Drago kamenje i minerali

horoscope guru
Drago kamenje
Drago kamenje

Dragulji ili drago kamenje su proizvodi koji nastaju od prirodnih materijala neorganskog porijekla (stijene, minerali) kroz određeno dulje vrijeme, ali mogu nastati i od prirodnih materijala organskog porijekla (poput bisera i sličnog). Postoji dakako i sintetičko drago kamenje koje je priozveo čovjek, no ovdje ćemo govoriti o onom prirodnom, bolje rečeno pravom dragom kamenju.

Svojom ljepotom, blistavošću i kvalitetom dragulji su oduvijek privlačili ljude. Zračenja koja proizlaze iz njih sigurno imaju određeni utjecaj. Prema jednim vjerovanjima boja dragog kamena povezana je s određenim dijelom tijela ili bolešću.
Tako je vjerojatno da rubin pozitivno djeluje na bolesti krvi, smaragd na vid, dok safiri svojom plavom bojom smiruju.
Postoji i teorija koja govori suprotno, odnosno da zračenja određenih dragulja u nekim slučajevima mogu i negativno djelovati. Crni oniks ne mora uvijek biti dobrodošao za određenu osobu, kao ni intenzivno žuti jantar koji u prevelikim dozama može uzdrmati psihičku stabilnost kod nekih osoba.

Zato je dobro znati koji je dragi kamen svojom prirodom povezan s kojm područjem, a sve kako bismo ovo djelovanje što učinkovitije koristili. Ne morate se kruto držati slijedećeg rasporeda, ali ako pažljivo istražite i malo povežete što je za što dobro, sami ćete otkriti svoju kombinaciju koja vam leži već prema vašim potrebama.  Pa imali makar jedan mali kamenčić, neka vam bude ugodno nošenje i neka vas štiti i vodi u ljepše sutra.

O uobičajenoj povezanosti dragulja s astrološkim znacima već smo pisali u članku „Talismani, amajlije i drago kamenje“ kojeg možete potražiti preko naše tražilice na portalu ili preko naše arhive, a ovdje pogledajmo za što je koji kamen dobar.

AKVAMARIN – potiče vjernost, stabilnost i sreću u ljubavi. Zato ga rado darivaju oni koji su zaljubljeni.

AMETIST – donosi sve aktivne osobine kao što su energičnost, odlučnost, uspjeh.

BISER – uvijek je povezan s vodom, Mjesecom i ženskim osobinama. Bistri situacije oko sebe i dobra je zašita od glavobolje.

CIRKON – ublažava tjeskobu i strah, potiče da čovjek jasnije vidi realitete, simbol je mudrosti i časti.

DIJAMANT – vrlo je moćan, iako i razvikan. Dobar je za čišćenje organizma, za gladovanje, a ako se stavi u usta, štiti od prevara i laži. Predstavlja Sunce, vječnost, mir, svjetlost, sve pozitivno.

GRANAT – poboljšava raspoloženje i smiruje psihički dio ličnosti. Jača volju i lojalnost, te vodi ka uspjehu.

HEMATIT – dobar je za ratnike i sportaše jer pomaže u zacjeljivanju rana i ozljeda. Navodno je dobar i za kockare. Potiče sreću za sve koji su hrabri, pomaže u ostvarenju želja i donosi mir.

JANTAR – jača volju i potencira aktivnost. Zaštita od mnogih bolesti, ali ne treba pretjerati s njim.

JASPIS – potiče opuštenost i zadovoljstvo, a simbol je sreće i radosti. Može utješiti osobu koja ga nosi. Jača percepciju i potiče jasnoviđenje.

KORAL – ovaj dragi kamen dobra je zaštita od uroka. Ozdravljuje unutrašnje organe i preporučuje se osobama koje imaju problema sa začećem.

KRISTAL – dobar je za jasnoviđenje, vole ga vidovnjaci. Simbol je jednostavnosti, čistoće, prirodnosti.

LAZUR – višestruko je koristan za mnoge bolesti. Predstavlja radost življenja, božju pomoć i sve pozitivne osobine.

MALAHIT – pomaže u liječenju reume i rana. Budi nadu, pa je dobar za sve one koji se osjećaju poniženima ili obeshrabrenima.

ONIKS – pojačava stabilnost braka i dobra je zaštita od nesreće općenito. Simbol je iskrenosti i duhovne snage.

OPAL – dobar je za sve one koji žele razviti intuiciju i šesto čulo. Predstavlja vjernost, nadu, vjeru, vedrinu, mir i radost.

RUBIN – čuva od otrovanja, dobar je za krv, daje snagu, spokojstvo, mudrost. Simbolizira ljubav, strast, moć, dostojanstvo, zdravlje, dugovječnost.

SAFIR – odličan je za postizanje ravnoteže, potencira intuiciju, mudrost i mnoge plemenite vrline. Simbol je istine. Noseći ga čovjek postaje ljubazniji i sklon miroljubivim rješenjima.

SMARAGD – izvrstan je za vid, živce i pamćenje, pa čovjek koji ga nosi postaje bistar. Ovaj dragi kamen donosi sreću, simbol je života, vjernosti, proljeća, mladosti. Daje nadu, ulijeva povjerenje, donosi mir, te pobjeđuje iskušenja. Jača prirodni moral i spontanost. Smatraju ga simoblom besmrtnosti jer predstavlja život sam po sebi.

TIRKIZ – sprečava sukobe i jača prijateljstva. Dobar je za one koji žele imati skladne odnose s bližom okolinom. Simbolizira hrabrost, uspjeh, ljubav i bogatstvo.

TOPAZ – pomaže oboljelima od astme, kao i kod bolesti živaca. Ublažava djelovanje otrova. Simbol je božje dobrote, jača oštroumnost, prijateljstva i ljubav.

ŽAD – dobar je za sve one koji se bore jer jača borbeni duh i potiče na natjecanje. Na korak ste bliže pobjedi.

Drago kamenje
Drago kamenje

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)