Karakteristike Blizanaca

horoscope guru

 

Vladajući planet: Merkur

Element:zrak

Boja:zelena

Dragi kamen:ahat,metal

Promijenljivost je prava riječ za ovaj dvostruki znak. Izražajan i oštrouman , blizanac predstavlja dvije različite strane ličnosti i nikada nećete biti sigurni sa kojom ćete se suočiti. Sa jedne strane blizanac može biti društven, komunikativan i spreman za zabavu dok je sa druge ovaj zračni znak zamišljen, ozbiljan, nemiran pa čak i neodlučan. Oba blizanca su sposobna da se dobro prilagode životnom okruženju, zbog čega je divno poznavati ih. Ništa nije dosadno kada su blizanci u glavnoj ulozi.

Kao zračni znak, je zaokupljen svim aspektima uma. Kao i drugi zračni znaci vaga i vodenjak, blizanci imaju potrebu da koriste svoj um ne samo za ideje, nego i istraživanje svijeta oko njih. On mora sebi da postavlja životno komplicirana pitanja da bi se razvijao i rastao.

On je vođen planetom Merkur koja prezentira komunikacije, pisanje i učenje drugih. Ova planeta se brzo kreće, što ponekad znači da je blizančeva pažnja veoma kratkog daha. Zaljubljeni su u riječi i ideje, pa morate staviti prst na čelo ako želite da održite korak sa tako radoznalim znakom! Skoro sve o svijetu ih fasicnira i imaju osjećaj kao da nema dovoljno vremena da iskuse sve što žele da vide. To ih čini odličnim umjetnicima, piscima i novinarima.

Znak  znači da ponekad ljudi rođeni u ovom znaku imaju osjećaj da im druga polovica nedostaje, pa je zauvijek traže u prijateljima, mentorima ili suradnicima.

Dio tijela koji je u vezi sa ovim znakom su ruke, ramena i pluća. Blizanac po svojoj prirodi mora obrati više pažnje na ove oblasti i da se postara da ih zaštiti u ovakvoj inkarnaciji. Pluća bi trebalo da su otvorena i slobodna da bi blizanac mogao da uživa u sretnom i dugom životu.

Zato što je blizanac tako svestran i radoznao, važno je da ne poduzima više nego što može. Naravno, on želi da iskusi sve što je tamo negdje, ali to ne može činiti ako je bolestan i umoran. Izazovi nastaju kada blizanac postaje dvoličan ili ne može da ostane odan jednoj ideji, uvjerenju ili osobi. Umjesto što rasipa energiju bolje je da ostane skoncentriran na najvažnije stvari.

Poznate osobe rođene u znaku Blizanaca: Franjo Tuđman, Ruđer Bošković, Richard Wagner, Bob Dylan, Bob Hope, John Fitzgerald Kennedy , Marilyn Monroe

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)