Kundalini energija

horoscope guru

Kundalini energija

Kundalini je duhovna energija koja spava u svakom čovjeku u području prve čakre Muladhara. To je snaga koja je po svojoj prirodi spiralna i savijena je tri i po puta u obliku prstena, i tako miruje sve dok je ne probudimo. Kada se kundalini budi, kreće se uzduž energetskog kanala koji protječe kroz kičmeni stup od trticom do glave i na svom putu kroz energetski kanal prolazi kroz čakre kako bi dosegla sedmu – Krunsku čakru.

Kundalini je po svojoj prirodi energija koja prepoznaje sve naše energetske (emotivne, mentalne, ali i fizičke) blokade i ima tu sposobnost da ih razbija i pravi svojevrsno čišćenje. Kako se ova energija uzdiže kroz energetski kanal, čovjek tako i postaje sretniji, zadovoljniji, uravnoteženiji i zdraviji u svakom smislu. Njenim podizanjem ka gornjim čakrama intelektualne sposobnosti dolaze do izražaja, poboljšavaju se memorija i koncentracija, kao i snaga volje. Krajnji cilj kundalini energije je da se dostigne stanje čiste svijesti, odnosno prosvjetljenje. Sve sumnje i strahovi ostaju daleko iza nas kada dopustimo ovoj energiji, koja je po svojoj prirodi božanska, da djeluje u nama.

Ovu izvanrednu moć posjeduje svaki čovjek, ali je nažalost rijetki koriste. Kada se kundalini energija probudi ona čini da se osjećamo življa nego inače i unosi poletnost u naše tijelo i svijest. Kundalini je uvijek prisutna, ona napaja čitavu energetsku strukturu ljudskog bića i tjera životnu snagu da neprestano cirkulira. Probuđena kundalini energija će svakom čovjeku pomoći da otkrije svoje potencijale, nerealizirane talente, specifične osobne moći, i da na najautentičniji način izraziti sebe i postane najbolji što on može biti. Mnogi će poželjeti buđenjem kundalini energije postanu moćniji od drugih ljudi, bolji u odnosu na njih, ali to nikako ne bi trebalo da nam bude cilj. Ako se usporedimo s drugim ljudima i nastojimo biti superiorniji od njih, teško da ćemo dostići stanje samorealizacije.Ali ako su nam motivi čisti, ukoliko želimo postati najbolja moguća verzija sebe, ukoliko nam je cilj da se razvijamo i rastemo u duhovnom smislu, onda je buđenje kundalini energije pravi put za nas. Postoje brojni načini da se ova energija probudi, odnosno pokrene u čovjeku. Najčešće se pristupa joga vježbama, sustavnim vježbama, specijalnim meditativnim metodama, ipak ovakvi pokušaji često mogu biti neuspješni, dugotrajni ili da, s druge strane, izazovu nagli rast ove energije, koja na neki način može i da dezorijentiše čovjeka. Buđenje kundalini energije često mogu pratiti i neugodni simptomi koji čovjeka koji do tada nije imao iskustva s energetskim metodama, mogu i da uplaše. Takvi simptomi sami po sebi nisu opasni, ali osjećaji koje pokreće kundalini mogu biti toliko jaki, da nepripremljen organizam može doživjeti blagi šok.

Rast kundalini energije može se odvija na različite načine. To može teče lagano, gotovo neosjetno i vremenski razvučeno. Tada postupno, ali sigurno dolazi do povećanja energije i izoštravanja misli, kao i do izražavanja drugih intelektualnih sposobnosti. Isto tako ovaj proces može se odvija i brzo, pa tako neki praktičari već tijekom prvog tretmana osjećaju intenzivnu toplinu ili trnce u dlanovima, stopalima, ili uzduž kralježnice.

Kundalini reiki je trenutno najsigurniji sustav za brzo, kontrolirano i potpuno bezopasno buđenje kundalini energije. Duhovni cilj kundalini reikija je razvoj i širenje Univerzalne svijesti, Mira, Svjetlosti i Ljubavi.
Radost koja preplavljuje. Buđenje kundalini energije kroz kundalini reiki sustav se vrši kroz proces takozvane Inicijacije. U reikiju je to proces koji nitko ne može pokrenuti sam, već se prenosi s učitelja na učenika. Nakon Inicijacije, pojedinac nastavlja raditi sam kako bi postupno jačao snagu ove energije u sebi i kako bi redovitim prakticiranjem kundalini reiki tehnike i meditacije ostvario njen neprekidni i uravnoteženi rast. Tijekom i nakon Inicijacije najčešće se javlja osjećaj poletnosti i radosti življena, ili naprotiv – osjećaj potpunog mira ili “tihe” radosti. Neki ljudi, međutim, nemaju nikakve manifestacije buđenja kundalini energije, što ne znači da proces nije pokrenut.Subjektivni osjećaj svakog pojedinca je individualan. Svatko tko aktivno radi na sebi i na svom duhovnom razvoju zna da proces rasta pokreće i procese mentalnog, emotivnog odnosno energetskog čišćenja. Zahvaljujući kundalini energiji čovjek dobiva mogućnost da živi život punim plućima, da sebe i svijet oko sebe potpunije osjeća, da se raduje i da oko sebe širi mir, pozitivnu energiju i ljubav.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)