ZNATE LI ZNAČENJE CRVENOG KONCA? – Crveni konci i ispunjenje želja

horoscope guru

konci

Konci: U kabalizmu crveni konac se koristi od davnina, kao zaštita od uroka ili zlih očiju. Zlo oko se  odnosi na neprijateljske poglede i negativnosti koje potiču od takvih osoba.

Konci: Vjeruje se da kada ljudi  ljubomorno pogledaju u vas i žele vam zlo, crveni konac djeluje tako što zaustavlja protok tuđih  zlih pomisli. Mnoge poznate ličnosti nose crveni konac oko ruke, kao sigurnu zaštitu od zla.  Crveni konac predstavlja kabalističku zaštitu i blagoslov. Prije nego što se stavi na ruku, crveni  konac mora  se blagosloviti sedam puta i izgovore magične riječi da bi on bio protok dobrih  vibracija koje će se nas aktivno štititi od tuđeg zla. Podrazumijeva se da se crveni konac nosi na  lijevoj ruci, kao simbolična zaštita i blagoslov. Crvena boja nas podsjeća na na jedinstvenost i  milost. Ovaj crveni konac se blagoslovi sedam puta, koliko ima i dana u nedelji. Takođe,  simbolizira i sedam osjećaja. On se nosi na lijevoj ruci, strani srca i to treba da nas podsjeti da se  uvijek moramo boriti protiv vlastite sebičnosti. Po pravilu, svaki crveni konac ima sedam čvorova na sebi.

 Ritual za ispunjenje tri želje    

Rituali sa svijećama su jedan od najjednostavnijih oblika magije. Sama svijeća se sastoji od elementa zemlje, zraka i vode. Ovakvi rituali su zasnovani na tri principa magije, na koncentraciji, snazi volje i vizualizaciji. Za slijedeći ritual potrebno je  uzeti tri svijeće i stavite oko njih malo šećera. Svaku svijeću posvetite određenom anđelu čuvaru. Pomislite tri želje, jednu za posao, jednu za ljubav i jednu „nemoguću želju“. Upalite svijećice da gore. Trećeg dana recite nekoj bliskoj osobi sve vaše pomišljene želje i sačekajte da vidite šta će se dogoditi četvrtog dana.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)