DOBRO Je Znati – UTJECAJ MJESECA NA ZDRAVLJE

horoscope guru

 

UTJECAJ-MJESECA-NA-ZDRAVLJE [640x480]

Iako se Mjesecu najčešće divimo kao uresu noćnog neba, taj vjerni Zemljin pratilac znatno je više od toga. Promatranjem njegovih mijena opazit ćemo kako se uvijek iznova prividno rađa i raste, a zatim se postupno smanjuje i iščezava. Upravo ta njegova osobina predstavlja sponu s univerzalnim vremenskim zakonitostima prema kojima se odvija život na cijelome svijetu.

Mogli bismo reći da nam Mjesec na više razina doslovce služi kao suptilni vodič kroz život. Drevne kulture pridavale su znatno više pozornosti životu u skladu s Mjesečevim ciklusom. Primjerice, poznato je da su Babilonci kao oznaku za tjedan, koristili 7-dnevno razdoblje koje odgovara trajanju jedne Mjesečeve mijene.

Nadalje, iskustva o utjecaju Mjesečevih mijena na rast i razvoj biljaka stoljećima su se prenosila s koljena na koljeno, određujući najbolje vrijeme za poljoprivredne radove.

Kronobiologija, kao mlada znanstvena disciplina koja proučava biološke ritmove, između ostalog pridaje pozornost i utjecaju Mjeseca. Čak i tvrdokoran znanstveni krug polako polaže oružje pred dokazima koji idu u prilog činjenici da to nebesko tijelo doista vrši utjecaj na naše psihičko i fizičko zdravlje.   Obzirom na činjenicu da ljudski organizam sadrži približno 70% vode, nije nelogično pretpostaviti da Zemljin satelit, osim što podiže i spušta mora i oceane, u našem tijelu također izaziva “plime i oseke”.Zdravlje

Iako bismo na temelju pojačane razdražljivosti i napetosti, kao i brojnih drugih negativnih manifestacija poput ubojstava i razbojstva, za koje je opaženo da se češće pojavljuju u vrijeme punog Mjeseca, mogli zaključiti da nam energija tog nebeskog tijela više šteti nego koristi, ne brzajmo sa zaključcima. U vezi s tim, izuzetno je važno upamtiti da Mjesec pojačava osnovnu emociju. Ukoliko je osnovna misao ili emocija negativna, Mjesec će ju pojačati.Zdravlje

Srećom, vrijedi i obrnuto, no tom je segmentu, nažalost, tijekom protekla vremena pridano premalo pozornosti. Vrijeme je da ispravimo taj propust i naučimo iskoristiti Mjesečev energetski potencijal na najbolji mogući način.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)