VISAK I JA

Prije dvadesetak godina prvi puta sam se susrela s radioestezijom. Silom prilika. Djeca su stalno bila boležljiva, u životu je konstantno nešto štekalo. Sve isprobano nije imalo nikakvog efetka pa sam posegnula za alterantivom. Prvi odabir je bio radioestezist, čovjek kojeg sam pronašla preko poznatih. Iskreno, nisam imala nikakvog pozitivnog mišljenja spram njega i njegovih sposobnosti. Jednostavno sam išla po onoj: što me košta? Pa, koštalo je, ali otom potom.

Čovjek je došao u našu kuću, sjeo za naš stol. Kao i mnogi prije toga. Razgovor ugodni uz čašu soka (kavu nije htio). Što se događa, kako često, s kakvim posljedicama. Mislila sam si ovako: ako ti ja sve kažem, što ćeš ti onda “vidjeti” pomoću tog tvog viska? Ali, eto, krenuli smo i s viskom. Bio je kristalni, u posebnoj kutijici. Zanimljiv komad svjetlećeg stakalca. Kad sam mu se približila, čula  sam jedno glasno  i prijeteće “NE”. Nije mi to rekao visak, nego njegov vlasnik. Uz obrazloženje da je visak njegov i da ga nitko drugi ne smije dirati. Poštivala sam zabranu, ali oči su mi stalno bježale u smjeru te viseće stvarčice. A želja da ga dodirnem bila je sve veća.

No, gospodin kojeg smo pozvali u svoj dom nije krenuo s viskom. Nego s rašljama. Sa dvije žice spojene u sredini i raširene prema krajevima koje je držao u ruci. Nimalo impresivno. Dapače, bilo je pomamo i smiješno. Tim rašljama je krenuo u detektiranje problema u našoj kući. Gledajući kako ta dva komada “žice” plešu u njegovim rukama, postajala sam sve skeptičnija prema svemu. Ali, pristojno sam šutjela i čekala što će reći. Ispostavilo se da kroz naš stan prolaze tokovi nekih podzemnih voda na svakih pola metar (halo….pola metra?) i da je jako bitno da postavimo neke “filtre” koji bi tu negativnu energiju zaustavljali prije nego dođe do nas. Spomenuo je spirale koje se stavljaju, ali i koštaju. To me još više poljuljalo u svemu. Naravno, radi se o izvlačenju novaca od naivnih. A i ja sam pristala  na to. Svaka mi čast, glupači. No, za dobrobit djece, pristala sam platiti još parsto kuna da postavi “blokade”. I došle su. Ploče veličine 20 x 20 cm, sa iscrtanim nekim znakom koji me podsjetio na djetelinu sa 4 lista (malo modificirano, naravno). Gospodin je inzistirao da ih postavi sam tamo gdje ih nećemo moći pomaknuti i time poremetiti njihovo djelovanje. Izbor je pao na prostor ispod ormara (ajme majko). Uz veliki trud, ploče su stavljene na mjesto uz upozorenje da ih nitko i nikada ne smije pomaknuti osim njega.

No, to je o rašljama. Vratimo se na visak. Kada je vidio moje veliko zanimanje za visak, pitao me jesam li ikada probala raditi s viskom. Naravno da nisam, priznah. Slijedeće pitanje je  bilo bih li željela. Pa, ovako radoznala kako jesam, naravno da bih, rekoh mu. No, prije viska, rekao je da probam rašlje. Pristala sam sa smješkom jer sam i tako bila skeptična prema svemu i mislila da se te rašlje kreću pomoću njegovih pokreta, a ne radi toga što imaju “svoje mišljenje”. Dao mi je rašlje u ruke i prošetali smo dvorištem. Iznenadila sam se kad sam osjetila da se rašlje kreću bez moje volje, da se okreću prema dolje ili gore neovisno o tome što ja radila rukama. Njegov komentar je bio da sam jako osjetljiva na radioesteziju i da bih trebala probati usavršiti tu svoju vještinu. Ponukana njegovim riječima i poboljšanjima koje sam osjetila u svojoj obitelji, moje zanimanje za razgovor s viskom i rašljama se povećalo. Budući da za rašlje trebaš više prostora, odlučila sam se za visak. Za jedan visak koji će biti samo moj. Kojeg nitko neće smjeti dodirnuti niti komunicirati s njim.

Nakon nekoliko dana otišla sam u jednu specijaliziranu prodavaonicu i izabrala visak koji mi je bio najviše naklonjen. Mali metalni visak, obješen o crnu vrpcu. Osjetili smo se valjda. Ne znam tko je koga odabrao. Donijela sam ga kući i od onda, a ima tome stvarno puno godina, ni jedan važan događaj u mom životu nije prošao bez da sam se konsultirala s viskom. I, moram priznati, nikad me nije iznevjerio. A ni ja njega. Povjerenje je obostano. Zato, ako imate nedoumica, ako ne znate krenuti ovim ili onim putem….pitajte visak. Vjerujte, on će reći ono što je najbolje za vas.

 

 

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)