MOŽE Li Intuicija Biti Pogrešna – Intuicija ili šesto čulo

horoscope guru

 

Donosili ste važne odluke ili ste se vodili čudnim predosećajem, šestim čulom, intuicijom… Intuicija nam pomaže da izaberemo ono što je dobro, da razlikujemo prijatelja od neprijatelja, da izbjegnemo opasnosti. To je predosjećaj koji nam omogućava da shvatimo neko stanje bez prethodnog razmišljanja ili rasuđivanja, jednostavno – znak koji nam došaptava šta je za nas dobro, a šta nije. Ali, treba li uvijek poslušati taj glas ili i intuicija ponekad može biti pogrešna?

Predosjećaj se može javiti u nekim dramatičnim situacijama. Koliko je ljudi izbijeglo saobraćajne nesreće jer im je unutrašnji glas govorio da ne krenu na putovanje baš tog dana ili određenim prevoznim sredstvom. Intuicija se pojavljuje i u manje dramatičnim okolnostima – dopadaju vam se neki ljudi, drugi kod vas pobuđuju neugodan oprez, prihvatate (ili ne prihvatate) riskantne prijedloge i nesigurne odluke.

Kako znamo da se predosjećaji javljaju iz nekih iracionalnih dubina, to jest da su lišeni svjesnog odlučivanja, nismo uvijek voljni osloniti se na šesto čulo – ono nas zbunjuje. Ponekad je moguće pomiješati vlastite želje sa intuicijom ili osjetiti pogrešne predosjećaje. Posebno treba biti obazriv kada su u pitanju teške, ne tako prijatne odluke. Moguće je da je pogrešan predosjećaj stvoren samo da bismo izbjegli sve što bi nam moglo teško pasti – ukratko, izaberemo unutrašnji glas koji nam savjetuje da u osjetljivim situacijama biramo najlakši put. Pažljivo treba baratati šestim čulom i onda kada su međuljudski odnosi u pitanju. Taština, ego ili želja da se nešto dobije po svaku cijenu može utjecati na intuiciju, te ona tako postaje loš saveznik. Unutrašnji glas govori vam da nekoga volite, da je prava osoba za vas, da su te emocije bitne i vrijedne… a moguće je da u stvari samo želite da zadovoljite svoju sujetu osvajačkim uspjehom.

Ipak, intuicija je vrijedna vaše pažnje. Saslušajte svoj unutrašnji glas u miru i tišini i ne odbacujte signale koje osjećate. Najbolje je kombinirati predosjećaj sa razmišljanjem. Dobro upotrijebljen predosjećaj treba biti samo pravac u kojem ćete se kretati pri donošenju racionalnih odluka.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)