12 puteva mudrosti prema tibetanskom horoskopu: Koji je vaš?

horoscope guru

Tibetanski horoskop se temelji na vjerovanju u dvanaest puteva do mudrosti, a svaki čovjek, prema datumu rođenja ima svoj “put mudrosti”, cilj i karmički zadatak, koji će morati ostvariti u životu. Pročitajte i vidite pronalazite li se u ovome…

Ovan – reinkarnacija

U životnom ciklusu znači prošle živote. On je herojski zmaj koji se bori protiv unutrašnjih demona i vanjskih iskušenja. Ima energiju i agresivnost Marsa. Bježi od monotonije i razmišljanja. Treba raditi u društvenim zanimanjima kroz koja može poboljšati sebe i transformirati egocentričnost.

Karma: treba živjeti u sadašnjosti, sagledati svoj unutrašnji život, meditirati, pronaći veselje, podnijeti život i kada nije ružičast. Treba zaboraviti neuspjehe i gledati naprijed. Tako će dosegnuti tajni ključ svemirskog mira.

Bik – stvaranje duha

Predstavlja rast, razumijevanje mudrosti. Štiti ga Venera, zemaljska ljubav, majka ljepote i umjetnosti. Stvara sigurnost jer ima iskustvo prošlih života, ali stvaranje duha pokreće kontaktiranje s unutrašnjim životom.

Karma: akcija ne zavisi od posla, nego od psihe. Vatrena priroda krije nesigurnost. Bikove ne motivira sigurnost nego sumnja. Konzervatizam mogu pobijediti kontroliranjem svoje energije. Samo tako naći će unutarnju sigurnost.

Blizanci – psihička i duhovna evolucija

U životnom krugu predstavlja spoznaju i inteligenciju, dualizam: duhovnu evolutivnu svijest i zemaljsko poznavanje stagnacije. Kod njega dominira Merkur, zbog čega je društven, spretan, ugodan, pažljiv, znatiželjan, pokretljiv, inteligentan, lažljiv, nestalan, ima dobru memoriju ali ništa ne privodi kraju. Iako osjeća potrebu da se razvije duhovno, nikad neće naći mir.

Karma: nestabilan je, oscilira u raspoloženju. Ako u ostvarenju velikih ciljeva ostane realan, moći će svladati kontradiktornost. Treba meditirati, odlučiti se, rješenje problema je bliže nego što izgleda.

Rak – rođenje čovjeka

Predstavlja znanje, inkarnaciju duha u fizičkom svijetu. Psihička inkarnacija je pri kraju, počinje fizička. Simbol je materinstva, tijela, osjećaja, svemir Žene. Da bi se zaštitio, drži sve u sebi kao u zatvorenoj kutiji. U porodici pronalazi duhovne vrijednosti ali nakon duge i strpljive meditacije, kad napokon shvati gdje je izvor života. Previše vjeruje u Svemir, želi produžiti djetinjstvo, traži pažnju, vjernost, neprekidne dokaze ljubavi.

Karma: posesivan je, želi biti u centru pažnje, previše je autoritativan i svi će pobjeći od njega zbog straha da mu ne padnu u ruke.

Lav – univerzalna svijest

Predstavlja sintezu između svijesti i realnosti. Čovek je srce, mikrokozmos. Lav učestvuje u materijalnom svijetu, želi uspjeh i stalno dokazuje da je vođa. Uspjeti će kad pobjedi zavist, potrebu da mu se dive, gurmanstvo i senzualnost.

Karma: osjeća se kao centar svijeta. Ako ne upravlja dobro energijom, može poremetiti razvoj svoje osobnosti, pretjerati u egoizmu. I najsigurniji Lav može izgubiti zdravu pamet. Kad se to dogodi, treba stati, slušati i učiti od drugih. Treba služiti drugima: samo tako će uspostaviti koheziju svijesti i realnosti.

Djevica – materija, rad, fizički svijet

Željela bi se vratiti u djetinjstvo. Njom dominira Merkur. Odnos sa stvarima je istovremen, prima i daje. S godinama se razvija kritički duh koji svemu prigovara, nikad nije zadovoljna. Nevolja leži u pretjeranom zlopamćenju. U analiziranju je nepristrasna.

Karma: ako želi sazrijeti duhovno, treba se prestati baviti sobom i početi brinuti o drugima. Treba se otvoriti velikim idealima čovječanstva.

