Elekciona astrologija

 

Elekciona astrologija je grana astrologije koja se bavi određivanjem, odabirom pravog trenutka za započinjanje nečega. To je naša intervencija i samim tim umjetni horoskop jer pravimo nešto što se ne bi dogodilo da mi nismo izvršili uticaj. Čovjek nosi u sebi jedan prirodni tok stvari, to je tok po inerciji,  sudbinski tok koji čovjek nosi u sebi. Ukoliko se mi umiješamo, stvaramo nešto što se ne bi prirodno desilo, te na taj način mijenjamo inerciju, prirodni tok, sudbinu.

Odabir pravog trenutka na osnovu tranzita, moguć je jer na osnovu trenutka nastanka događaja možemo tumačiti sam tok i ishod događaja. Stoga je moguće bez obzira da li je osoba astrološki  birala povoljno vrijeme  ili ne, procijeniti npr. kakav  će biti brak osobe, a da nemamo uvid u natalni horoskop osobe, jer će nam stanje na nebu samo za sebe opisati atmosferu trenutka, što je sudbina onoga što u tom trenutku nastaje.

Dakle odabirom trenutka mi pokušavamo da promijenimo stvari, a to nije jednostavno. Sve je moguće promijeniti , a ta promjena ima svoju cijenu izraženu u vremenu i energiji. Treba znati da ne možemo ništa promijeniti ako se ne promijeni nešto unutar nas samih, jer ne možemo prevariti prirodu. Prvi dio priče je odabir vremena, a drugi dio priče je energija osobe koja s tim treba biti usklađena, tj. osoba na to mora biti spremna. Ovo znači da elekcioni horoskop mora da bude povezan sa natalnim i progresivnim horoskopom osobe što povoljnijim aspektima.

Evo nekoliko stvari za koje možemo napraviti elekcioni horoskop:otvaranje firme,preseljenje,kupovina nekretnina,izgradnja kuće,ulazak u brak,planiranje trudnoće,umjetna oplodnja,rađanje djeteta,potpisivanje ugovora,putovanje.

Dakle, ukoliko se još nisu dogodili, možemo odrediti astrološki najpovoljniji trenutak za neki od gore navedenih događaja. Ili, ako su se događaji već desili, na osnovu datuma i točnog vremena, možemo odrediti kakav će biti daljnji tok i ishod pojedinog događaja.

Zato sa potpunom sigurnošću i uz diskreciju možete kontaktirati majstore AstroTarota koji će vam svojim znanjem i preciznošću dati odgovore i uz  elekcioni horoskop vam dati smjernice koje su vam od životne važnost na bilo kojem području života.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)