Horoskop za učenike i studente

horoscope guru
Učenje
Učenje

OVAN

Za mlade Ovnove i Ovnice nema ograničavajućih aspekata, no niti posebno poticajnih. Zato će sve biti na njima i najviše o njima samima ovisi kako će proći. S obzirom da se radi o proaktivnom i poduzetnom znaku, uopće ne sumnjamo da će se snaći i dosegnuti ciljeve koje sebi postave. Manji oprez potreban je zbog njihove trenutne povećane sklonosti ka uživanju i pretjerivanju, pa i povremenom ljenčarenju (zbog kvadrata Jupitera), no s obzirom da sami sebi znaju ustoličiti i vojničku disciplinu, vjerujemo kako će naći balans između izlazaka i priprema za ispite ili školu. Krajem ljeta (zbog opozicije Marsa) moglo bi zapeti u međuljudskim odnosima, pa neka jasno izražavaju ono što žele, kako ih drugi ne bi pogrešno shvatili. Sve ostalo je uglavnom u redu.

BIK

Osim ljetne vrućine koja će ih najviše mučiti tokom 8. mjeseca, za Bikove i Bikice ne bi trebalo biti gotovo nikakvih problema. Sigurnom rukom pisat će odgovore na pismena pitanja koja se nađu pred njima, kao što će staloženo odgovarati na svako postavljeno pitanje. Većinu ljeta uživat će podršku većih i sporijih planeta, tako da će se mnogim od njih dogoditi da im stvari idu od ruke i bolje nego što su se nadali. Nešto slično doživljavat će i brucoši kad budu tražili smještaj. Ono što u idućim mjesecima zacrtaju ostvarit će u svom stilu – polako, sigurno i stabilno, a sve će se tokom 9. mjeseca nastaviti razvijati i na dulje staze.

BLIZANAC

Nedostajat će im snage tokom 7. mjeseca, pa je jako važno da se redovno odmaraju. No to ne znači i da mogu i ljenčariti ili lutati od tuluma do tuluma. Kao osobe povećane inteligencije koje znaju i „preskočiti“, ili se zbog vlastite snalažljivosti snađu i tamo gdje drugi ne prolaze, ovaj put trebaju imati na pameti da im takvi trikovi neće upaliti. Postoje ograničenja koja će moći prevladati samo vrijednim i upornim pripremama, učenjem i radom. Ako se tako postave prema stvarnosti koje će im svakako donositi i određene izazove, imaju sve šanse da uspiju. Studenti će vjerojatno trebati uložiti dodatne napore kako bi osigurali smještaj, bilo u domu, bilo privatno. Zato neka sve pažljivo pripreme i krenu u potragu za stanom ili sobom na vrijeme. Ima i jedna dobra stvar – ove godne su stipendije za Blizance vrlo dobro aspektirane, pa ako misle konkurirati za neku, neka to učine, jer imaju veće izglede da je dobiju nego drugi znakovi.

RAK

Vjerojatno će polučiti rezultate već počekom ljeta. Uostalom tad je i njihovo vrijeme. Ono gdje trebaju biti oprezniji, to je promet, papirologija i legalizacija dokumenata. Na tom polju će u prvom dijelu ljeta možda doći do zastoja ili peripetija koje će od njih zahtijevati da se dodatno angažiraju, a da zbog svega ne bi gubili živce, neka kopiraju sve što treba, izvade i pripreme sve potrebene dokumente na vrijeme, provjere rezervaciju karata za put na vrijeme, odvezu auto kod autmehaničara ako su vozači, ili što već treba. Također će biti skloniji ljenčarenju i tulumarenju više nego inače, pa neka si odrede listu prioriteta, osmisle plan učenja i neka se toga drže. Ako treba, neka daju i neko obećanje (barem sebi) u vezi toga. Lucidnosti i imaginacije neće im nedostajati, pa će oni koji idu u umjetničke smjerove obrazovanja, vjerojatno dobro proći (uz uvjet da se i pripreme, jer nikom ništa ne pada s neba).

LAV

Za mlade Lavove i Lavice situacija će većinu ljetnih mjeseci, kao i početkom jeseni, biti neutralna. Nema protekcija, no nema ni ograničenja. U takvim okolnostima, njima će nedostajati osjećaj da su glavni, pa će možda biti malo razočarani. Malo će im smetati „običnost“ reda stvari koje će se baš tako odvijati. No sve povezano sa školom, upisima, ispitima ili smještajem, za njih je uredno i može se reći solidno. Zato neka zapnu prema svojim sposobnostima i uz malo truda, uspjet će. To što neće biti senzacija, ne znači da ih neće doživljavati kasnije, tokom školovanja. Neka budu skromni i strpljivi, a onda će se svega naći.

DJEVICA

Osim nervoze koja će ih mučiti početkom ljeta, prvu polovinu istog godišnjeg doba obilježit će i velika hrabrost. Mnogi će biti spremni na sve kako bi postigli svoje ciljeve, pa je izgledno da će ići čak i na sve ili ništa. Neki od njih koji ne daju ili ne polože ispit u prvom roku, uporno će se pripremati cijelo ljeto za jesenske rokove i gotovo fanatičnom prednošću osigurat će svoje mjesto pod suncem na jesen. Bit će preozbiljni, preuporni, koji put i nepopustljivi. Zabava će im biti posljednja na pameti, a mnogi će se pretvoriti u prave štrebere. No za njih će sve to biti vrijedno uloženih napora, pa će na jesen uživati u plodovima svog truda. Može im se jedino dogoditi da drugima idu na živce, jer nikako da se bar malo opuste.

