Sova-simbol mudrosti

sova

Vjeruje se da sova donosi sreću, bogatstvo, zdravlje i ljubav.

U mnogim zemljama, sove su povezane s mudrošću, magijom i pojačanom čulnošću.

Različite boje simboliziraju određeno značenje, pa se tako bijele sove smatraju simbolom sreće, žute predstavljaju mir, roze označavaju ljubav, zlatne bogatstvo, a zelene su simbol za snove.

Indijanci su nosili perje sove kako bi se zaštitili od negativnih duhova, au nekim kulturama, ova ptica je viđena kao sveti čuvar zagrobnog života.

Sova se povezuje s grčkom boginjom mudrosti. A s obzirom da je korištena na grčkim kovanicama, ona je povezana s bogatstvom.

U drevnoj egipatskoj i keltskoj kulturi, sova je simbolično bila povezana sa zaštitom od mrtvih. Međutim, ove ptice su također imale lošu reputaciju u srednjovjekovnoj Europi, jer je smatrana simbolom čarobnjaštva i crne magije. Vjerovalo se da su sove zapravo vještice i čarobnjaci. Također se smatralo da su sove simboli za tajne, mistiku i znanje.

U Indiji, meso sova se koristi za liječenje reume. Vjerovalo se i da je ovo meso moćan afrodizijak. Prema feng šuiu, simbol sove se koristi za povećanje Yang energije. Može se koristiti i za promjenu protoka chi energije u okruženju. Mnoge osobe postavljalju simbole sove u svoj ​​ured za obranu od zlih duhova.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)