Aspekti Sunca sa Merkurom

horoscope guru

aspekti sunca sa merkurom

Sunce sa Merkurom je spoj volje,ličnosti  i intelekta. Aspekt koji ukazuje na snažnu riječitost, inteligenciju.

Sunce u konjukciji sa Merkurom pruža vam odlične mogućnosti za intelektualnim i kreativnim napretkom. Nekad je potrebna i doza opreza jer zbog jake želje za napretkom, mogući su loši potezi. Također, za vrijeme trajanja ovog tranzita mogu se jako dobro iskoristiti i brojne prilike za popravljanje dojma koji ostavljate na druge kao i za ostvarenje plodne komunikacije u međuljudskim odnosima.

Sunčev sekstil sa Merkurom je tranzit koji može potpomoći jačanje samopouzdanja prilikom predstavljanja vaših kvaliteta kao i prilikom izražavanja vaših misli i stavova u komunikaciji u društvenim i / ili poslovnim odnosima kao i u javnim nastupima.

Sunčev kvadrat sa Merkurom je tranzit koji ukazuje na izraženiju opasnost od nedovoljno realnog pristupa stvarima prilikom osmišljavanja poslovnih strategija kao i kod kreiranja nekih važnih planova. Ovaj period može donijeti izraženiju opasnost i od loše procjene prioriteta tako da vam se nerijetko može dešavati da svoju energiju usmjeravate i na pogrešne stvari.

Sunce u trigonu sa Merkurom  pokazuje vam da ovaj tranzit može donijeti vrlo plodne rezultate prvenstveno kod kreativnog stvaralaštva, naročito za pisanje.  Rezultat je velika inteligencija i komunikacijska sposobnost, a veliki ponos uložen u intelektualne sposobnosti.

Sunce u inkonjukciji sa Merkurom je aspekt nervoze i iritacije. Isto tako pokazuje gdje dobro komunicirate. U pozitivnim aspektima vi dobro se nosite sa okolinom, i poslovno set uspješni. Kad je negativno aspektiran imate nedostatak samopouzdanja, ne volite kritike, imate i smetnje u govoru i pisanju.

Sunce u opoziciji sa Merkurom daje vam veliku potrebu i sposobnost za razmjenom informacija. dobar ste slušatelj i mnogo analizirate. Loši aspekti su u partnerskim odnosima, koliko god se trudili, uvije će biti nesklad i problemi.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)