Sreća uz žarke boje

U narančastoj boji krije se sva sunčeva energija. Kada samo pogledamo ovu boju ili u brzini navučemo crvenožutu majicu, učinit će nam se kao da nas je odjednom preplavila njena magična moć – pročitajte zašto je tako!

Sjetimo li se samo slatkog okusa i osvježavajućeg mirisa svježih naranči i mandarina, ugodne topline koja nas preplavi pri pogledu na zalazak sunca, neće nam biti čudno što narančasta boja glasi kao najsenzualnija od svih, jer gotovo da je možemo opipati, namirisati i okusiti, što je vrlo uzbudljivo.
Toplija od žarke žute, ali opet mnogo manje nametljiva od crvene, ova je boja predodređena za dobro raspoloženje. Stoga, kada se okružimo sitnicama u sunčanoj žutocrvenoj, odmah osjećamo novi polet. Naime, vesela narančasta nijansa oslobađa neslućenu snagu i daje krila našoj duši.

Ujedinjena snaga sunčeva svjetla (žute) i životne radosti (crvene) u kromoterapiji se koristi za liječenje stanja velike iscrpljenosti. Jedna studija Sveučilišta u Kopenhagenu potvrdila je da već i sam pogled na narančasto cvijeće ublažava depresiju.

S tom bojom može se čak i usmjeriti kreativnost. Na primjer, kad vam se neki problem čini nerješivim, pomoći će vam ako svoju kavu ili čaj popijete iz vesele narančaste šalice. To će i vas motivirati jer nas ta boja asocira, na inspirativnu moć izlazećeg sunca.

Današnja wellness kozmetika revitalizirajućeg učinka krije se u ambalaži žarkih, narančastih tonova. Gelovi za tuširanje za dobro jutro oživljavaju aromom naranče, tonici s ekstraktima cvjetova naranče učinit će da naš ten zablista, a ruž boje marelice podarit će nam izgled svježine. Kad se istuširamo, ručnik u sunčanoj mješavini žute i crvene obavit će nas poput kakvog omotača pozitivne energije.
Voće narančaste boje odagnat će loše raspoloženje i povećati životnu radost. Zato se ljudima koji naginju depresiji preporučuje jesti više namirnica u toj vedroj boji kako bi pronašli novu životnu snagu. A kada se naljutimo, nekoliko suhih marelica odmah će raspršiti oblak loše volje.

Pravi čarobni napitak protiv mračnih misli potiče dobro raspoloženje putem hormona sreće serotonina i triptofana: Pomiješajte po 50 ml soka od breskve, naranče i manga te zatim dodajte pola papaje usitnjene u mikseru.

U jednoj zdjelici salate od mrkve ne samo što se krije pravo obilje provitamina za ljepotu i betakarotena, već ovo povrće istovremeno djeluje i kao ubojica stresa.
Čaša narančina soka za doručak opskrbit će vas esencijalnim vitaminom C i potaknuti želju da uživamo u danu. Kad jednostavno želite biti još mrvicu bolje volje, bit će sasvim dovoljno hranu poslužiti u žarko narančastim tanjurima, prekriti stol vedrim stolnjakom ili u sobu postaviti vazu s narančastim gerberima.
Kod pomanjkanja apetita kombinacija narančastog posuđa i žutih ubrusa može učiniti prava čuda.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)