Izradite svoju ljubavnu mantru

horoscope guru

Ako želite da u život privučete ljubav, razmislite o tome šta očekujete od odnosa i koje ste obaveze sprjemni da preuzmete. Stavite to na papir i poštujte iz dana u dan svoje vrjednosti i potrebe. Upravo to je način da kreirate stvarnost kakvu zaista želite.

Svako od nas želi da bude voljen. Kao deca očekujemo bezuslovnu ljubav bez zadrške ali je često ne dobijamo. Ono što radimo kako bismo je ipak dobili može da bude konstruktivno ali ponekad put kojim idemo ne vodi do ispunjenja. U želji da ljubav dobijemo bez obzira na cjenu neretko odustajemo od sebe i od onoga ko smo. Kako odrastamo shvatamo da je odustajanje od sebe ono što ne donosi zadovoljenje naših istinskih potreba pa mnogi od nas pokušavaju da krenu na put isceljenja. Isceljujemo povrede, odustajemo od pozicije žrtve koja zavisi od okolnosti ili drugih ljudi i shvatamo na tom putu da je ključ za rast i stvaranje sopstvene stvarnosti, u našim rukama. Postajemo uravnoteženi a time i sukreatori života. Stvaramo u svom životu ono što nam je potrebno poštivajući okolnosti. Biti celovit naš je cilj ali čak i kad ostvarimo i imamo sve što nam je potrebno, na tom putu neretko ponovo nailazimo na istu prepreku – odsutnost osećaja da volimo i/ili da smo voljeni.

Ako vam ljubav manjka, možda se pitate kako to da ne uspjevate da stvorite upravo ono ključno što vam u životu nedostaje. Manifestovanje je mantra današnjice, pa bi bilo mudro prisjetiti se otkud nam ta reč. Koren reči manifest dolazi od latinske rječi manifestum – jasno, očito, očigledno. Manifest je izjašnjavanje o nečemu, javna izjava o načelima i namjerama, a kada nešto obznanimo, onda je i naša obaveza da se izrečenog pridržavamo – veća.Ljubavni manifest rezultat je dubljeg razmišljanja o tome koja su nam očekivanja u ljubavnom odnosu, na šta smo sprjemni da se obavežemo, šta ćemo, a šta nećemo radit, kao i koja su naša prava i obaveze. Svega toga često nismo svjesni, a kada nam nešto nije jasno, onda to pre svega treba osvjestiti.Da bismo nešto osvjestili, dobro je to u vidu odluke zapisati i postaviti u vidno polje. Kada, dakle, želimo drugačiji, bolji odnos, ili kada na sebe želimo da utičemo kako bismo bili bolji partner, pre svega bi trebalo da osvjestimo to šta je za nas ljubav i šta je ono što smo spremni da damo, ali i da primimo u svoj svet ljubavnog kvaliteta.

Da biste ovaj put uspešno prošli, trebalo bi da ga izvedete u tri faze.

Da bismo uspešno napravili ljubavni manifest, trebalo bi da se pripremimo. Izrada ljubavnog manifesta ne sastoji se samo od odluka i pisanja onoga što nam je potrebno, šta želimo nudimo ili smo spremni da damo. Neke je stvari neophodno uraditi pre nego što krenemo u stvaranje ljubavnog proglasa.Nužno je da razmislimo posedujemo li kvalitete koje očekujemo od partnera. Odgovorite, zato, na sledeća pitanja: Koje karakteristike očekujem u vezi? Koje karakteristike očekujem od partnera? Šta je ono što će me odbiti?Setite se koje ste pogrešne korake pravili u dosadašnjim odnosima i odlučite da se ovog puta ponašate drugačije. Upitajte se koje su vaše loše navike u odnosu i kako želite da se ponašate. Kad uradite taj deo, imaćete predstavu o tome kako želite da se ponašate u odnosima.Poznavanje sebe često rezultuje i prepoznavanjem svojih granica. Upitajte se da li postavljate zdrave granice. Kad osvestimo obrazac nezdravih navika i tako osvestimo i svoje potrebe, postavićemo zdrave granice prema sebi i drugima. Ono što bi trebalo da znamo je da nas granice podržavaju onda kada nas ne ograničavaju. Tako ćemo iskazati ljubav prema sebi. Donesite odluku o svojim novim granicama koje ćete poštovati i tražiti da budu poštovane. Jedna takva je, na primer: Ne pristajem na seksualne odnose dok nisam potpuno sigurna da sam za tu fazu u vezi spremna, bez obzira na ono što moj partner očekuje.

Opisite vezu kakvu biste zeleli

Zapišite afirmacije za podršku ljubavnom odnosu koji želite. To, na primer, može biti: Voljena sam upravo ovakva kakva sam.Kada znamo šta želimo, povećavamo verovatnoću da ćemo živeti u skladu s onime što su naši životni ciljevi.Ipak, same afirmacije nisu dovoljne – treba živeti u skladu s njima. Upitajte se da li živite afirmacije koje ste za sebe osmislili.Birajte misli koje vas čine pozitivnima. Pozitivnost kojom zračimo posledica je naših dobrih vibracija, a dodatno ćemo biti osnaženi ako vladamo svojim emocijama i mislima.Birati samo pozitivne misli tada je znatno jednostavnije.Ako ste ovladali preduslovima i napravili pripremne korake, možete da pristupite izradi svog ljubavnog manifesta. To ćete uraditi tako da dovršite ove izjave:

Moje vrednosti u ljubavnoj vezi su…

U ljubavnoj vezi poštujem sebe na sledeći način…

Znam da kažem ne, naročito ako…

Slušam što mi govori telo, naročito kada/ako…

Ne prepuštam se maštanju, jer znam šta želim u vezi, a to je…

U vezu ulazim polako, korak po korak, i obećavam sebi da…

Ljubavni manifest  će vas ispuniti

Ako ste sve do sada navedeno završili, preostaje vam samo da vaš ljubavni manifest stavite u funkciju. Evo saveta kako da ga koristite:

Postavite svoj ljubavni manifest na uočljivo mesto. Važno je da ste stalno izloženi svojim odlukama, kako biste se lakše podsetili nužnih promena i onoga što ste odlučili.

Pre nego što pročitate svoj manifest, dovedite se u stanje mira, zadovoljstva, ispunjenosti i zahvalnosti, naročito ako vas obuzme usamljenost. Dovoljno je sesti na neko mirno mesto i zatvoriti oči.

Prekrstite članke na nogama i stavite ruke na grudi, na područje srca (onako kako vam odgovara ili pogledajte na YouTube-u moj savet pod nazivom Uskladite um i srce). Zatvorite oči i prizovite u misli sliku koja u vama izaziva mir i radost. Ostanite tako neko vreme dok ne osetite napredak – osećaj mira i usklađenosti koji vam govori da je sve u redu.

Zamislite da ste već ostvarili ono što čitate. Biće dovoljno da se zamislite u trenutku ispunjenja uz osećaj koji se javio prilikom vežbe usklađivanja uma i srca.

U miru nastavite svoj život i aktivnosti. Prepustite podsvesti da prihvati nove navike i počne da praktikuje novu ljubavnu stvarnost. Strpljivost je ovde na testu, ali će vas rezultat prijatno iznenaditi. Dozvolite sebi takvo iznenađenje.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)