VAGA

Dobro će se nositi s većinom izazova na koje će nailaziti. Koji put će im doći faza da sve puste neka ide kako ide, no jako je važno da odole takvom iskušenju i da drže konce u svojim rukama. Zato se preporučuje da si osmisle plan s postavljenim rokovima i da se toga drže. Jer kad se malo zanesu i zaborave, bit će dovoljno da pogledaju što su si zacrtali i da se brzo prizemlje. Također neka pripaze da na vrijeme pripreme sve potrebne dokumente, a isto tako da izvade nove ako treba. Drugi dio ljeta bit će vrlo aktivni, a studenti će imati mnogo kombinacija za smještaj, pa će ima glavni problem biti – što izabrati iz bogate ponude. Neka se pri tom vode kriterijem mira i tišine, jer su cijelu ovu godinu skloniji tulumarenju više nego inače, pa će mirno okruženje studentske sobe ili stana svakako djelovati poticajnije za učenje i rad, nego neko gdje je promenada ljudi.

ŠKORPION

Ovog ljeta mnogi mladi Škorpioni i Škorpionke moći će ostvariti gotovo sve što zamisle, bar kad se radi o školi i učenju. Zato bi im bilo dobro da iskoriste ovako dobru planetarnu situaciju i zapnu što više mogu kako bi „očistili“ što više ispita. Što se upisa tiče, ne bi trebali imati problema. Dakako ako se prije pripreme. Imaju sve izglede da započnu s baš onim studijem ili školom koje su i željeli upisati, a u najgorem slučaju to može biti nešto vrlo srodno željenoj struci. Manja zbrka moguća je s nalaženjem smještaja za studente, no ista će zbog podrške većine drugih planeta, vjerojatno biti brzo prevladana.

STRIJELAC

U mladim Strijelcima i Strelicama mnoge će se stvari ovog ljeta lomiti. Neki će možda odlučiti i da promijene smjer kojim su već krenuli, pa da upišu nešto drugo. Da ne bi lutali, neka se prvo dobro preispitaju i u miru dokuče što zapravo vole i žele. Također neka se informiraju da li je ono što su već započeli moguće na neki način kasnije povezati s njihovim novim željama. Neka ne odbacuju olako ono što su već postigli. Iako im financijskih sredstava vjerojatno neće nedostajti, to ne znači da će izbjeći napore kojim će biti izloženi. Uz dobru pripremu i studiozan rad, mogu ostvariti zavidne rezultate. No ono što će se svakako zahtijevati od njih bit će ozbiljnost i predanost. Nema popusta i nema preskakanja.

JARAC

Za njih ne bi trebalo biti problema. Kad se zna da i dok su mladi, djeluju zrelo i obično točno znaju što žele, imajući jasno zacrtan dugoročni plan, pa kad se na sve to doda i boravak Jupitera u njihovom znaku i njihova spremnost da predano rade dok ne postignu cilj, onda se mogu očekivati i vrhunski rezultati. Još će im Saturn iz Djevice davati i stabilnost, pa je na njima samo da budu ono što jesu –  vrijedni, marljivi i uporni. Ako se početkom ljeta još ne budu vidjeli rezultati, oni će sigurno doći na jesen. Mladi Jarci i Jarice ove bi se godine trebali konačno zateći na pozicijama koje im i pripadaju. Što god da rade, radit će izvrsno, a imat će i malo sreće.

VODENJAK

Situacija na nebu bit će prilično neutralna za njih, pa mogu očekivati otvorena vrata bez nekog većeg vjetra u leđa. Koliko se budu trudili, tako će im i biti. Na većinu stvari moći će utjecati i primjereno njihovom trudu, uslijedit će i rezultati. 8. mjesec će im tradicionalo biti najbolji za odmor, jer će biti u fazi smanjenih kapaciteta, pa tad mogu raditi male pripreme, no već krajem 8. mjeseca osjećat će povećanu količnu konstruktivne energije koja će ih poticati na daljnja poduzimanja. Neka ne očekuju direktnu pomoć od drugih, kao niti neke veće stipendije. Najveći uspjeh postići će zahvaljujući vlastitim snagama.

RIBE

Početkom ljeta mogu očekivati i najbolje rezultate. Tokom ljeta osjećat će pritisak zahtjevnih međuljuskih odnosa koji će ih stalno dovoditi u razna iskušenja, pa je jako važno da ih nekako odvoje od učeničkih tema i ne dopuste da bitno utječu na njihovo učenje ili studiranje. Ako im bude nedostajalo energije, neka se potrude da si pažljivo osmisle svaki dan, kako bi ekonomizirali sa svojim snagama i bili što uspješniji. Dobar plan zlata vrijedi, ali samo ako ga se čovjek drži i zna ga provesti u djelo. Kad budu osjetili da im treba pomoć, neka je potraže kod dobrih prijatelja i prijateljica. Isti će im činiti dobro. No kad i budu zajedno, neka razluče koje je vrijeme za zajedničko učenje, a koje za zabavu. Uz takav pristup, i uz malo dicipline, uspjet će u onom što su željeli.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)