Tranzit urana u ovna

horoscope guru
Uran
Uran

Da bi obišao krug Zodijaka Uranu trebaju 84 godine. To znači da ne doživi svatko neke njegove markantne tranzite. Najočitiji je primjer prelaska Urana preko natalnog Sunca. Netko tko je rođen tako da mu je Sunce iza Urana (u prethodnom znaku) bez konjukcije, trebao bi živjeti gotovo 84 godine da doživi ovakav tranzit. I obratno, netko kome je Sunce ispred Urana (u idućem znaku) već će u mladosti proći revolucionarni tranzit Urana preko natalnog Sunca.

O karakteru ovog planeta mogli bi se napisati romani. Originalnost, neponovljivost, intuicija u trenutku, istina na višim razinama, ćudljivost, otkačenost, nezavisnost, svojeglavost – sve su to osobine kojim zrači čovjek u čijoj je natalnoj karti jače aspektiran Uran. Uvijek drukčiji do drugih, izaziva revolucije, a promjene su neminovne. Ponekad nas kroz promjene vodi u ljepše sutra, a ponekad ruši da bi kasnije gradio. No nikad, nikad, nije dosadan. Inače je ovaj planet vladar Vodenjaka.

Sedam godina potrebno je da se u ljudskom organizmu potpuno izmijene sve stanice. Znači, da se promijene. Sa sedam godina djeca polaze u školu – promjene. Otprilike sa 14 godina čovjek dolazi u fazu puberteta, znači opet promjene. Sa 21 godinom zaključuje prvu fazu zrelosti, u nekim zemljama punoljetnosti i kreće u nezavisniji život – promjene. Oko 28.-e mnogi su zreli za osnivanje obitelji, opet nova faza. Sedam godina kasnije, oko 35.-te, zbrajaju se prvi rezultati, mnogi osjećaju da su negdje u sredini života, karijere se stabiliziraju ili ruše. I onda opet ona famozna dob oko 42.-e godine kad se već počinje spominjati kriza srednjih godina i klimakterij (a radi se o redovnom tranzitu Urana koji tranzitira opoziciju na natalni Uran, jer je 84:2=42, što je uvijek provocirajući aspekt za nervozu.) I tako dalje, sve do 84 godine kad Uran dolazi na svoje staro mjesto u natalnoj karti i zaključuje svoj ciklus promjena kroz život. Što se događa poslije, treba pitati one starije od 84 godine koji su u svom životu uspjeli ući u drugi krug Urana.

Drugim riječima, Uran vlada promjenama u životu, i korak po korak, vodi nas mijenjajući nas, a jedino tako se možemo razvijati. Utoliko je on uvijek napredan, osim ako nije jako loše aspektiran. U tom slučaju doprinosi zadrtosti, tvrdoglavosti i nepopustljivosti do razine ludosti.

12.3.2011. u 0 sati i 53 minute po Griničkom vremenu, Uran će promijeniti znak i ući u Ovna. Tu će ostati uobičajenih sedam godina (kao što uvijek ostaje po 7 godina u jednom znaku). Evo kako će to utjecati na svaki pojedini znak.

OVAN

Ovnovi i Ovnice dobit će krila. Njihova potreba za akcijom bit će dignuta na kvadrat, pa mnogi neće moći sjediti na miru ni trenutka. Posebno će ih zanimati sve što je novo, a nerijetko će biti prvi u raznim konstrukcijama, izumima, novotarijama. Neki će u idućih sedam godina potpuno promijeniti stil života, pa čak i svoj svjetonazor. Uzbudljivost koju toliko vole neće izostati. Potreba za samostalnošću i nezavisnošću bit će jako izražena. Ako tražite vođu revolucije ili reformatora, u idućim godinama, tražite ga među pripadnicima ovog znaka.

BIK

Tranzit Urana po Ovnu kod Bikova će otvoriti vrata percepcije. Njihova intuicija ojačat će do te mjere da će drugima moći govoriti što da rade bez da prije toga išta znaju o problemu osobe. Mnogi će doći do zapanjujućih otkrića u trenutku. Čeprkanje po podsvijesti bit će im svakodnevnica. Istraživači, psiholozi i psihijatri svakako će doći na svoje. Bit će i onih koji će se srcem i dušom zainteresirati za sve alternativne djelatnosti. Vjernici će biti skloni promjeniti svoju religiju i prikloniti se nečemu novom.

BLIZANAC

Blizanci će biti spremni na druženja sa svim i svakim. Posebno će ih privlačiti veće grupe ljudi, a željet će s njima dijeliti baš sve. Neki će otkriti čari hipijevskog stila života, pa će na nov način oživjeti stara načela, a krilatica „Make love, no war“ bit će im najdraža rečenica. Neki će promijeniti kompletno društvo i prijatelje i postati otvoreniji za slobodaraska druženja. Kad se radi o plodovima njihova rada, imat će potrebu iste sagledati na nov način.

RAK

Kod Rakova će doći do promjena u karijeri i društvenom statusu. Vjerojatno isprovocirani realitetima, morat će nešto mijenjati na poslu, a to će se odraziti i na njihov status u društvu. Ovisno o pojedinčanim natalnim kartama, neki će kroz to proći s više, a neki s manje stresa. Dok Uran bude u Ovnu, Rakovi će teško podnositi svaku vrstu autoriteta, pa će odrasli postati alergični na svoje šefove, a tinejdžeri će rado odbrusiti roditeljima. Ovi potonji bit će jako iznenađeni kad od svog djeteta Raka ili Račice odjednom čuju nešto kao „Nabijem te…“.

