Četvrta kuća

horoscope guru

Karakteristike četvrte kuće:

Moderni naslov: Kuća doma
Latinski moto : Genitor – roditelj
Kvaliteta: Kardinal
Vodeći znak: Rak
Planirajuća planeta: Mjesec
ključne riječi: Rodovništvo, baština, korijeni.

Četvrta kuća suvišno se naziva Kuća kuće, a u tom kontekstu dom poprima vrlo specifično značenje. To znači mjesto gdje imamo korijene ili utočište. To je mjesto na kojem se čvrsto sadimo na Zemlju . Da ovu ideju stavimo u perspektivu, sjetimo se da će se jednog dana naša tijela vratiti na Zemlju, tako da je u određenom smislu Četvrta kuća sve o tome da stvari dovede u puni krug dovodeći neizbježno starost i konačna počivališta na čelo naših misli.

Najveći naglasak iza Četvrte kuće ipak je na konceptu kuće. Uspostavljanjem korijena uspostavljamo i dom za sebstvo. Ono što u osnovi znači jest da dom nije samo vanjska struktura opeke i maltera, već ima i bitan aspekt. Ovaj aspekt je emocija koju osjećamo kada uđemo u prostor u kojem se osjećamo lako i gdje možemo reći „kod kuće sam“.

Sam čin govorenja da ste kod kuće ima jedinstvene implikacije. To znači da ste sada u miru, prizemlju i opuštenosti. U tom smislu, sva ljudska bića posjeduju fizičku i emocionalnu želju da se vrate kući. Stvarajući dom, uspostavljamo za sebe sveto svetište za vrijeme naših najtežih trenutaka.

Upravo u kući integriramo sebstvo sa njegovim iskustvima, oblikujući vlastita osjetila cjelovitije. To se postiže stvaranjem domaćeg prostora u kojem se osjećamo sigurno, gdje imamo izravan pristup svojoj obitelji i kulturi i gdje nam je ugodno s našim načinom bivanja. Četvrta kuća se, dakle, ne odnosi samo na dom, već i na porijeklo i baštinu.

Četvrta kuća usklađena je s Rakom i Mjesecom .

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)