Arkanđeo Jehudiel

horoscope guru

Arkanđeo Jehudiel

Arkanđeo Jehudiel značenje imena je: onaj koji slavi Boga. Često prevode smisao riječi da će “nagraditi one koji slave Boga”, iako je to više duhovni slogan.
Pravoslavna i Grko-katolička vjera njega smatraju za jednog od sedam Božjih Arkanđela. Njegova boja je ružičasta i svijetlo crvena, ponekad (svijetlo) zelena.
Najčešće je na ikonama prikazan sa atributima: u desnoj ruci ima krunu, a u svojoj lijevoj ruci bič sa tri dijela ili pruće. No, nekada  je prikazan čak i sa simbolom Srca Isusovog (Isusovo srce okrunjeno trnjem) tj. kako je u srcu plamen. Kruna simbolizira nagradu koju dobijaju samo uspješne duhovne vođe. I baš ovdje dobija smisao tumačenje njegovog imena:  Bog nagrađuje one ljude koji ga slave?

Arkanđo Jehudiel  je sedmi arkanđeo koji pripada arkanđelima Jehudiel  je anđeo višeg ranga, ali je samo anđeo ne arkanđeo. Jedan od najpoznatijih anđela.

Arkanđeo Jehudiel poznat je kao anđeo rada . Često vodi i potiče ljude koji mole za njegovu pomoć započinju novi projekt, traže novi posao ili traže inspiraciju u svom trenutnom radu. Jehudiel se posebno usredotočuje na pomaganje ljudima koji žele služiti Bogu kroz svoj rad, bez obzira na njihovu struku. Jehudiel “je snažan vođa koji vam može pomoći da izgradite svoje samopoštovanje i samopouzdanje. Anđeli poput Jehudiela koji rade unutar purpurne svjetlosne zrake rade na misijama koje se odnose na milost i transformaciju.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)