Čakre i njihovo značenje

horoscope guru

cakre i njihovo znacenje

Riječ čakra potječe iz drevnog indijskog jezika što znači znači vrtlog ili krug. Čakre su glavni centri duhovne snage u ljudskom tijelu. Također, to su krugovi energije koji balansiraju ravnotežu i distribuiraju energiju života kroz naše fizičko tijelo duž suptilnog tijela. Suptilno tijelo je ne-fizičko tijelo ili na drugi način poznat kao naša duša ili duh, koji je prekrivač našeg fizičkog tijela.

Vjerovanje u čakre je započelo u Indiji, a koristi se u ayurvedskoj medicini. Riječ Ayurveda dolazi od dvije indijske riječi “Ayur veda” što znači život i smisao znanja. Ayurvedska medicina promatra bolest kao neravnine u tijelu, koje mogu biti tretirane mješavinom meditacije, vježbama i biljnim tretmanima. Ukoliko se čakre ne obnavljaju pravilno, to može izazvati probleme u fizičkom zdravlju, mentalnom zdravlju, kao i duhovnoj patnji. Iako postoji stotinu čakri u našem tijelu, samo se sedam smatra glavnim, a to su:

Prva čakra – korijenska čakra,

Druga čakra – sakralni pleksus,

Treća čakra – solarni pleksus,

Četvrta čakra – srčana čakra,

Peta čakra – grlena čakra,

Šesta čakra – treće oko i

Sedmi čakra – krunsku čakra.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)