Kakav nakit odgovara vašem horoskopskom znaku

horoscope guru

nakit

Kakav nakit Vam odgovara prema Vašem  znaku, što nositi za sreću u ljubavi, a što za  novčane dobitke…

OVAN –  Ovna, po svim zodijačkim pravilima, štite cirkon, dijamant, zlato, rubin. U ovom periodu kada idete na poslovne sastanke, vaše šanse za uspjeh i sreću mogli bi uvečati i tirkiz, oniks, akvamarin i topaz. Za ljubavne susrete isključivo birajte lapis lazuli, biser ili srebrni nakit. Trebalo bi da nosite uglavnom narukvice od srebra.

BIK – Vi volite nakit, iako Bikovi djeluju ‘raskošno’ i bez nakita. Smaragd i žad vam najviše odgovaraju. Druge ćete u ovom periodu ubijediti u ono što hoćete ako nosite zagasite tonove crvenog nakita, mada i poneki granat, rozenkvarc može da ‘odigra’ svoje. Vrijeme je za upadljive naušnice za večer.

 BLIZANCI – Vaša mladenačka priroda voli nježne tonove nakita, topaz vam sasvim odgovara, ali ne bi bilo loše da koristite magičnu moć zelenkastog tirkiza za tajne ljubavne sastanke i onog sa više primjesa plavih tonova za poslovne susrete. Bit ćete ubjedljiviji da naplatite dug ili da nekoga zavedete sa ogrlicom od korala.

RAK –  Odgovara vam srebrni nakit, u plavim tonovima i srebrni. Ipak, ako krećete na poslovni sastanak, zlatna narukvica prije će donjeti više uspjeha, posebno kombinirana sa slonovom kosti, ili kombinacija bijelog i žutog zlata. Ako namjeravate da zavedete osobu koja ima veze sa inozemstvom stavite bilo koji komad nakita od malahita ili granata.

LAV –  Zlatan nakit, dijamanti, rubini, to je vaš izbor. Ali planete u ovom periodu ‘određuju’ vam da pojačate svoju intuiciju nakitom od bakra, srebra ili platine. Detalji od zelenog turmalina i tirkiza ili prsten sa plavim safirom, može da učini čudo, posebno u tajnim ljubavnim avanturama, posebno ako ste, neprimjereno vašem znaku u vezi sa Rakom ili Bikom.

DJEVICA – Malahit, ćilibar, topaz, sasvim vam odgovaraju. Međutim, sada kada je Saturn u vašem znaku, prsten sa kamenom od crnog oniksa, ili sa granatom, privući će poglede suprotnog spola. Žuti safir ili prsten sa smaragdom, mogu privući osobu koja vam se sviđa, a koja često putuje, posebno na jug ili jugoistok od mjesta u kojem živite.

VAGA –  Roze turmalin, aleksandrit vam daju energiju i potreban šarm, energetski vas pune. U ovom periodu, svaki nakit sa zelenkastim i ružičastim tonovima, pojačava vašu karizmatičnost. Ako idete na poslovne sastanke, slobodno stavite na sebe prsten od crvenog spinala ili bakarnu narukvicu, a za večernje izlaske privjesak sa tirkizom ili žadom. Može i imitacija.

ŠKORPION Crni biser, čak i uz crnu čipkastu haljinu sjajno vam stoji. Djelujete neodoljivo s nakitom od platine, hematita ili prstenom od rubina. Sadašnje pozicije planeta vam ‘nagovještavaju’ da trebate  biti nešto nježniji u odabiru nakita, te bi dobro došla ogrlica – lanac od srebra sa prstenom od akvamarina. Mušarci bi se prije usudilii da vam priđu.

STRIJELAC – Smaragd i safir, vaše omiljeno drago kamenje, može u ovom periodu biti slobodno zamijenjeno nakitom od slonove kosti. I te kako bi vam odgovarala i imitacija ovog nakita, kao i prsten od citrina, posebno za poslovne razgovore i donjela bi vam sreću po pitanju novca. Za ljubavne susrete, ako ga imate – obavezno ponesite brilijantski prsten.

JARAC –  Volite tirkiz, granat, oniks, ali za zavođenje koristite malahit ili žad, bilo koji detalj ili imitaciju ovog kamenja, u svakom slučaju, u zelenoj boji. Ona vam pomaže i kod kontakata sa strancima. Za ljubavne susrete slobodno koristite crveni turmalin ili vještački biser, djelovat ćete ‘pitomije’. Za duge poslovne sastanke, bilo koju vrstu poludragog kamenja ljubičaste boje.

VODENJAK – Vaš omiljeni nakit su glomazne narukvice, mogu i od alpaka, ili od tigrovog oka, poludragog kamenja i birate obično tirkiz. Slobodno ga nosite, čak i imitaciju i to u vidu velikih privjesaka, moguće u formi skarabeja. Orijentalne ogrlice u vidu srebrnih privjesaka podići će vam moral i dobro raspoloženje. A za večer, slobodno koralji, iako još nije ljeto.

RIBA –  Vaša nježna priroda obično voli akvamarin, biser i ametist, i možete slobodno da nosite taj nakit uz dosta srebrnih lanaca i narukvica. Uglavnom bi trebalo da se orijentirate na ogrlice sa akcentom na zelenim tonovima, kao što je zeleni ili ljubičasti turmalin. Posebno obratite pažnju na cipele sa petom ili ukras u podignutoj kosi u tamnoljubičastoj boji.

Nakit je vrijedan predmet koji služi za ukras i često je umjetnički izrađen od plemenitih kovina i dragulja.

Predmeti se obično nose na ljudskom tijelu, a češće kod pripadnica ženskog spola.

Nakit proizvode uglavnom zanatske radnje draguljara ili zlatara, no treba naglasiti da se većina nakita danas proizvodi industrijski te da se nakit ručno samo dorađuje.

U nekim obiteljima nakit se nasljeđuje iz generacije u generaciju i na taj način čini određeni simbol kontinuiteta i nastavka obiteljskog života te socijalnog statusa.

Nakit je zasigurno jedan od najstarijih oblika ukrašavanja tijela, nedavno je nađena oko 100 tisuća godina stara ogrlica od perli izrađenih od Nassarius školjke. Ponekada nakit služi kao sredstvo pokazivanja bogatstva, no on uvijek zadržava i barem minimalnu funkcionalnost, poput držanja dijelova odjeće zajedno ili učvršćivanja frizure. Od najstarijih vremena smatran je oblikom osobnog ukrašavanja. Prvi su komadi nakita bili od prirodnih materijala, kao što su kosti i zubi životinja, školjke, drvo i rezbareno kamenje. Kroz povijest su se neki oblici urešavanja smatrali znakom pripadnosti određenoj društvenoj grupi. Egzotičniji je nakit uvijek bio namijenjen bogatijim ljudima, jer mu je rijetkost povećavala vrijednost. Zbog osobne prirode i označavanja društvene klase, neke su kulture utemeljile tradiciju ukopa mrtvih zajedno sa njihovim nakitom.

Izvor: Wikipedija

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)