Arkanđeo Jofiel

horoscope guru

arkanđeo jofiel

Arkanđeo Jofiel u koru arkanđela predstavlja duhovnu pomoć, jer vodi grupu anđela zaduženih za fizičku manifestaciju unutarnjih čovjekovih vizija. Njegovo ime znače «Bog je moja istina». Predstavlja ga zlatno žuta boja, što je simbol obilja, bogatstva, kako na materijalnom, tako i na duhovnom planu. U um unosi energiju promjena i čuvar je mentalnog područja. Njegov planet je Mjesec, a sretan dan – ponedjeljak.

Arkanđeo Jofiel  kreativnosti, onaj kojem se obraćamo s molbom za nadahnuće, buđenje iz kolotečine u koju smo dopustili zarobiti se, molimo ga ukloniti mentalne blokade. Pomaže kod učenja i podučavanja. Njegova boja je zlatno – žuta, što je simbol obilja, bogatstva kako na materijalnom, tako i na duhovnom planu.

Arkanđeo Jofiel donosi mudrost od izvora, prosvjetljujući ljudski rod sa razumjevanjem učenja Velikih, koji su bili poslani na Zemlju tokom prethodnih epoha. On vam pomaže da održavate vjeru i da fokusirate svoju pažnju na svjetlo. Njegov zadatak je da pomaže ljudima da pobjede strah, ograničenost uma, neznanje i ponos i da vodi ljude ka prosvjetljenju, zdravlju, bogatstvu i istinskom razumijevanju. Također pomaže kod učenja i obrazovanja. Pozovite ga ako želite ukloniti strah i negativnost. On će odaslati moćne struje energije da otpuste neželjeno iz vašeg uma. Pozovite ga da vam pomogne da privučete savršen plan za vaš život.

Arkanđeo Jofiel radi sa drugim zrakom, zlatnim zrakom mudrosti i mentalnog razumijevanja. Njegova energija je posebno moćna nedjeljom i on se povezuje sa krunskom čakrom.

Njegovo eterično stanište je jug te Arkanđeo Jofiel ima blizanački plamen Kristinu. Jofiel je muška energija koja rasvjetljava mentalno razumijevanje. Kristina je ženski aspekt koji donosi intuiciju ili božansko unutrašnje spoznavanje.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)