TALISMANI, AMAJLIJE I DRAGO KAMENJE

Talismani  i sveci zaštitnici
Talismani i sveci zaštitnici

Sigurno znate one ljude koji vas svakom svojom pojavom odbijaju, i to jednostavno jer osjećate da negativno zrače. Ili obratno, s nekim vam je u društvu uvijek ugodno. Da bi se zaštitili od onih prvih ili da bi pojačali vibracije ovih drugih, kao i svoje pozitivne, ljudi nerijetko pribjegavaju izradi raznih amajlija.

Postoje i „tematske“ amajlije povezane s određenim područjem, a koje će vam vjerojatno pomoći da povećate svoj uspjeh u poslu, ljubavi ili da budete zdraviji. Važno je da njih izrade osobe koje to zaista znaju raditi i da pri tom izaberu onu koja je najprimjerenija osobi kojoj se amajlija radi.
Ukoliko se oslanjate sami na sebe, usredotočite se na svoj unutrašnji glas i ono što želite, te se potrudite prepoznati najbolju amajliju za sebe. Koji put je to i najbolji izbor. Jednostavno pokušajte osjetiti koja vam od ponuđenih stvari najbolje zrači. Možete je i staviti blizu ili „na“ sebe, da probate. Ukoliko se s nekom osjećate posebno dobro, vjerojatno vam isti predmet (što god to bilo) čini dobro, pa ga nosite sa sobom.

Sve što je oko nas može postati vaša amajlija. Od običnog drvceta, bočice vode, soli u njoj, drage uspomene, preko svetih tekstova, pa sve do izrađenih privjesaka s raznim simbolima ili „stručno“ napravljenom amajlijom baš za vas, a koju vam je izradila pozvana osoba bogatih duhovnih znanja. Važno je da vam je predmet drag i da vjerujete u njega, a sami ga možete „energizirati“ u svojim dlanovima uz pozitivne misli, dobre vibracije, molitvu ili iskrenu želju za nekim postignućem. Ako to činite, učinite to onda kad se osjećate dobro i kad osjećate mir u sebi. Tako ćete najbolje prenijeti pozitivnu energiju na predmet koji će predstavljati vašu zaštitu.

Tradicionalne talismane i amajlije možete proučavati u mnogim priručnicima ili iz raznih internetskih izvora, a s onim koje prepoznate kao „svoje“ postupite prema prije spomenutom.

Kad je riječ o dragom kamenju, tu već postoji određena podjela prema astrološkim znakovima. Svojom ljepotom i zračenjem dragulji su ljudima oduvijek bili neiscrpno vrelo inspiracije. Zbog njih se ljubovalo, ubijalo, ratovalo i prodavalo dušu.
Svaki dragi kamen nakupio je vibracije puta kojim „je išao“. Zato ga je uvijek dobro „očistiti“ pod običnom tekućom vodom.
A sad pogledajmo što kome najbolje pristaje po nekoj tradiciji. No ne zaboravite da ako prema određenom kamenu koji i ne „pripada“ vašem znaku osjetite posebnu naklonost, slobodno ga nosite. Jer nismo svi isti. Svatko je jedinstven i neponovljiv na svoj način, a u vašoj natalnoj karti možda dominiraju planete iz nekog drugog znaka. Zato vjerujte svom osjećaju, a neka vam naša zodijačka podjela dragulja bude samo dobar orjentir.

OVAN

Ovoj neumornoj osobi punoj života obično se pripisuje dijamant. Smatra se da im ovaj dragi kamen donosi sreću, snagu, a posebno je dobar za borbeni duh kakav Ovnovi imaju. Također im može odgovarati i aquamarin koji potencira njihovu otvorenost.

BIK

Bik je znak raskošnog proljeća kad sva priroda buja, pa mu se pripisuje smaragd koji simbolizira vječnost, snagu izranjanja života i obnovu. Zelen je baš kao i proljeće. Vjeruje se da je vrlo dobar za vid. No i Biku može odgovarati dijamant.

BLIZANAC

Društvenim Blizancima savršano odgovara ahat. Još iz antičkog doba potiče vjerovanje da ovaj kamen poboljšava dar govora i smanjuje nervozu. Iz ciganske tradicije pak potiče običaj da se uz ahat nosi i hrizofraz, još jedan sretni kamen za ovaj znak, a pristaje mu i smaragd.

RAK

Rakovi se mogu odlično osjećati ako na sebi nose rubin. Ovaj dragi kamen zaštitnik je iskrene ljubavi, izvorne čistoće duše, a pojačava i životnu snagu. Vjeruje se da stabilizira i mentalno zdravlje. Rakovi se dobro osjećaju i s biserima kao simbolima iz vode mora.

LAV

I Lavovima odgovara rubin, ali još više crveno-smećkasti kamen sardoniks. Za posljednji se vjeruje da čuva hrabrost i dostojanstvo koji su Lavovima toliko važni. Može povećati popularnost, a prema starim predajama ovaj kamen štiti i od sljepoće.

DJEVICA

Djevicama će savršeno odgovarati peridot (neki ga zovu i hrizolit), svjetlucavi dragi kamen bambus zelene boje. Ostavlja dojam svježine koja jasno simbolizira bit Djevice. Dobar je za zdrav san, za vjernost i za litererna nadahnuća.

VAGA

Vagama dobro čine safiri, najčešće svijetloplave boje. Ovaj prelijepi kamen Vagama donosi sreću, a posebno u njima najvažnojoj temi – u ljubavi. Također im može odgovarati i opal. Za potonji se vjeruje da poboljšava vid i pamćenje.

ŠKORPION

Znaku izražene intuicije odlično će odgovarati topaz. Može biti žut, bijelo-ružičast ili u nekoj drugoj boji. Pomaže kod nesanice i upala, a iz istočne tradicije dolazi vjerovanje da se preko njega primaju informacije iz astrala. Škorpioni se dobro osjećaju i uz opal.

STRIJELAC

Kamen koji odgovara Strijelcima jest tirkiz. Turski konjanici koji su ga i donijeli, smatrali su ga svojim talismanom koji ih štiti na putovanjima.Vjerovalo se da štiti od ljubomore i crne magije. Strijelcima dobro odgovara i topaz koji ih povezuje s daljinama.

JARAC

Jarcima mnogi pripisuju granat. To je tamno crveni dragi kamen koji simbolizira vjernost, snagu na duge staze i moć. U grčko-rimsko doba držalo se da ovaj kamen pripada vladarima. Smanjuje depresivnost i pesimizam, te ojačava zdravlje i izdržljivost općenito.

VODENJAK

Vodenjacima pripada ametist. Ponekad je ružičast, a ponekad ljubičast, baš kao i priroda Vodenjaka koja vedri i oblači. Potiče nositelja na čovječnost, idealizam i ljubav u najuzvišenijem smislu. Štiti od mamurluka, trovanja i glavobolje. Vodenjacima odgovara i granat.

RIBE

Ribama će odlično odgovarati aquamarin, čije ime simbolizira vodu i more, a takva mu je i boja – nježno plavo-zelenkasta.Vjerovanja kažu da donosi sreću u ljubavi i braku, pa ga mnogi rado poklanjaju voljenoj osobi. Osim njega, Ribama odgovara i ametist.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)