Vaga – osjećajna ekspanzija

Traži ravnotežu između materije i duha. Treba se odlučiti za sklad ili nesklad. Ambicija se smanji samo u slučaju ako pronađe kome će se sviđati. Mirnog je temperamenta, aktivna, bez pretjerivanja – sretna kombinacija društvenog života. Treba pronaći univerzalno znanje.

Karma: ovo je najnestabilniji znak Zodijaka, osjećajnost je velika. Može se vinuti u visine, ali i uništiti dinamiku. Ravnoteža je: ne dozvoliti da se zatvori u vlastitu statiku, nego riskirati i uznemiriti samu sebe.

Škorpion – želja za vječnim životom

On je konflikt duha i materije, privlačan je, sve treba služiti zadovoljstvu osobe, pokreće se da bi osvajala. Želja za životom je produžena, prisutni su: egoizam, ljepota, senzualnost i posesivnost. Želi uživati u zemaljskim strastima, a privlače ga duhovne visine. Može se izgubiti u nekontroliranim tjelesnim impulsima. Uništava svojom kritikom, boji se smrti. Negativni Škorpion uništava samog sebe.

Karma: naučiti štediti energiju, ne pretjerivati, zakočiti strasti. Kontrolirati destruktivnu snagu u sebi.

Strijelac – etapa sazrijevanja

Predstavlja pobjedu borbe između duha i materije. Zadovoljan je. Kad odluči prestati dijeliti pravdu na svijetu, dobit će snagu da postane protagonist božanskog zakona. Može živjeti u društvenom životu i evoluira iznutra. Želi posjedovati materijalna dobra, uživa u zemaljskom uspjehu, ali je velikodušan. Prijeti mu vraćanje unazad.

Karma: ne bi trebao pokušavati saznati sve po bilo koju cijenu, ne smije gubiti energiju na milijun stvari. Unutrašnji mir se postiže smirenošću i altruizmom. Ne treba se trošiti tamo gdje nije potrebno.

Jarac – poznavanje superiornog znanja

Uspjeh dolazi kroz iskušenja. Siromah (prosjak, prorok) posjeduje ključ za poznavanje granica zemaljske duhovnosti, zna završiti proces reinkarnacije. Samo on zna cilj svog puta, radi u tišini, traje u vremenu, živi u samoći. Da bi se razvio, treba kontaktirati s ljudima.

Karma: želi se nametnuti, što može biti cinični despotizam megalomanije. Energiju treba usmjeriti u visine, prema spiritualnom znanju. Samo tako može ući u srce zbivanja.

Vodenjak – svijest izbora

Okrenut je drugima, uzima odgovornost na sebe, odgovara za svoje postupke, on je odrastao čovjek. Nema iluzija i ne može zatvoriti oči pred stvarnošću. Upravlja sam svojom karmom, pravi prijatelj, treba raditi u zanimanju gdje dolazi do izražaja društveni interes. U Vodenjaku su ujedinjene sve energije: dualnost i unutarašnji konflikti. On je inicijator, besmrtan, poznaje intelektualni mehanizam duha. Poklanja sebe, što ljudi znaju cijeniti.

Karma: ima u sebi ogromno bogatstvo ljubavi, a stalno živi u strahu da će ga svi napustiti i izdati, čak i najbolji prijatelji. Ne mogu svi razumjeti veličinu Vodenjaka. I previše ljubavi ponekad je ubitačno.

Ribe – povratak svjetlu

Predstavlja sintezu ponovnog rođenja. Ribe su djeca mora, žive u oceanu. Same su, ali se sjedinjuju sa Svemirom. Dobro se snalaze u božanskom, a da pri tom ne gube svoju osobnost. Trebaju otvoriti vrata koja vode u Svemir.

12. znak je simbol smrti jer se osoba oprašta od tjelesnog materijalnog života i ulazi u vode Svemira. Kad prestane fizičko disanje, stvara se novo tijelo. Ciklus je završen, čovekovo tijelo je pred smrću ali duh i mentalno tijelo započinju novi ciklus učenja sve dok dok se duh ne pročisti i oslobodi.

Karma: treba se prepustiti moru da bi se stiglo na vrh vala.

Dug put koji započinje biti će pun teškoća pa bi Ribe trebale odabrati onaj najlakši. Kroz opću ljubav doseći će kompletnu emocionalnu obnovu.

Izvor aura.ba

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)