Arkanđeo Raguel

horoscope guru

Arkanđeo Raguel

Arkanđeo Raguel,  ime mu znači »prijatelj Boga«. Obično ga nazivaju »anđeo pravde i pravednosti« i zaštitnik je slabijih. Zamolite ga za pomoć kad god osjetite da ste svladani ili izmanipulirani.

Raguel će vam pokazati kako postići uravnoteženu snagu i pravednost  unutar osobnih i društvenih struktura odnosa. Isto tako, pozovite Raguela u ime druge osobe koja trpi nepravdu. Raguel će vam, osim toga, pomoći da postignete sklad u svim odnosima.

Donosi optimizam, avanture, nezavisnost, balans, harmoniju i mir. On je veoma prijateljski nastrojen i njegovo prisustvo je motivirajuće i osnažujuće. Ovaj arkanđel je poznat po pravdi i dobrim odnosima. Njegovo ime znači: „Božiji prijatelj“. Njegov glavni zadatak je da podrži, da sve kreacije zajedno stvaraju harmoniju prema božanskoj normi i volji. Smatra se ambasadorom harmonije, balansa i uređenosti, pružajući pomoć u svakoj situaciji gdje je došlo da neke vrste nesporazuma. On nas sa ljubavlju vodi da usvojimo harmonizirajući pristup životu, vodi nas ka ostvarenju riješenja za najbolje dobro svih uključenih u situaciju. Doprinosi na globalnom planu da se uskladimo sa uzvišenom inteligencijom, da budemo osnaženi, da izbalansirana moć sija iz nas i da smo jedno sa istinom. Pruža nam bezuslovnu ljubav, daje vodstvo i pomoć u ostvarivanju najuzvišenijeg dobra, poštujući pri tome našu slobodnu volju.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)