SHIVAYOGA TEHNIKA

horoscope guru

Shivayoga je tehnika otvaranja Trećeg Oka. Treće Oko je enigmatski organ koji ima univerzalnu mitološku povijest. To je srednje oko Shive; oko Horusa u egipatskoj tradiciji, rog jednoroga. Treće Oko je organ koji je očito uspavan, ali koji po rođenju postoji kod ljudi i čije je buđenje samim rođenjem pravo svake osobe. To je organ unutarnje vizije koji obuhvaća vječnost, dok dva fizička oka gledaju naprijed ne videći ni prošlost ni budućnost.
Fiziologija je uvidjela važnost srednjeg mozga i endokrinih žlijezda; stoga polaže važnost na pituitarnu i pinealnu žlijezdu. Poseban odnos ujedinjuje pituitarnu žlijezdu s vrhom treće šupljine s jedne strane, a s druge s čitavim sistemom endokrinih žlijezda kroz cijelo tijelo. Treća šupljina je uski prorez koji leži blizu baze moždanih hemisfera i razdvaja dva talamusa jednog od drugoga. Na stražnjem dijelu tog proreza mala kvržica sive tvari strši prema natrag i visi iznad corpora qualdrigemina srednjeg mozga. To je pinealna žlijezda. Ona predstavlja sve što je ostalo od Trećeg Oka koje je krasilo čelo nekih gušterskih predaka u davnim vremenima – takav tip guštera nalazi se samo na Novom Zelandu i datira. se u prošlost na kraj perioda paleozoika u epohi permija. Jedna od gušterovih karakteristika je da ima dosta dobro razvijeno Treće Oko iza i između uobičajena dva. Poznato je kao pinealno oko i kod čovjeka je prisutno kao pinealna žlijezda. Pituitarna žlijezda je smještena pri dnu lubanje i ima dva režnja, prednji i stražnji.

Pinealna žlijezda je povezana sa stražnjim dijelom pituitarne. Pituitarna žlijezda daje notu ostalim žlijezdama koje zavise od nje kao što je orkestar zavisan od prve violine. Ona kontrolira unutarnju pokretljivost i agilnost sistema pospješujući rast tijela. Održava efikasnost raznih struktura i sprečava pretjerano skupljanje masti. Funkcija pituitarne žlijezde je kontroliranje razvoja tijela da bi odgovarao razvoju svijesti. Ona vrši svoju funkciju kroz druge žlijezde s unutrašnjim izlučivanjem. Glavna promjena koju ona donosi u organizam je buđenje genetičkih funkcija stimuliranjem spolnih žlijezda.
Pinealna žlijezda je tu zbog sprječavanja pituitarne da prerano probudi spolne funkcije i djeluje kao kočnica na prednjem dijelu pituitarne žlijezde. To je razlog zbog kojega se ta žlijezda povezuje s duhovnom prirodom čovjeka.
Pinealna žlijezda je rudimentarni organ kod većine ljudi, ali se razvija, iako polako. Moguće je ubrzati njenu evoluciju u stanje u kome može vršiti svoju funkciju predviđanja događaja u potpunosti. Pun razvoj tog organa pomaže Yogiju da transcendira matematičko vrijeme koje je samo iluzija nastala zbog slijeda stanja svijesti, kako putujemo kroz vječno trajanje.

U Yoga Shastra se o toj pinealnoj žlijezdi govori kao o Trećem Oku, čija se funkcija odvija kroz sredinu čela. Zbog toga u simboličnim prikazima Shive vidimo u sredini njegovog čela otvor iz koga izlaze crveni plameni. To Treće Oko je sada atrofiralo i jednostavno zbog toga što je tendencija čovjeka otišla prema dolje i uronila se u spolna uživanja. To oko i organi požude su, kaže se, dvije strane vage, od kojih jedna mora udariti u prečku ako druga postane teška. Samo kad čovjek preraste kamu – požudu ili libido i učini ga što je moguće lakšim, tek tada će se Treće Oko ponovno otvoriti i pinealna žlijezda će procvjetati u sjaju.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)