KARMA ILI SUDBINA

horoscope guru

Karma i sudbina imaju različito značenje, sudbina je nešto što nam je suđeno ili zapisano u zvijezdama, dok karma uz ono što nam je suđeno je isto i dio naše vlastite odgovornosti.
Što pustimo u svijet u smislu izgovorenih riječi, misli ili dijela to ćemo dobiti nazad ako ne u ovom životu, onda u sljedećem. Kroz našu slobodnu volju i naša dijela stvaramo dobru kao i lošu karmu.

VRSTE KARME

Sanchita karma

je karma koju smo stvorili sa našim djelovanjem u prošlim životima. Ona obilježava našu karmu u ovom životu i mogućnosti za našu budućnost u ovom životu.

Prarabdha karma

je dio Sanchita karme koji je nastao u ovom životu zbog našeg djelovanja u prošlim životima. Ovu karmu susrećemo svakodnevno. Ako ne možemo promijeniti sudbinu u ovom životu, koju nam je donijela Prarabda karma, onda možemo sa mantra tehnikom utjecati na naše tjelesno i duhovno postojanje i tako promijeniti djelovanje Prarabdha karme.

Agami karma

dolazi od naših dijela u ovom životu, a koji imaju utjecaja na naše sljedeće reinkarnacije. Ovu karmu možemo usporediti sa sjemenkama i kako ih posijemo tako niču. Npr. ako ste u ovom životu bili pobožni to znači da ćete u sljedećem životu nastaviti sa vašom pobožnošću gdje ste stali u ovom životu ili pak ako ste u ovom životu nekoga ubili onda možete očekivati da vas to isto čeka u sljedećem životu od te iste osobe (duše) ili neke druge.

Kriyamana karma

to su reakcije u ovom životu na ono što radimo. To se zove “Instantna karma” ili ako vas netko udari jako je moguće da ćete mu vratiti.

Čak i kad kažemo da više ne želimo stvarati ni dobru ni lošu karmu to znači da više ne bi smjeli djelovati i da tako možemo zaustaviti kolo ponovnog rođenja i smrti ili takozvane reinkarnacije. Ali ako ne djelujemo onda još uvijek na neki način moramo živjeti našu sudbinu, zapisanu u zvijezdama da bi uspjeli zaustaviti kolo karme ili ponovnog rođenja i smrti (reinkarnacija).


AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)