Znate li kako ćete probuditi svoje čakre? – Energija čakri

horoscope guru

 

energija

Čakre su mnogo više od energetskih centara i predstavljaju stupanj našeg duhovnog razvoja. Radeći pravilno na njima možemo i da se usavršavamo.

Iako su međusobno povezane i hijerarhijski poredane duž kičmenog stuba, svaka čakra ima vezu sa uspavanim dijelom kore velikog mozga. Bilo kakva stimulacija i buđenje u bilo kojoj čakri automatski se provodi, stimulira i vremenom budi uspavana područja mozga. Dubine čakri nalaze se izvan takozvane normalne percepcije – u korijenu same svijesti. Stimulacijom njihovih fizičkih lokacija, željeni impuls se prenosi na dublje razine, odakle nam stiže i odgovor na to. Čakre su kao neki prekidači koji nam služe da bismo probudili uspavane potencijale beskonačne svijesti.

Prvo je potrebno da se stagnantni energija u čakrama otkloni, da se one pročiste i učine prohodnim. To je ujedno i najdelikatniji dio, jer se u čakrama nalaze komprimirana iskustva (i bolna i ugodna), s kojima se ponovo moramo suočiti i koja trebaju biti integrirana u svjesni dio našeg bića. To je sastavni dio svakog duhovnog usavršavanja, tehnike su brojne i različite, ali svako se prije svega mora suočiti sa sobom. Svaka čakra predstavlja određenu razinu energije i razvoja svijesti.

Proces buđenja čakri

Proces buđenja čakri sastoji se iz dvije faze. U prvoj fazi se aktiviraju prane u različitim čakrama i taj proces se zove Pranothana (pranotana). On podrazumijeva otklanjanje stagnantne prane u njima i njihovo pročišćenje, jer jedino tako može doći do buđenja svijesti u njima, tj.. do pravog buđenja čakri. Nakon toga može doći do buđenja svijesti u čakrama i to je pravo buđenje čakri. U psihološkom smislu riječi, to podrazumijeva da se naša životna filozofija promijenila, da smo u svijesti napravili taj neophodan kvantni skok, zahvaljujući kojem smo progledali i shvatili besmisao dotadašnjeg načina života.

Određenom nivou svijesti odgovara određena energija i obrnuto. Svijest i energija su u svojevrsnom dijalektičkom odnosu. Čakre jednostavno predstavljaju koncept i dimenziju iskustva manifestacije svijesti i energije.

Kada se probudi energija u određenoj čakri, u svijesti će se pojaviti iskustva koja su karakteristična za tu čakru: u Swadistani će se javiti radost, u Manipuri želja za samopotvrđivanjem, u Annahati osjećaj ljubavi, u Visuddhi – rasuđivanje i mudrost, u Agyi – intuicija i unutarnje znanje itd..

Instinkti i čakre

Prije buđenja energije u čakrama treba steći kontrolu nad instinktima koji su ukorijenjeni u njima. Oni su sljedeći:
1. Muladhara – seksualni instinkt (maitune);
2. Swadistana – strah (bhaji);
3. Manipura – žudnja za nečim (ahara);
4. Annahata – instinkt spavanja (Nidra) – kao odsutnost čvrstog oslonca koje vodi do prekida kontakta između osjetila i vanjske sredine. Kad je um preopterećen čulnim utiscima, dolazi do prirodnog povlačenja uma, to se zove Nidra;
5. Visuddhi – postoji i peti instinkt koji odgovara ovoj čakri, a to je ego – centrirana svijest. To je poistovećenost s imenom, spolom, formom, statusom, godinama, pripadnošću, idejom i predstavom o sebi. Ovdje se radi o strahu od gubitka svog identiteta.

Čakre je najbolje objasniti kroz njihovu psihologiju, jer se tako najbolje mogu razumjeti, a ona se prvenstveno temelji na kozmičkim elementima koji vladaju svakom čakrom.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)