Iskoristite svoje potencijale uz pomoć Merkura

horoscope guru

Merkur u astrologiji simbolizira naše intelektualne sposobnosti, brojne potencijale, način na koji se ophodimo prema drugima, način razmišljanja kao i retoričke sposobnosti.Položaj Merkura u znacima ima posebnu važnost prilikom tumačenja natalne karte jer određuje naš stil ophođenja, način na koji doživljavamo stvari oko nas kao i način na koji možemo iskoristiti potencijalne intelektualne ili kreativne sposobnosti.

Merkur u Ovnu u natalnoj karti najčešće ukazuje na razvijen natjecateljski duh, hitrost i brzinu uma što ovoj osobi omogućava brzo reagiranje. Kod prisustva harmoničnih aspekata Merkura u ovom položaju prisutna je snažna volja, energičnost i razvijeno samopouzdanje tako da ova osoba s izuzetnom lakoćom prilazi stvarima i osigurava sebi uspješniju budućnost na lakši način od drugih. U slučaju loše aspektovanog Merkura u ovom položaju određeni postupci ove osobe mogu biti pod snažnim utjecajem osjećaja što se može odraziti na taj način da osoba može biti previše impulzivna i reagirati na neprimjeren i ishitren način i time sebe dovesti u nezavidan položaj.

Merkur u Biku u natalnoj karti nerijetko ukazuje na dobro razvijenu sposobnost adaptacije novim životnim uvjetima, diplomatski stil uspostavljanja komunikacije s određenom dozom rezerviranosti kao i na temeljnost pri obavljanju poslovnih zadataka. Kada je Merkur u ovom položaju aspektovan dobro to je često znak dosljednosti u karakteru ove osobe kao i sposobnosti za realne procjene u raznim životnim situacijama. Osoba, nakon što dobro promisli o svim mogućnostima i mogućim posljedicama nekog postupka, odlučuje se na donošenje odluke koja se najčešće pokazuje vrlo razumnom i ispravnom. Kada je Merkur u Biku loše aspektovan osoba je rijetko kada spremna uvažava tuđa mišljenja, jako je svojeglava i ne voli da prihvaća dobronamjerne kritike i savjete što joj u ne tako malom broju životnih situacija može donijeti veliku štetu.

Merkur u Blizancima u natalnoj karti često ukazuje na sposobnost dobrog izražavanja, razvijenu inteligenciju i smisao za humor. Pošto Merkur vlada horoskopskim znakom Blizanci ovaj položaj se smatra prirodno povoljnim i djelotvornim za ostvarenje dobre satisfakcije na mnogim životnim poljima, dok je posebno povoljan utjecaj Merkura kada je u ovom položaju i dobro aspektovan. U tom slučaju osobu krasi nevjerojatna brzina u razmišljanju, laka prilagodljivost i veliki potencijal za bavljenje intelektualnim poslovima. Osim toga, spektar interesovanja ove osobe može biti rasut na više strana tako da osoba posjeduje jak potencijal za uspješno obavljanje većeg broja sasvim različitih poslova. Kada je Merkur u Blizancima aspektovan loše to je pokazatelj nestalne prirode karaktera uslijed čega osoba može tijekom života započinjati više stvari odjednom ali ih teško može sve ostvariti na zadovoljavajući način što za posljedicu može imati javljanje velikog nezadovoljstva pa i raznih frustracija.

Merkur u Raku u natalnoj karti nerijetko ukazuje na razvijenu empatiju i često intuitivno doživljavanje stvari. Kod prisustva harmoničnih aspekata Merkura u Raku osoba gotovo u svakoj životnoj prilici njeguje optimizam i ophodi se poletno i suosjećajno. Osim toga, ovu osobu krasi i izuzetna spretnost i dobra koncentrisanost tako da lako usvaja nove informacije i brzo uči. U društvu je vrlo cijenjena a dobar dojam takodje ostavlja i na nove ljude koje upoznaje. Kada je Merkur u Raku aspektovan loše osoba može imati nerealna očekivanja i željeti postići mnogo bez naročitog angažiranja. Također, doživljavanje svijeta može biti jako obojeno osjećajima i nedovoljnom objektivnošću.

 Merkur u Lavu u natalnoj karti često ukazuje na srdačnu, ambicioznu i dostojanstvenu osobu koja nerijetko uživa dominirati u razgovoru i da otvoreno izražava svoja osobna uvjerenja i stavove. Kada je Merkur u Lavu aspektovan dobro osoba posjeduje iznimnu sposobnost da prepoznaje prave životne šanse i da pronikne u samu srž stvari što joj umnogome može povećati šanse za unapređenje mnogih segmenata života. Međutim, kada je Merkur u Lavu aspektovan loše to često indiciraju pojavu razmetljivosti kao i javljanje pretjeranog prkosa.

