Da li ste znali ako potopite bosiljak u vodi što će se dogoditi?

horoscope guru

 

čarolija

Čarolija bosiljka nadaleko je poznata. Bosiljak je sveta biljka, poznata širom svijeta. Ako potopimo bosiljak u vodu tri dana i prolijemo nakon tri dana tu vodu na kućni prag, on će nam donijeti novac, uspjeh i otjerat će zlo.

Za poboljšanje ljubavnih odnosa, stavite ga u kuhinju, u neku otvorenu posudu sa vodom, a vodu mijenjajte svake nedjelje.

Bosiljak štiti od zla. Pomiješajte ružmarin sa bosiljkom i koristite kao zaštitno sredstvo protiv negativnosti. Neka to bude vaša čarolija.  Vjeruje se da zlo ne može ostati tamo gdje je bosiljak.

Nadaleko je poznat i kao kulinarski biljka, ali on također sadrži neka zanimljiva čarobna svojstva.

Magični bosiljak se može koristiti u ljubavnoj magiji i ljubavnom proricanju. Uzmite 2 grančice bosiljka, one će vam biti pokazatelj braka. Stavite ih u žar i tada ćete dobiti odgovor kakav će brak biti sa partnerom iz sadašnje veze. Ako se brzo upali i pretvori u pepeo znak je da će brak biti skladan, ali ako pucketa i pravi piskave šumove, znak je da će brak biti veoma loš.

Da bi vam partner bio vjeran, pospite prah od bosiljka po krevetu dok spava, naročito oko srca i partner će vam sigurno ostati vjeran.

U narodnoj medicini koristi se protiv kašlja, bubrežnih bolesti, glavobolje i depresivnih raspoloženja, a čaj od ove biljke koristi se protiv menstrualnih tegoba, te da bi potakao menstruaciju. Sok od lišća koristi se protiv prehlade i upale ušnog bubnjića.
Želite li pomoću bosiljka imati više novaca, otjerati zlo, poboljšati ljubavni odnos i da je partner vjeran Vama u svemu tome možete koristiti bosiljak i pomoći će  Vam jer ima božanstvenu moć.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)