Kamilica, djetelina, bršljan i čarolije

Čarolije

 KAMILICA

Kamilica se koristi u raznim ritualima za novac, ljubav, mir i spokoj. Da bi privukli  ljubav u svoj život, potrebno je da svakodnevno perete ruke i umivate se vodom u kojoj je  kamilica. Također, veoma je djelotvorna u smirivanju bijesa. Postoji vjerovanje da određeni ritual sa kamilicom može donijeti dobitak u igrama na sreću. Za miran san je potrebno staviti malo kamilice u jastuk. Sušeni cvjetovi kamilice služe za zaštitu imovine od magije.

DJETELINA

Od davnina je poznato da se djetelina sa četiri lista koristi u ritualima za ljubav. Potrebno je da djetelinu sa četiri lista razdvojite. Jedna strana se namaže medom, a drugu sa masti. Staviti ih na dvije strane puta i sačekajte da tuda prođe osoba do koje vam je stalo. Nakon toga, djetelinu sastaviti i nositi sa sobom.

BRŠLJAN

Bršljan ima jaku moć. Poznato je da od njega bježe vještice. On se stavlja u dječiju kolievku, naročito kad je Đurđevdan. Na Badnji dan bršljenom se kite vrata i prozori. On se također upotrebljava u ljubavnoj magiji. Djevojke uoči Cvjetne nedjelje otkinu granu od bršljana na koji je pala posljednja zraka sunca, saviju je u vijenac i izgovore sljedeće riječi:

Sunašce na zalasku,daj da u snu vidim svog suđenika.

Onda stave vijenac na glavu i kažu:

Zeleni vijenče,

ti ćeš se osušiti ako ne dovedeš mog suđenika da te skine,

pa onda sa tim vjenčićem legnu da spavaju i su snu će sigurno vidjeti svog suđenika.

Vjeruje se da tko počne 13. prosinca praviti mali stolčić od bršljenovog drveta i dovršava ga svakog dana po malo, a završi ga na Badnje veče, može,ako te večeri u crkvi stoji na njemu da prepozna sve vještice oko sebe. Bršljan je lijek protiv glavobolje i mamurluka. On je izuzetno dobar lijek protiv svake rane,odnosno bršljenov sok koji se nacijedi na Ivanje prije sunca.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)