Kako zvezde oblikuju život

Četiri elementa koja se nalaze u svakom horoskopskom znaku: vatru, zemlju, vazduh i vodu, astrologija naziva i elementalna stvarnost. Kako su deo svakog znaka, pa tako i života, četiri elementa imaju moć ozdravljenja. Kad jednom saznamo jesmo li dominantno zemlja, vazduh, vatra ili voda, otvara se mogućnost da razvijemo slabije elemente, baš kao i one jače. Element koji je slab ili pak u potpunosti nedostaje, prikazuje se kao ljudska slabost ili nedostatak. Svesno osnaživanje slabijih elemenata može podstaći osećaj da se vraćamo sebi.

Nijedan element nije manje ili više vrjedan od drugoga, već da su, jednostavno, njihov izraz i djelovanje drukčiji. Svako od nas u natalnom horoskopu ima sva četiri elementa koja su nužna za uravnotežen razvoj ličnosti.

Zemljani tipovi su stoici, snažni su i skloni bolestima kojima je potrebno vreme da se razviju, dok su vodeni tipovi ranjivi i osetljivi na vlagu i psihološki iscrpljujuće bolesti. Vazdušni tipovi su užurbani, radoznali i skloni bolestima uzrokovanim stresom, a vatreni su hiroviti, uzbuđeni i skloni nesrećama, temperaturama i brzim, akutnim i upalnim bolestima.

U svakom elementu znakovi se dele na tri grupe: kardinalne, fiksne i promenljive. Kardinalne znakove, u koje spadaju Ovan, Rak, Vaga i Jarac, karakteriše podsticaj na delovanje. Fiksne, Bika, Lava, Škorpiju i Vodoliju, karakteriše postojanost i stabilnost, a promenljive, Blizance, Devicu, Strelca i Ribu, primena i prilagodljivost. Znakovi se još dele na emocionalne i racionalne. Emocionalni su vatreni i vodeni znakovi, a racionalni su znakovi zemlje i vazduha. Nadalje, dele se i na introvertne i ekstrovertne, odnosno na pasivnije ili direktnije. U prve spadaju znakovi zemlje i vode, a u druge vatreni i vazdušni.

Spoznaja o posjedovanju ili nedostatku elemenata koji određuju našu percepciju i pogled na svet pomoći će nam da se pobrinemo da iz njih izvučemo ono najbolje.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)