GLAVOBOLJA I KAKO JE POBIJEDITI

horoscope guru

Glavobolje su gnjavaža, i to prilično bolna. Prvi korak u njihovu rješavanju je utvrditi o kojoj je vrsti glavobolje riječ, a zatim naučiti nekoliko jednostavnih ali učinkovitih savjeta kojima ćete ih se lako riješiti ili ih barem lakše podnositi.

Isto tako naši vrhunski majstori bioenergije u AstroTarotu mogu Vam pomoći da svojim darom širenja bioenergije na Vas na daljinu smanje Vaše tegobe ili ih u potpunosti otklone.

 

 

Napetost
Ovaj tip glavobolje manifestira se kao dosadna dugotrajna bol s obje strane glave i uzrokuje blagu do umjerenu bol što znači da usprkos napetosti koju osjećate ipak možete normalno funkcionirati i obavljati svoje aktivnosti.
Obično traje od 30 minuta do nekoliko dana. Kronične napetosti javljaju se često .
Takvih glavobolja nije pošteđen gotovo nitko. One su najučestalija vrsta glavobolja, a čak 78 posto odraslih patilo je od njih u nekom periodu života. Najviše ipak pogađa žene.
Uzroci su previše kofeina ili nedostatak uobičajene doze kofeina (osobito ujutro). Mentalni ili emocionalni stres ili pak napetost mišića u ramenima, vratu ili glavi. Glad, neispavanost, promjene režima spavanja, nedovoljni unos tekućine.
Pobijediti ih bez lijekova možemo uz dovoljno odmora, redoviti ritam spavanja, masaža napetih mišića ,dostatan unos tekućine, redovita prehrana, po mogućnosti bez puno slatkiša. Natavno ,nekad to ne pomaže ako ste previše zaokupljeni svakodnevnim obavezama i uz posao i uz obitelj,tada se slobodno obratite našim majstorima bioenergije u našem AstroTarotu.

Migrena
Ova vrsta glavobolja javlja se kao konstantna bol koja kuca na jednoj ili pak na obje strane glave. Obično je od srednjeg do jakog intenziteta. Uglavnom se, prije glavnog udara, javljaju simptomi koji je nagoviještaju.
Ti simptomi uključuju umor, bolove u mišićima vrata ili ramena, napadi želje za nekom hranom, zijevanje, problem koncentracije. Oko 15 posto pogođenih muče i trnci po tijelu, loša cirkulacije, bijele točkice pred očima, vrtoglavica .U trenutku kad glavna bol napokon počne, neki osjećaju jaku mučninu, teško se koncentriraju i vrlo su osjetljivi na svjetlost i zvukove.
Traje od nekoliko sati do nekoliko dana. Kronične migrene mogu se pojaviti od jednom do nekoliko puta godišnje, pa čak i svakih nekoliko dana.
Pogađa svaku četvrtu ženu. Migrene su drugi najčešći tip glavobolje, koji pogađa 30 milijuna žena u svijetu.
Uzroci su većinom bučna okolina, prejaka svjetla, stres, nedostatak sna, otrovanje kofeinom. Sve to previše nadražuje centralni živčani sustav, a rezultat je jaka glavobolja, odnosno migrena. Genetika također ima važnu ulogu, odnosno genetska predisponiranost.
Migrenu mogu uzrokovati i određena pića, hrana ili mirisi, npr. vino, sir ili čokolada, odnosno izloženost dimu ili jaki parfem. Značajna je i razina estrogena u organizmu. Šezdeset posto žena koje pate od migrena dobiju ih u predmenstrualnom razdoblju.

Odmor je ključna riječ. Jednostavno lezite i pokušajte je prespavati, a ako to nije moguće, sklonite se u neku tihu, zatamnjenu prostoriju. Djelotvorne su i razne tehnike relaksacije. Poseban režim prehrane koji isključuje ‘opasne’ namirnice te pojačani unos vitamina B i magnezija mogu pomoći.

 

Sinusna glavobolja
Ova vrsta glavobolja izaziva blage do srednje jake bolove i pritisak u području sinusa. Budući da se neki živci koji se aktiviraju u slučaju migrene aktiviraju i u slučaju sinusne glavobolje, ove dvije vrste glavobolja mogu se činiti vrlo sličnima. Razlika je primjerice u sekretu iz nosa. U slučaju sinusne glavobolje sekret je žut ili zelen, a u slučaju migrene proziran.
Sinusna glavobolja može potrajati sve dok se ne smiri upala sinusa i sva sluz iz nosa ne izađe. Takve glavobolje mogu se ponavljati, no ne postoji obrazac ponavljanja. Najčešće pogađa ljude sklone alergijama dišnih puteva i onima koji često putuju avionom.
Uzroci su  bakterija ili virus koji vodi do infekcije i upale sinusa. To je začarani krug: kada zdravi sinusi postanu začepljeni, postaju pogodno tlo za bakterije i viruse, što dovodi do pritiska i zagušenja. Strukturalni problemi, poput devijacije septuma povećavaju mogućnost infekcije sinusa.
Bez lijekova svakodnevno korištenje slane otopine koja pomaže isprati nečistoće, alegrene i bakerije koje izazivaju infekciju dišnih puteva.
Tijekom zime svakako postavite ovlaživače zraka u svoje prostorije kako biste spriječili isušivanje nosne sluznice. Pazite pritom da ovlaživače zraka držite čistima. Nemojte ih koristiti za vlažnog i toplog vremena jer mogu povećati postotak plijesni u zraku te time prouzročiti infekciju sinusa i glavobolje.

Glavobolja je bolest današnjice i ona ne bira dob,od nje boluju i djeca i osobe u zrelim godina do onih u starijoj životnoj dobi.

Uzorci su gore navedeni,ali sve to današnji tempo života i rada opterećuje nas same do maksimuma, stoga glavobolje koje su uzrokovane problemima bilo na poslu ili zbog problema u obitelji naši majstori bioenergije u AstroTarotu mogu snagom svoje energije i svojim iskustvom pomoći da se nostite sa glavoboljom i da svakodnevno izvršavate svoje zadatke i obaveze bilo to na poslu ili u krugu obitelji.Kontaktirajte nas s povjerenjm i uvjerit ćete se u snagu bioenergije i naših vrhunskih majstora.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)