Ljekoviti dnevnik stresa

Stres je tihi ubica i može prouzrokovat mnogo štete, često skrivene, može da utječe na vaš posao, školu, prijatelje, veze, čak i na vaš san. Može prouzrokovat glavobolju, bol u leđima ili poremećaj metabolizma. Takođe, zbog hroničnog stresa slabi imuni sistem, a telo postaje manje otporno na bolesti.

Zato je važno da naučite kako da uspješno identifikujete i kontrolišete stres kako biste bili zdraviji i srećniji.

Prvi korak je da identifikujete uzrok stresa. Uzrok može biti bilo koji veliki događaj u vašem životu kao što su promjena posla, stupanje u brak, porođaj ili bilo koja druga promena koji zahteva dodatno angažovanje. Ponekad uzroci i nisu tako očigledni i mogu podrazumjevati pretjeranu brigu ili svakodnevne probleme zbog loših uslova života.

Kako biste identifikovali nivo stresa kom ste izloženi, dobro bi bilo da vodite dnevnik stresa. U dnevniku treba da vodite računa i o potencijalnim okidačima stresa i načinima na koje možete redukovat stres u svom životu. Svakog dana, nađite petnaest minuta slobodnog vremena i zabeležite u dnevniku sve situacije koje su vam tog dana stvorile stres ili su izazvale burniji emocionalni odgovor. Vremenom, naučićete da definišete šablone nepovoljnih situacija koji će vam pomoći da razvijete uspešne strategije kojima ćete se nositi sa stresom.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)