Aspekti Merkura sa Jupiterom

horoscope guru

aspekti merkura sa jupiterom

Merkur u tranzitu sa Jupiterom tranzit je koji nosi želju za stjecanjem novih znanja i učenja. Daje vlastitu slobodu razmišljanja, hrabrost u izražavanju i komunikaciji.

Merkur konjukcija Jupiter tranzit je vu kojem vi ste spremni za nova saznanja, želite se intelektulano unaprijediti. Također moguće je potreba za zadovoljavanjem dodatnih informacija o onom što u datom trenutku vas zanima.

Merkur sekstil Jupiter aspekt je u kojem ste u odličnoj retoričkoj formi, jasno izražavate svoja filozofska stajališta. Za vrijeme trajanja ovog tranzite možete se predstaviti u pravom svijetlu u međuljudskim odnosima.

Merkur kvadrat Jupiter tranzit je u kojem ćete svemu pristupati sa oprezom. Nećete biti dovoljno koncentrirani na ništa. Moguće je javljanje rastresenosti i loše koncentracije. Zbog svega toga učestalim komunikacijama imat ćete nepovjerenje i probleme.

Merkur trigon Jupiter tranzit je za vas u kojem ste zadovoljni svojim postignutim radom. U ovom tranzitu imate snažnu želju za učenjem, što dobro je ako ste student ili učenik. Značajno kod vs u ovom tranzitu jeste i to da za vrijeme trajanja ovog tranzita osjećate ćete se mladi dugom.

Merkur inkonjukcija Jupiter aspekt je u kojem vaša intelektualna i verbalna snaga dolazi do izražaja. Spremo izlažete svoje stavove, a okolina i poslovna i privatna sa odobrenjem ih prihvaća. Osjećate svoju snagu, nadomoć koja godi vašem egu.

Merkur opozicija Jupiter aspekt je u kojem se loše osjećate. Često imate mišljenje da vam ništa ne ide od ruke.  Mislite da sreće i uspjeh izmiču iz vaših ruku, no to je samo prolazna situacija.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)