, ispitati i ocijeniti situaciju do najsitnijih detalja.

Djevice su uvijek spremne preuzeti teret novih obaveza i novih dužnosti, naročito kad ih drugi potaknu ispravnim prepoznavanjem njihovih zasluga. U osnovi, ove osobe duboko žele biti korisne drugima i učiniti nešto važno za druge, imati cilj ili ideal kojem se mogu posvetiti svom snagom svog bića. Osobe rodene u ovom znaku imaju jako razvijen smisao za praktične stvari i sposobne su suočiti se sa svakom situacijom. Ostale njihove karakteristike su: razvijena intuicija i brzo učenje, što potiće iz njihovog otvorenog uma koji brzo uvida stvari oko sebe, zatim hipersenzibilnost, zbog koje njihova eventualna krutost u odnosima u stvari samo maskira odredenu formu stidljivosti. Djevica se mora čuvati sklonosti da se previše prepušta analizi i sumnjama, koje je mogu odvesti falsificiranju stvarnosti. U njene odluke može se umiješati oštar kritički duh koji je distancira od mirnog i objektivnog pogleda na probleme. Bez obzira na sve nesumnjivo je riječ o briljantnoj osobi, prije svega zahvaljujući njenoj rječitosti, izrazito kulturnoj osobi i posebno dražesnom biću – to su kvalitete koje pobuđuju pažnju drugih. Ako povrh svega uspije na pravi način procijeniti vlastite slabosti kao i slabosti osoba u njenoj blizini, onda će svakako moći u punoj mjeri potvrditi svoju složenu i zanimljivu osobnost. Bilo da treba vrijedno i precizno uraditi nešto, bilo da se traži duboka analiza problema, takav posao se slobodno može ponuditi osobama rodenim u znaku Djevice. Ovaj znak proširuje, kao nijedan drugi, urođenu praktićnost i intelektualni dar koji mogu uzdići osobu na mnogim poljima, od ekonomije do politike, od nauke do medicine. U većem broju slučajeva, ove osobe ne pokazuju savršeno zdravlje. Bez obzira na to, imaju izuzetnu čvrstinu i velike obrambene snage.

Njihov ispravan osjećaj i samodisciplina vode ih ka umjerenosti u svim stvarima: ova konstantna kontrola sprječava teže narušavanje njihovog zdravlja. Osnovne smetnje koje se pojavljuju kod Djevice nervoznog su i psihičkog karaktera i njima je teško dati pravu dijagnozu. Ove osobe ponekad pretjeruju s ljekovima, pribjegavaju im pri najmanjoj smetnji, sprečavajći tako djelovanje svojih obrambenih snaga. Za doktora predstavljaju dobrog pacijenta, ali ipak pomalo zamornog i suviše pedantnog, jer se rijetko zadovoljavaju jednostavnim dijagnozama. Traže jasnu analizu bolesti, njene prirode, uzrok i način liječenja. Često pribjegavaju medicinskim knjigama i drugim sredstvima koja mogu pružiti iscrpne obavijesti o bolesti od koje pate. Njihove bolesti obično imaju normalan tijek; čak i poslije kirurških zahvata uspijevaju brzo povratiti snagu. Prema astrološkom predanju, najosjetljivije i najranjivije točke na tijelu rodenih u znaku Djevice su organi za probavu, žuć, gušterača i trbušni mišići kao i jetra. Grčevi i akutni bolovi u želucu često potiću od nervoze ili se javljaju u periodu kad je osoba rodena u ovom znaku uznemirena psihičkim ili duhovnim problemima. Njihova mudrost treba im preporučiti slijedeće: “Ne smijem stvarati sebi brige već se suočiti sa svakodnevnim problemima onako kako nailaze.”

Rođeni u znaku Djevice mogu biti odlični pedagozi, veoma uspješni na polju kemije, medicine, a mogu biti i vrijedni bibliotekari ili arhivski radnici.

Žena rodena u ovom znaku ističe se prije svega u kući gdje zna primjeniti svoju izuzetnu sposobnost za organizaciju, osjećaj za red i ljubav i za preciznost. Riječ je o veoma modernoj ženi koja naročito u administraciji domaćinstva zna raspodijeliti prihode, čak ih i uvećavati. Rijetko ostaje bez novca jer ima različite izvore i uspijeva izvući korist i iz sitnih stvari. I muškarac u ovom znaku pridaje pravi značaj novcu: ne kupuje nikad ništa dok dobro ne promisli, bez obzira da li su u pitanju krupni ili sitni izdaci. Ali, s druge strane, ove osobe znaju biti darežljive i rado poklanjaju, do točke gdje takva darežljivost može biti zloupotrijebljena od strane drugih. Djevica zna održati diskretan način života i sa ograničenim sredstvima, uspijevajući uvijek doći do neophodnog novca za najnužnije potrebe i odjeću, do koje posebno drži. Ali ako se radi o pomoći obitelji ili bilo kome tko im je drag, ove osobe su spremne preuzeti teške dužnosti na sebe, uključujući i najveće žrtve, ako je to neophodno.

Senzibilni i individualisti, rođeni u ovom znaku često pate od određene teškoće da uspostave kontakt sa drugima. Zato traže prijatelje medu optimistima, koji im pomažu da prebrode svoju napetost i teškoće u životu i komunikaciji. Ispunjene duhom žrtvovanja, ove osobe znaju podmetnuti svoja leđa za druge, zbog čega prijateljstvo, čak i ono čvrsto može doći u pitanje zbog izrazite sklonosti Djevice ka kritici: jer, ako mnogo traže od samih sebe, očekuju perfekciju i od svojih prijatelja. Baza iskrenog i postojanog prijateljstva i čvrstih veza sa ljudima rođenim u ovom znaku su svakodnevni interesi i zajedničke ideje.

Djevica teško vrši izbor partnera. U biti, nije im lako naći osobu koja će odgovarati svim njihovim zahtjevima. Ove osobe traže od drugoga unutrašnju snagu. zrelost. sigurno držanje, uspješan materijalni i društveni položaj. Kad nađu pravu osobu znaju voljeti i rijetko je napuštaju, mada ih njihova smanjena vitalnost ne čini gotovo nikad “strasnim ljubavnicima”. Njihovim ljubavnim životom kao da upravlja isključivo razum i dobar ukus. Možete ih predstaviti drugima kao hladan i rezerviran karakter, toliko da ukoči svaki entuzijazam i inicijativu partnera. Bez obzira na to, uspijevaju ostaviti osobni pečat na život osobe koju vole i znaju ga organizirati po svom sistemu. Osoba rodena u ovom znaku ima, sve u svemu, karakter koji se čini teško odgonetljivim. Čak i kad ih duboko poznajemo, mogu nas iznenaditi nekim potpuno novim stavom ili idejom. Odluke svog srca uglavnom prethodno podvrgavaju sudu mozga. Ali treba zapamtiti da su uvijek spremne žrtvovati se za voljenu osobu. One ponekad počinju strepiti kako će ljubav bez komplikacija postati bezukusna i hladna i zato same stvaraju komplikacije s apsurdnom ljubomorom, uzaludnim kritikama i pretjerivanjima, što sve treba, prema njihovom gledištu, održati u životu njihove osjećaje.

Poznate osobe u znaku Djevice

Sean Connery (25. kolovoza 1930.) američki glumac
Majka Teresa (27. kolovoza 1910.)
Ingrid Bergman (28. kolovoza 1915.) američka glumica
Count Leo Tolstoi (28. kolovoza 1828.) ruski pisac
Michael Jackson (29. kolovoza 1958.) američki pjevač

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)