Arkanđeo Gabrijel

horoscope guru

arkanđeo gabrijel

Jedan od sedam arkanđela je i Arkanđeo Gabrijel. Značenje njegovog imena je, Božanska moč, Božja sila, Božja snaga.

Arkanđeo Gabrijel čuvar je naših misli, riječi i djela. Pomaže nam da u svom životu izrazimo jasnoću, čistoću i poštenje.

Vezanost za prošlost i sjećanje na povrede koje smo doživjeli u nama stvara bol. Razmišljanje i razgovor o ranama iz prošlosti onemogućuje nas da se usredotočimo na sadašnjost i krenemo naprijed. Arkanđeo Gabrijel pomaže nam da otpustimo negativne misli i usmjerimo se na pozitivnu stranu života. Ono što mislimo – to se događa! Gabrijel nam pomaže da svjesno živimo u Božanskoj istini, pročišćuje nas i usmjerava u budućnost.

Gabrijel je arkanđeo je navještenja i glasnik Božje volje. Ime mu znači: «Bog je moja snaga». Prema Bibliji, upravo je Gabrijel navijestio Mariji rođenje Isusovo, te razdvojio Crveno more kada su Hebreji bježali pred faraonovim vojnicima. Islamskim je vjernicima znan kao anđeo koji je Muhamedu objavio Kur’an. Vjeruje se da je Gabrijel nadahnuo Ivanu Orleansku da pomogne francuskom prijestolonasljedniku. Često ga prikazuju sa srebrnim orlom na grudima koji simbolizira mitsku pticu Feniks, koja se ponovno rađa iz pepela.

Gabrijela povezuju s emocijama i srcem. Kao glasnik dobrih vijesti donosi svjetlo u istrošene dijelove našega života, ukazuje nam na kreativne mogućnosti i nova iskustva, priliku da krenemo ispočetka. Gabrijel predstavlja vodu, emocije i Zapad, horoskopski pozitivnu snagu Škorpiona.

Ako imamo problem emotivne prirode ili nam je neki dio života zablokiran, molimo se arkanđelu Gabrijelu. Okrenemo se prema Zapadu i zamolimo ga da ispuni svjetlom naš život i pomogne nam sjetiti se svoje božanske prirode.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)