ČAKRE I EMOTIVNE BLOKADE

horoscope guru

Čakre

Energetskim centrima ustvari čakrama, obično možemo pročitati općenite opise njihovih karakteristika, koji potječu iz istočnjačke literature.Dosadašnja objašnjenja bila su uglavnom štura ili mistična, tako da bi osoba na kraju stekla dojam da baš i ne zna puno više o ovoj temi nego što je znala prije. Isto tako, kod energetskih iscjeljivanja i rada na čakrama, vrlo malo znamo ili nam je vrlo malo rečeno što se  iscjeljivalo, od čega i kako. Iscjelitelji govore o čišćenju negativne energije i uglavnom ne dobijemo objašnjenje što znači ta negativna energija te kakva je njena kvaliteta i pozadina.

 

Čakre postoje,a sigurno postoji i niz tehnika kojima možemo utjecati na iscjeljenje. Samim radom na energetskim centrima, zanemarujući činjenicu da je uzrok blokada u psihološko-emotivnom materijalu, nećemo napraviti znatnije pomake.
Rad na čakrama može biti izvrstan ulaz u nesvjesno te sjajno oruđe i pomoć za dublji psihoterapijski rad. Postoje određeni osjećaji koji utječu na pravilan rad pojedinih energetskih centara i koji su nastali u ranoj fazi djetinjstva i odrastanja.

1 ČAKRA-strah

Nepravilan rad prve čakre može se očitovati na fizičkoj, emotivnoj i energetskoj razini. Prva čakra vezana za našu vitalnost, općenito zdravlje te imunološki sustav. Ako je prva čakra otvorena i pravilno radi, dobro ćemo se osjećati u vlastitom tijelu, nećemo biti boležljivi. Sa psihološkog aspekta, dobro ćemo se snalaziti i osjećati u fizičko-materijalnoj stvarnosti te ćemo izgledati prisutno, bit ćemo sposobni brinuti se za sebe. Ukoliko nam taj centar nije otvoren, bit ćemo bez energije, skloni obolijevanju. Psihološki gledano, osobe s disfunkcijom prve čakre bit će odsutne i neće se dobro osjećati u svom tijelu i fizičko-materijalnoj stvarnosti. Osnovni uzrok problema prve čakre jest strah koji je nastao u prva tri mjeseca života, možda zbog traumatičnog poroda, operacija ili teških bolesti. Bitan je i odnos s majkom u prva tri mjeseca života. Energetski gledano, prva čakra se steže i blokira protok energije. Energetski rad na čakrama može pomoći, ali je nužan terapijski rad na osvještavanju uzroka straha i postupnom građenju sigurnosti u vlastitom tijelu i psihi.

2 ČAKRA-krivnja

Druga čakra je povezana s kvalitetom osjećaja za suprotni spol ili isti ,zavisi o seksualnom opredjeljenju.To je, također, centar naše seksualnosti i sposobnosti davanja i primanja užitka. Ukoliko je centar oštećen ili blokiran, na fizičkoj razini možemo imati problema s  reproduktivnim sustavom, urinarnim traktom ili lumbalnim dijelom leđa. Simptomi kod žena mogu biti nemogućnost postizanja orgazma ili bolovi prilikom penetracije, a kod muškaraca disfunkcija erekcije ili preuranjena ejakulacija. Ukoliko je centar zdrav, moći ćemo davati i primati užitak te se prepustiti osjećajima vlastite seksualnosti bez opterećenja. Uzroci oštećenja druge čakre mogu biti svi oblici fizičkog zlostavljanja, a pogotovo seksualno zlostavljanje. Glavni psihološki uzrok blokiranja vlastite energije u zdjelici jest osjećaj krivnje.Ukoliko smo rasli u okruženju gdje je seksualnost bila nešto krivo, loše, usvojit ćemo to u naš sustav vrijednosti i prenositi to dalje kroz život. Energetski rad pomaže osvještavanju blokade i stagnantne energije, a ostalo je isključivo terapijski rad na osjećaju krivnje koji je duboko ukorijenjen u psihi osobe. Energetski rad može poslužiti kao oruđe u tretiranju problema. Pravi izazov za osobu je suočavanje s osjećajima kojima je blokirala zdravu seksualnost i životnost. Rad na seksualnosti i relevantnom psihološko-emotivnom materijalu dugotrajan je proces i ne rješava se preko noći. Suočavanje s vlastitim inhibirajućim osjećajima može osvijestiti mnoge potisnute traume. Zato je vrlo bitna uloga terapeuta koji mora biti sposoban pratiti proces od početka do kraja.

3 ČAKRA-sram

Treća čakra centar je naših mentalnih funkcija i logičkih operacija, no i vrlo bitan centar za naš osjećajni život. Putem treće čakre definiramo naša emotivna stanja i emotivne procese unutar naše svijesti. Ako je centar otvoren, bit ćemo sposobni definirati što stvarno osjećamo. Ako smo sposobni prepoznati i imenovati svoja emotivna stanja, imat ćemo sposobnost samodefinicije, što znači da ćemo biti svjesni vlastite vrijednosti te osjećati svoju osobnu snagu i samopouzdanje. Nedostatak istinskog samopouzdanja problem je s kojim se susreće veliki broj ljudi. Na fizičkoj razini mogu se javiti problemi sa želucem, crijevima, jetrom, gušteračom i bubrezima. Uzrok disfunkcije ovog energetskog centra ili blokadi energetskog protoka u gornjem dijelu trbuha, jest osjećaj srama . Ako smo rasli u obitelji u kojoj smo često bili posramljivani, a naše vrijednosti nisu bile prepoznate, usvojit ćemo vjerovanje da s nama nešto nije u redu te da se zbog toga trebamo stidjeti. Time blokiramo svoju jedinstvenu osobnost, autentičnu snagu te idemo kroz život bez samopouzdanja. Zadatak terapeuta je da pomogne u osvještavanju klijentovih vrijednosti te da ih klijent postupno usvaja i mijenja sustav samovrednovanja. Roditelji najčešće posramljuju djecu iz vlastitog srama, nanoseći štetu njihovom daljnjem razvoju.

Čakre jesu energetski centri za unos i metaboliziranje energije, ali kvaliteta prije svega ovisi o osjećajnom uzroku koji je pospremljen u fizičkom tijelu  Rad na energetskim centrima zahtijeva barem osnovni psihološki trening, kao i znanje o fizičko-psihološkim funkcijama čakri.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)