Rukopis i proricanje

horoscope guru

Ako oblik i linija dlana govore nešto o karakteru osobe, to zacijelo cini i rukopis. Grafologija je u novije vrijeme dobila veci broj sljedbenika nego vecina drugih prorockih tehnika.

Rukopis

Predmet se proucavao stoljecima: vec je u II st. n.e. rimski biograf Suetonius Trankuilus (Tanquillus) primjetio neke osobitosti u rukopisu Augusta Cezara.
Sa sirenjem pismenosti u Europi predmet je postajao sve zanimljivijim, a vec 1622. Kamilo Baldi (Camillo) je izjavio da je “ocito da svako pise na svoj nacin” i da se “karakterne crte mogu raspoznati u svakom rukopisu”. Baldi je, zapravo, bio onaj koji je poceo racionalizirati analizu rukopisa; njegove teorije razvili su Francuzi, koji su i skovali rijec “grafologija”, a medu njima su bili najpoznatiji kardinal Regnier i nadbiskup Cambraia.

Dijagnostika bolesti
Oni su tvrdili da razliciti elementi rukopisa neke osobe odgovaraju specificnim crtama licnosti. Nisu se slagali s protivnickim tvrdnjama da je potrebno samo upotrijebiti fragment rukopisa kao polaznu tacku za ocitavanje vidovitoscu ili instiktom, pa su pokusali stvoriti empirijska pravila slicna onima koja su vladala u astrologiji ili gatanju iz dlana. Kad god su mogli, osvrtali su se na svoje pretece iz Kine, a njihove teorije prihvatila je siroka lepeza savremenika, ukljucujuci mnoge pisce i filozofe.
Vjerovalo se da karakter osobe nedvojbeno prenosi na papir preko rukopisa, koji je proizvod psiholoske prirode i fizioloskih faktora. Niko, naravno, ne moze tvrditi da je rukopis jedne osobe nerazluciv od rukopisa druge; sada se i najvjestijeg falsifikatora moze znanstveno identificirati. Ali grafolog ide dalje u pretpostavci da svaki element rukopisa ima drukcije znacenje: on usporeduje nagib slova, “zatvoreno” o s “otvorenim” itd, a kada se svi elementi uzmu zajedno, kaze se da postoji znacajna veza s licnoscu!
Grafologijom se sluzi policija, ucitelji i savjetnici za biranje zanimanja, ona se koristi u proucavanju ludila i dijagnozi bolesti, ako i u davanju savjeta. Mnogi poslodavci zaposljavaju grafologe koji ispituju rukopis kandidata za neko radno mjesto da bi se otkrila moguca karakterna mana. Znanstvena su istrazivanja otkrila mogucnost dijagnoze odredenih bolesti (jetre, srca, raka, gastro-intestinalnog trakta, tuberkuloze i psihickih oboljenja) i tvrdi se – sklonosti nesrecama!
Ova istrazivanja pokazalu su da postoje znacajne razlike u rukopisu “normalnih” ljudi i padavicara, sizofrenicara i osoba s manicnom depresijom. Grafologija se razlikuje od drugih disciplina i u tome sto strucnjaci na tome polju ne tvrde da mogu predvidjeti dogadaje; ali tvrde da povezuju rukopis s karakterom tako da promjena u naravi rukopisa moze pouzdano ukazati na promjenu karaktera ili prirode osobe. Oni takoder tvrde da vide glavne tokove u zivotnom razvoju takvih ljudi.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)