Astro profil Josipa Lisac

 

Josipa Lisac rođena je 14.02.1950. godine u Zagrebu,Vodenjak u Zodijaku.

Josipa Lisac je još kao dijete pokazivala veliki muzički talenat, a njezino prvo pojavljivanje u javnosti je izazvalo pravu senzaciju kod široke publike. Ova pjevačica pjeva ozbiljan muzički repertoar, od stare sakralne, preko klasične i moderne avangardne, sve do etno-tradicionalne muzike, putem kojeg je stekla veliko muzičko iskustvo.

Rođena je u zodijačkom znaku Vodenjaka, dok je podznak u znaku Lava. Ova dva znaka su predstavnici fiknog kvadripliciteta, što joj daje upornost i istrajnost, dok Lav na podznaku i Sunce na kraju 7. kuće, daje mogućnost spajanja dvije različite krajnosti, a to je: svijesti o sebi i svijesti o  drugima. Vatra i zrak kao elementi, prednjače u njenom horoskopu, što naglašava kreativnost, slobodu duha i nezavisnost, a Mjesec u znaku zemlje, gde se nalazi i njegov dispozitor (Saturn)  ističe nagon za sigurnošću. Lav na Ascendentu utiječe na ličnost, tako što daje ponos, ambicioznost, kreativnost, velikodušnost i želju da zablista. Najbliža planeta koja aspektira njezin Ascendent je Mars, što još snažnije rasplamsava vatru u njezinoj ličnosti, dodajući hrabrost, aktivnost, borbenost i energiju, što ona korsiti za javnost, publiku, ljubav i partnerske odnose, kao i ljepotu, estetiku i umijetnost, jer je Mars u Vagi. Mars šalje aspekt u znak Lava i predstavlja akcije usmjerene za velike ciljeve, moć, slavu i uspjeh i vlada njezinom 10. kućom, određujući njezinu budućnost, status, karijeru i profesiju. Ova planeta je u Vagi u konjunkciji sa Neptunom, planetom mašte, kreativnosti, umjetnosti, muzike i glume.

 Muzika je za Josipu predstavljala uvijek strast i život, a svoju snažnu umjetničku individulanost izgrađuje i kroz svoju vizualnu prepoznatljivost, jer njezine frizure i moderne kreacije u kojima se pojavljuje u svakom trenutku izazivaju veliku pažnju. Nekada je njena pojava izazivala šok ili iznenađenje, ali s godinama se sve više cijenila kao neizbježan pečat njezinog stila. Vladar Ascendenta je Sunce pri kraju 7. kuće, što je povezuje sa javnošću i publikom gdje želi zablistati, ali na neobičan i moderan način, a Vodrnjak ima sposobnost da šokira druge. Pluton u 1. kući horoskopa ugrađuje magnetizam u njenu ličnost, a kako je u Lavu, magnetizam se koristi da se istakne osobnost, moć i status. Konjunkcija Sunca sa 8. kućom, također govori o strasti i magnetizmu, dok Mjesec u 6. kući u Jarcu upućuje na nagon za bliskošću i pripadnošću, koji se najlakše izražava na poslu i u radu, gdje Josipa teži, ispunjenju emotivnih potreba i potreba za intimnošću. Sunce pri kraju 7. kuće ukazuje da se najdirektnije suočava sa doživljavanjem sjaja, veličine i uspjeha putem  javnih,  društvenih, kulturnih i umjetničkih aktivnosti i to na neobičan, poseban, ekcentričan, individualan i progresivan način, jer je Sunce u Vodenjaku.

Poznanstvo, prijateljstvo i ljubav sa popularnim pjevačem i kompozitorom, Karlom Metikošem, potpuno zaokružuje njen muzički i životni put. Smijenjuju se albuni i hitovi: “Hir, hir, hir”, “Hoću samo tebe”, “O jednoj mladosti”, “Magla”, “Danas sam luda”, “Dok razmišljam o nama”, “Ja bolujem” i mnogi drugi. Iznenadna smrt Karla Metikoša 10. 12. 1991. kao i turbulentan početak 90-tih, bitno mijenjaju njezin rad. Kroz godine koje slijede priređuje niz koncerata posvećenih Karlu, čija se tradicija održavanja nastavila do danas. Vodenjak na vrhu 7. kuće ukazuje na iskustvo vezano za brak ili partnera, koje može poprimiti nestabilan, iznenađujući i šokantan tok, dok Venera u Vodenjaku, koja ima utjecaj na 7. kuću, govori o težnji za ispunjenjem emotivnih i bliskih osjećanja kroz brak i partnera. Kako je Venera u Vodenjaku, onda govorimo o iznenađujućem toku kroz ljubav i brak.

Od nje se često moze čuti: “Svaki put treba ispočetka…Sutra opet treba sve ispočetka.”, naglašavajući da je svaki dan nova borba i nezaboravljajući ukazivati na ljepotu te borbe u izazovima, novim prilikama i još neotkrivenim svijetovima. Ovo je tipično za Ovna u njenoj 10. kući, što znači da Josipa pitanjima uspjeha, budućnosti, karijere i društevnog statusa, pristupa hrabro, energično i borbeno, što u potpunosti podržava i Lav na Ascendentu. Doživljaj budućnosti i realizacije ličnosti uvijek sadrži neki element pionirskog duha, dinamičnosti i aktivnosti.

Sama o sebi kaže da se užasava prosječnosti i banalnosti i čitav njezin život je pronalaženje novih, originalnih, često i šokantnih riješenja, što je uvijek i na svakom mjestu čini atraktivnom i zanimljivom, što je tipično za vladara Ascendenta u znaku Vodenjaka.

http://youtu.be/ORX-Vl4Ic_s

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)