Postoje li srodne duše?

horoscope guru

 

dusePostoje li srodne duše? Različiti stručnjaci već stoljećima pokušavaju razriješiti vječitu misteriju-ima li svatko od nas srodnu dušu ili se jednostavno stihijski srećemo,upoznajemo,zbližavamo, zavolimo…Srodne duše nisu one koje su potpuno iste kao mi,već one koje imaju ključeve za sve naše brave i brave za sve naše ključeve-rekao je prije nekoliko desetljeća američki pisac i filozof Richard Bach.

Termin “srodne duše” odslikava vječito traganje za našom polovinom koju smo rođenjem izgubili a možemo biti kompletni samo ako je pronađemo, uvriježeno je mišljenje. Ipak,ovo neizvjesno putovanje mnoge je koštalo sreće u ljubavii,braka i potomstva jer im je duša koju su tražili ostala nedostižna. Da li doista naša idealna polovica,zapita se svatko barem jednom u životu a mnogi odu korak dalje i pomisle: A što kada se sretnemo,kako ćemo da budemo sigurni da je to naša druga polovica i da li je to dovoljno da budemo sretni u ljubavii?

Noviji zaključci znanstvenika i stručnjaka pokazuju da zaista postoji ljubav odnosno nevjerojatna privlačnost već na prvi pogled,pa čak se ona osjeti i u virtualnoj komunikaciji putem poruka ali da taj teret sudbinske ljubavii nije lako iznijeti u suvremenom svijetu. Možemo reći da sudbinski susreti kao i srodne duše zaista postoje ali ih često propustimo,nekad mislimo da to ipak nije to ili ne želimo nešto žrtvujemo ili se nečega odreknemo da bi se ljubav realizirala u zajednicu za čitav život.Srodna duša nam je netko tko nam je apsolutno blizak s kojim se osjećamo kao ni s jednom drugom osobom i imamo osjećaj da se znamo oduvijek iako smo se možda tek upoznali.

Poslije susreta sa srodnom dušom, pošto se ispostavi da nam ta osoba ipak ne čita misli,ne ignorira sve naše mane i ima svoju osobnost,dolazi do prvih problema.Romantična slika puca poput razbijenog ogledala i mnoge ostavlja u šoku a poslije takve sudbinske ljubavi koja je unatoč svemu pukla,lakše se redaju naredne veze i ljubavii znatno manjeg intenziteta a neka od njih se završi brakom.Također,egoizam suvremenog čovjeka može i ugroziti vezu sa srodnom dušom i na drugi način-da dođe do zasićenja jer kad nam je neko apsolutno blizak i dijelimo gotovo iste stavove,vrijednosti,imamo sličan ukus,takav odnos teče glatko i bez trzavica i svađa a mnogi to ocjenjuju kao kolotečinu i kreću u potragu za izazovima.

U emotivnoj i bračnoj zajednici suprotne ličnosti koje se snažno privlače mogu biti sretne samo ako su dovoljno zrele.Tada su u stanju prihvatiti da partner ima drugačiji bioritam,želje i navike i da to iskoriste na najbolji način.Zato onaj koji je energičniji može posvetiti igranju s djecom i obavljanju obaveza koje zahtijevaju brzinu i snagu dok partner koji je mirniji može se usredotoči na rješavanje problema u obitelji,kućni proračun,kratkoročno i dugoročno planiranje…

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)