NOVČIĆI KOJI DONOSE SREĆU

horoscope guru

Novčići

NOVČIĆI KOJI SE NOSE KAO AMALIJE

Kao sto se novčicći koji donose napredak nose u formi nakita, tako se nose i kao amalije.
Na primjer, uzmete devet novčića iz perioda Cijen Langa ( imitacije u zlatu ili od žada), vežite ih crvenom trakom i nosite ih oko vrata 7, 14, ili 21 dan. Na taj način ćete simbolički, unjeti ci energiju u novac i time ga učiniti moćnim. Novčiće mogu nositi djeca oko vrata, kako bi savladala 30 barijera koje ih cekaju u zivotu.

Broj novčića koji se nose oko vrata mora  odgovarati broju djetetovih godina ( po kineskom vjerovanju, dodajte jednu godinu); i svake lunarne Nove godine, treba  se dodati po jedan novčić sve dok dijete ne napuni 15 godina. Do tog doba se vjeruje da je dijete već, simbolički, uspješno prešlo sve barijere na svom životnom putu.. Novac koji se upotrebljava za obranu od Sar cija, ili ubojitog  daha, poznat je pod imenom – pi hsijen cijeni. Ovi novčići u obliku noža odlični su protiv gubitka obiteljskog novca i u tu svrhu se vješaju u uglove všeg doma koji vam zadaju probleme.

NOVČIĆI KOJI SE VJEŠAJU IZNAD VRATA U TRGOVINAMA

Da biste privukli bogatstvo u vašu trgovinu objesite dva novčića vezana crvenom trakom iznad ulaznih vrata, direktno iznad glavnog ulaza, i mijenjajte ih svake godine, prvog dana lunarne Nove godine.

NOVČIĆI KOJI POVEĆAVAJU OBUJAM POSLA

Stavite novčiće vezane trakom crvenom na vane dokumente i knjige prijemnih faktura kako biste imali uspjeha u poslu.Naravno da moderno prakticiranje podrazumijeva u najvećem broju slučajeva upotrebu odličnih kopija koje izgledaju kao da su izrađeni od pravog zlata iz vremena vladavine dinastije Cing.

Dakle nije neophodno da novčići budu originalni i stari, no ako ste sretnik, pa možete biti vlasnik nekih primjeraka dakako da ste blagoslovljeni izuzetnim mogućnostima. U svakom slučaju imajte na umu da njihova moć dolazi od njihovog oblika i značenja koje nose! Fizičko prisustvo tri novčića povezanih crvenom vrpcom privlači sreću gdje god da se stave.

NOVČIČI KOJI DONOSE SREĆU U BRAKU

U Carskom registru kineskog novca stoji zapisano da određeni oblik novca – talismana poznatog pod nazivom “ novac koji donosi srecu u spavacoj sobi”, donosi bogatstvo bračnom paru i mnogo djece, koja će imati uspjeha u životu. Legenda kaže da je jedan od careva dinastije Tang po savjetu feng sui majstora bacio srebrne i zlatne novčiće na bračni krevet njegove najdraže kćeri. Na zlatnim novčićima bile su urezane želje za sreću. Dakle, da biste učvrstili sreću bračnog para, ugledajte se na ove carske zapise, careve su savjetovali najbolji feng sui ucitelji. Alternativa za deset carskih novčića je deset privjesaka od žada u obliku diska vezanih crvenom lentom.

Novčiće srećemo najčešće u kombinaciji sa simbolima životinja koje nose određen vid sreće i na taj način oblikom simbolike postaju vrlo snažni generatori. Pa otuda svi objekti na kojima zivotinja sjedi ili leži na postolju od novćića su simbol bogatstva. Brzina i put pritjecanja su oslikani simbolikom, pa tako na primjer u kombinaciji sa slijepim mišem imaju značenje “ trenutne sreće”, sa svrakom imaju značenje “ nek vam se ostvare želje.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)