KRISTALI I DRAGO KAMENJE

horoscope guru

 

Minerale, kristale, drago i poludrago kamenje možemo promatrati sa različitih aspekata.

Kemičar će se baviti analizom kemijskog sastava kristala, njihovih atoma, molekula, iona i sposobnostima vezanja s drugim elementima.

Fizičar će promatrati druge osobine: kao lom svjetlosti, provodljivost električnog toka.

Draguljar će svoju pažnju usmjeriti na estetski dio i promatrati drago i poludrago kamenje na umjetnički način i tražiti način kako ih izbrusiti i oblikovati da bi služili kao nakit.

Geolozi i mineralozi će ih razvrstati po različitim sistemima kemijskog i fizikalnog djelovanja i po nalazištima.

Kao laici koji osjećaju neku neodređenu privlačnost za njih, divimo im se i veselimo kad  ih primimo na dar ili ih sami kupimo za sebe.

Nadamo se da nam donose sreću, osjećamo da nam mijenjaju raspoloženje i podižu nas u novo stanje svijesti .

Vidimo ih i na način da nam pokušavaju vratiti zdravlje i već kratkotrajnom upotrebom kristala osjetimo poboljšanje a često i nestanak naših tegoba.

Mogu nam poslužiti u tretmanima iscjeljivanja, za postizanje energetske ravnoteže u čakrama, za zaštitu, kao pomoć u ostvarivanju različitih ciljeva ili rješavanju problematičnih situacija.

No oni sami nisu dovoljni da bi riješili naše zdravstvene, emotivne ili druge probleme. Kristali mogu prenositi energiju i pojačati ili ubrzati neki proces na taj način.

POVIJEST KRISTALA

Kristali i drago kamenje od davnina su se koristili u različitim kulturama u najrazličitije svrhe. Kod mnogih se naroda moć kristala izjednačavala s moći bogova.

Prvi put se upotreba kristala i dragog kamenje spominje u Atlantidi gdje su korišteni kao energija za osvjetljavanje prostora. Iscjeljivalo se kombinacijom boja, zvuka i kristala i dragog i poludragog kamenja. Kinezi su 4000 godina p.n.e. razvili jednu od najpoznatijih metoda iscjeljivanja kristalima i dragim kamenjem.

Američki Indijanci i njihova duhovna praksa nezamisliva je bez kristala i dragog kamenja. Oni govore o iscjeljivanju i duhovnosti kao o načinu življenja u skladu s univerzumom; o snazi i moći koja nam je podarena od planina, mora, sunca, mjeseca, vjetra, kiše, drveća.

Šamani objašnjavaju važnost toga da hodamo bešumno, da se ne bi ometala druga kraljevstva i o tome kako se treba usredotočiti na ritam kroz bubnjanje i pjevanje jer svatko od nas je rođen da pjeva svoju pjesmu.

KRISTALI U TERAPIJI

Terapeuti na kristale gledaju  kao na živa bića koja žive svoj sasvim poseban život.

Kristali skrivaju iscjeljujuća svojstva poput biljaka . Oni se sastoje od minerala za koje znamo da ih naše tijelo treba za održavanje ravnoteže. Navikli smo lijekove konzumirati uz jelo , pa se možemo zapitati kako bi kristali mogli iscijeliti a da ih ne pojedemo? Mnogi su ljudi iskusili da je u prisutnosti iscjelitelja i!i kod kupanja u ljekovitoj kupki vrlo ugodno i da teškoće jednostavno nestaju. Svaki organ u tijelu vibrira određenom frekvencijom. Pokušajte slušati muziku zatvorenih očiju i osjetiti u tijelu kako rezoniraju različiti tonovi. Upravo tako je i s nevidljivim i nečujnim frekvencijama kristala. Svaki od njih vibrira različitim rezonancama i na različitoj valnoj dužini i tako odjekuje u različitim organima tijela.

Energetskim tretiranjem i programiranjem kristala možemo ih aktivirati i koristiti u iscjeljivanju. Pomažu uspostavljaju energetske stabilnosti i usklađivanju energetskih tokova kroz čakre i pokreću proces iscjeljivanja. Svaka neuravnoteženost bilo na emotivnom, fizičkom, mentalnom ili duhovnom nivou odražava se na cijeli naš organizam – na naše fizičko i eteričko tijelo, a snaga kristala i dragog kamenja daje mogućnost da se sve neravnoteže ponovno dovedu u sklad.

ČIŠĆENJE KRISTALA

Postoji više načina za čišćenje kristala, a svakako se moraju čistiti nakon što kamen kupimo, naslijedimo, dobijemo na dar.

Ako čistite gorski kristal možete ga oprati u vodi kojoj ste dodali morske soli i ostaviti u toj otopini do 7 dana, ovisno o nečistoći. Ovisno o vrsti kristala i zaprljanosti razlikuje se i način čišćenja. Jako dobar način je zakopati kristale u zemlju na energetski čisto područje, čistiti ih u tekućoj vodi gorskog potoka i u moru, a moguće ga je čistiti i pod vodom iz slavine. Sunce je najjači izvor energija i pročišćavanja. Kristale je potrebno redovito sunčati, barem 2 puta mjesečno po nekoliko sati. Isto tako treba ih izlagati mjesečevoj svjetlosti dva do tri dana prije i poslije noći punog mjeseca.

Vatra je dobra za čišćenje kristala, možete za tu svrhu pažljivo koristiti plamen svijeće.

Kristali se mogu čistiti i otopinom praha gorskog kristala, metodom disanja i meditacije, no za to su potrebna dodatna znanja i prakse.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)