Energija lune

horoscope guru

luna

Kada Luna (ili Mjesec) raste, njene moći jačaju; iz raspoloženja Tamne Lune, kada smo bili meditativni i okrenuti unutrašnjim vlastitim tokovima, sada je vrijeme da se okrenemo akciji. Upravo ovo doba je idealno da zasijemo sjeme koje će tek nakon izvesnog vremena niknuti! I upravo to što sada započnemo, moć tog gesta će rasti zajedno sa snagom Lune! Sve što je povoljno, dobro bi bilo započeti upravo u periodu Rastućeg Mjeseca. Energija tog perioda je poput energije mlade Boginje, oličenoj u Boginji Djevici koja se, puna radosti, priprema da uplovi u ozbiljnije tokove života, u kasnijem periodu. U nekim vikanskim tradicijama, ta faza Lune se povezuje sa Artemidom.

Za čarobnice i magove, ovo je period idealan za čarolije koje donose pozitivne promjene, čarolije za ljubav, sreću i napredak.
Za bilo koju od tih čarolija se može koristiti prethodno. Posvećena begonija sa do tada nekorištenom zemljom. Uz to se može pripremiti i nekoliko zrna pšenice.
U toku same čarolije, suština same želje se vizuelizacijom može utisnuti u ta zrna i ritualno zasaditi i zaliti. Kako vijeme prolazi, i kako biljčice budu sve jače i veće, tako će i ostvarenje želje biti sve jaće. A ako i nismo raspoloženi da čarobiramo, taj period možemo iskoristiti za početak važnih poslovnih pregovora, za početak života u novom gradu i za sve nama bitne početke!

 

U praksi, mnogi od nas su podložni inerciji i čekaju da se „dogode čuda“ umjesto da preuzmu inicijativu za regulaciju vlastitog života. Ponekad ćemo odlagati važne postupke, samo zbog prethodno ustaljenih štetnih navika, ili zbog inercije u koju smo zapali.

Upravo u ovoj fazi se možemo natjerati da se konačno „pokrenemo“, a ta pokretačka energija se posebno lako može prizvati ako se to čini utorkom. Utorak je, inače, po definiciji vedske astrologije, dan Marsa, planete koja nam daruje životnu energiju, borbenost i elan da žustro slijedimo tokove života. Dakle, u toku ove faze Lune, možemo se okrenuti vizuelizaciji i svakog dana, onog momenta kada se osjećamo opušteni i meditativni, treba vizualizirati nas same kako smoveć postigli sve planirano i to sa lakoćom. Možemo se okružiti i crvenom bojom, koja može pokretački djelovati. To su veoma jednostavne, a veoma efikasne tehnike

To su samo neki primjeri kako sve može djelovati energija Rastuće Lune, a mi možemo prepustiti mašti na volju i spoznati kako sve ta energija bujanja i napretka može usavršiti nas same i naš život!

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)