Meditacija ljubavi

 

Sigurno ste primjetili da ste prijatniji i ljubazniji prema ljudima iz svog okruženja kada ste dobro raspoloženi, za svatkog imate ljepu rječ. Ipak, pogodi vas žuta minuta i onda je bolje da vam nitko ne prilazi. A ponekad je taj “nitko” upravo “netko”, tj. osoba koja kod vas budi osjećaj nelagode ili neprijateljstva. Međutim, često je upravo takvoj osobi ljubav još potrebnija nego drugim ljudima.

Ovom jednostavnom vježbom naučite da prizovete ljubav u svoje srce. Na svakoj fazi vježbe zadržite se nekoliko minuta.

– Namjestite se u sedeći položaj i ispravite leđa. Koncentrišite se na ritam disanja i položaj srca u sredini grudi.

– Zatim, ponavljajte svoje ime ili zamislite da ste u svom srcu kako biste bili potpuno svjesni svog prisustva. Otpustite tenziju izdahom i udahnite mekoću i otvorenost. Tiho ponavljajte: “da budem dobro, da budem srećna, da me ljubav ispuni”. Osjetite kako vas preplavljuju saosećajnost i nježnost puna ljubavlju prema samoj sebi.

Sada usmjerite svoju nežnost punu ljubavi prema osobi s kojom imate probleme, tko god da je to. Nastavite da dišete, zadržite otvorenost i primite tu osobu u svoje srce i ponavljajte: “da budeš dobro, da budeš srećna, da budeš ispunjena nežnom ljubavi”. Nema potrebe da se vraćate na bilo kakve detalje vašeg odnosa. Prihvatite je nježno i poželite joj sreću i blagostanje.

Sada proširite svoju ljubav na sve ljude,tko god da su oni i tiho ponavljajte “da sva bića budu dobro, da svi budu srećni, da svi budu puni ljubavlju”. Osjetite kako ljubav zrači iz vas u svim pravcima. Udahnite ljubav i izdahnite ljubav.

Kada osjetite da ste sprjemni, udahnite duboko i polako otvorite oči. Na licu će vam se pojaviti osmjeh pravo iz srca.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)