LAV

Lavovi će poletjeti u visine znanja. Svi oni među njima koji se ozbiljno bave znanošću, doći će do zanimljivih rezultata, vrijednih otkrića, a uvjeti koje će dobiti da se razvijaju bit će takvi da će ih uvijek voditi ka novim tehnologijama. Svi koji uče služit će se modernim metodama i uvodit će intuitivne uvide u proces usvajanja znanja. Bit će i onih koji će odjednom dobiti priliku da otputuju nekamo daleko i to najvjerojatnije avionom. Dok je Uran u Ovnu, Lavovima će biti dobro, a k tome će postati i originalniji.

DJEVICA

Kad Uran pređe u Ovna, Djevice će odahnuti. Tek sad postat će svjesne da je iza njih otišao u nepovrat period sedmogodišnje iritacije, stresova i provokacija povezanih s odnosima s drugim ljudima. Napokon su formirale svoj stav i mirnije grade međuljudske odnose, a posebno one s partnerom. I njima će proraditi intuicija, a mnoge će se početi zanimati za okultne teme. Oni koji se bave bankarstvom, nastojat će uvoditi značajne promjene u to područje. U privatnom životu, Djevice će se konačno osloboditi po pitanju erotike i seksa. Bit će spremne udovoljiti partneru na potpuno drukčiji način nego do sada.

VAGA

Za Vage počinje period revolucija u odnosima. Kako je njima to zapravo i najvažnije područje, neka se oboružaju taktom i strpljenjem. Jer ne samo da će biti stresova, nego i provokacija i iskušenja na koja će trebati reagirati brzo i u trenutku. Njihova najdraža osoba mogla bi početi postavljati povećane zahtjeve u smislu nezavisnosti, pa će se Vage morati prilagođavati. Mogući su novi odnosi i novi pristupi u vezama. Neka svaki dan nađu bar pola sata mira samo za sebe kako bi sačuvali unutrašnji duševni mir.

ŠKORPION

Uran u Ovnu Škorpione će nadahnuti da preuzmu kontrolu nad svojim životnim navikama, da okrenu novu stranicu, odviknu se od svih vrsta ovisnosti i krenu zdravim i modernim pravcem. Metode kojim će rješavati svoje kondicijsko i zdravstveno stanje bit će nešto potpuno novo, a kod mnogih će se raditi i o alternativnim tehnikama. To se odnosi i na stil prehrane. Bit će i onih koji će promijeniti radno okruženje, bilo da mijenjau firmu, bilo sam karakter posla. Međuljudski odnosi na poslu također će biti meta revolucionarnih promjena.

STRIJELAC

Kao i Lavovima, i Strijelcima će pogodovati Uran u Ovnu. Kod njih će se to najviše manifestirati kroz javne nastupe pred publikom koje će osvježiti, kroz sportove koje će birati po načelu modernosti, kroz odnos s djecom. Mnogi će svojoj djeci dopustiti više slobode ili će u odgoj uvesti neke originalne ideje. Mladi Strijeci i Strelice bit će skloni da ih privuku sasvim neobične i otkače osobe u koje bi se mogli i iznenadno zaljubiti. Bit će i onih, malo zrelijh, koje će iznenaditi mogućnost da postanu roditelji.

JARAC

Kod Jaraca će se pojaviti nove okolnosti povezane s članovima obitelji. Neki od njih zatražit će više samostalnosti ili će okolnosti, dob i situacija sama dovesti do toga. Utoliko će i Jarci postati slobodniji, pa će imati više prostora za sebe i svoju karijeru. Stalna briga i odgovornost za svoje najmilije ovaj put bit će podložna promjenama, pa će svi u obitelji početi slobodnije disati. No trebat će i vremena da se naviknu na nove uloge. Bit će i onih koji će zaključiti jednu životu fazu, poslati je u nepovrat i otvoriti sasvim novu stranicu.

VODENJAK

Vodenjaci će primijetiti kako im se rodbina i bliža okolina mijenjaju. Radi se o braći, sestrama, rođacima (ne roditeljima), susjedima i sličnim. Novi sustav odnosa, nove okolnosti i novi pristupi uvjetovat će i da sami Vodenjaci nešo promijene u svom ponašanju. U tom smislu oni će revolucionarizirati i svoj način izražavnja, a u komunikaciji će istraživati nove mogućnosti. Zaposleni u medijima proći će određene promjene. Mnogi će krenuti na vozački ispit, a da li i kako će ga položiti, ovisi o pojedinačnim natalnim kartama. U svakom slučaju, bit će i vrlo zanimljivih putovanja, a oni koji još uče ući će u novu fazu, bilo da se radi o novoj školi, bilo o novom programu obrazovanja.

RIBE

Kad pogledaju svoj život sada i onaj prije sedam godina, Ribe će primijetiti da su prošle kroz mnoge promjene i da sad žive neku drugu priču. U tom smislu, bit će zadovoljne ili nezadovoljne (ovisno o individualnim horoskopima); ali to da su prilike za veće promjene prošle, to je istina. Sada će se fokusriati na učvršćivanje postojećeg novog stanja i većinu svojih snaga usmjerit će u tom pravcu. Ponešto će tu trebati i mijenjati, a naročito po pitanju novca, nekretnina i njihovog sustava vrijednosti. Morat će se prilagođavati u tim temama, prihvatiti nove okolnosti, a ono što im je nekad bilo na prvom mjestu, više neće biti tu, nego će to mjesto zauzeti nešto drugo

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)