Merkur u Djevici u natalnoj karti nerijetko ukazuje na oštroumnost, analitičnost i na razvijenu empatiju. Pošto je Merkur vladalac horoskopskog znaka Djevice ovaj položaj se smatra prirodno pogodnim jer potiče ispoljavanje mnogih potencijala osobe. Kada je u ovom položaju dobro aspektovan Merkur ukazuje na to da osoba prosto “upija” informacije i da je najčešće obaviještena o mnogim stvarima na dubljoj razini razumijevanja. Kod prisutnosti loših aspekata Merkura u Djevici osoba može biti preveliki perfekcionista tako da je može izbaciti iz ravnoteže kada i najmanje sitnice nisu na mjestu. Uz to, osoba može biti i previše neopravdano kritički nastrojena prema ljudima iz svog okruženja.

Merkur u Vagi u natalnoj karti nerijetko ukazuje na racionalan pristup stvarima i na objektivnu percepciju stvari u životu. Ova osoba je jako intuitivna s istančanim ukusom i sa dobro razvijenim estetskim čulom. Kada je Merkur u ovom položaju aspektovan dobro to je često pokazatelj dobre sposobnosti za brzo i učinkovito rješavanje problema. U slučaju loše aspektovanog Merkura u Vagi osoba nije uvijek dovoljno sigurna koju odluku je potrebno donijeti u važnim životnim situacijama.

Merkur u Škorpionu u natalnoj karti nerijetko ukazuje na istraživački i radoznao um. Znatiželja ove osobe se najčešće ne zadovoljava površnim dojmovima koje stječe već neprestano osjeća potrebu za istraživanjem onog ispod površine vidljivog. Kada je Merkur u Škorpionu dobro aspektovan to osigurava vrlo pronicljiv i prodoran um što osobi omogućuje da prikupljene informacije najčešće složi u upotrebljivu cjelinu tj.. osoba posjeduje ogroman potencijal da u pravo vrijeme i na pravom mjestu složi sve potrebne kockice kako bi ostvarila jako dobru satisfakciju na svim životnim poljima.

Merkur u Strijelcu u natalnoj karti često ukazuje na snažan intelekt i otvoren um. Ova osoba je jako zainteresirana za proučavanje raznih oblasti i konstantno razmišlja o velikim životnim pitanjima. Kada je Merkur u ovom položaju dobro aspektovan osoba posjeduje vještinu mudrog procjenjivanja životnih situacija, dok u slučaju loše aspektovanog Merkura u Strijelcu osoba može biti vrlo netaktična, slabije volje i vrlo promjenjivog raspoloženja.

Merkur u Jarcu u natalnoj karti nerijetko ukazuje na izraženu crtu ozbiljnosti u karakteru ove osobe. Osoba pristupa rješavanju problema realistično i sistematično. Kada je Merkur u Jarcu loše aspektovan osoba često može imati mnogo predrasuda tako da to na nju može djelovati sputavajuće, dok u slučaju dobro aspektovanog Merkura u ovom položaju osoba se pokazuje dovoljno odgovornom i organiziranom što joj daje veliku prednost prilikom pristupanja rješavanju problema i donošenja ispravnih odluka.

Merkur u Vodenjaku u natalnoj karti često ukazuje na domišljatu osobu punu sjajnih ideja i ogromnog kreativnog potencijala. Osoba posjeduje dobre predispozicije za ostvarenje jako dobrih rezultata na polju karijere i posla ali uspjeh može umnogome ovisiti od toga kako je Merkur u Vodenjaku aspektovan jer u slučaju loših aspekata osoba može imati dojam da ne može ispoljiti svoj kreativni potencijal na pravi način i može osjećati kako je brojne vanjske okolnosti “guše” i ne dopuštaju joj da se izrazi i da bude zapažena.

Merkur u Ribama u natalnoj karti nerijetko ukazuje na vrlo bogat i maštovit intelekt koji osoba može iskoristiti na najrazličitije načine. Također, do izražaja dolazi vrlo prilagodljiv um s izraženom sposobnošću intuitivnog doživljavanja stvarnosti, osobito ako u ovom položaju Merkur gradi sa ostalim nebeskim tijelima harmonične aspekte. U tom slučaju osoba posjeduje i potencijal dobrog izražavanja kao i potencijal umjetničkih sposobnosti. Kada je riječ o ljubavi, dobro aspektovan Merkur u Ribama ukazuje na vrlo umiljatu i komunikativnu osobu koja, tako reći, može predstavljati pravi “magnet” za osobe suprotnog spola. U slučaju loše aspektovanog Merkura u Ribama osobi logičko zaključivanje često nije jača strana.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)