Biljke za magiju i zaštitu

horoscope guru

biljke

Valeriana, Odoljen, Mačja Trava

Venera, voda, ženski
Zaštita, pročišćavanje, posveta, ozdravljenje, snovi,

Magična svojstva

Valerijana je jedna od najjačih biljaka zaštite. Amajlija spremljena od valerijane štiti od svih vrsta zlih demona, ušivena u odjeću štiti od urokljivih očiju. Drži se u kući da bi se zaštitila čitava obitelj. Za zaštitu posebno je cijenjen korijen valerijane koji se veže crvenim koncen sa tri čvora uz prikladnu bajalicu osobi za koju se talisman sprema. Također ova se biljka koristi i za zdravlje. Korijen biljke veže se također sa tri čvora bijelim koncem. Vjeruje se da je valerijana u kombinaciji sa omanom i rutom univerzalni lijek za svaku bolest. Također koristi se kod ritala posvete, za pročišćavanje ritualnog prostora, lošeg sna. Valerijana je specifična po tome što eterično ulje biljke privlači mačke.

Ljekovita svojstva

Od valerijane se spremaju čajevi i napitci za bolesti svih vrsta, posebice nervna oboljenja, menstrualne i srčane tegobe. Osnovne tvari važne za biološko djelovanje valerijane su valepotrijati koji se nalaze u podzemnim djelovima biljke. Sadrži i eterična ulja, valerensku kiselinu, alkaloide, klorogensku kiselinu…
Ljekoviti dio biljke je korijen koji se bere ujesen. Svježi korijen koristi se za izradu vodenih,
odnosno vodeno – alkoholnih ekstrakata ( tinktura ) ili se pak suši. Sušenjem se količina eteričnog ulja u korijenu smanjuje, a miris ( koji potječe od izovalerenske kiseline ) postaje intenzivniji i jači. Aktivne tvari u biljci djeluju umirujuće, te pomažu kod nesanice, nemira, anksioznosti.

Damiana

Mars, vatra, muški
Ljubavna magija

Magična svojstva                                           damiana

Damiana se najčešće koristi u seksualnoj magiji za prizivanje požude i ljubavi, te kod ljubavnih kupki. Također koristi se kod prizivanja vizija tako da se spaljuje u obliku incensa, kada izaziva laganu euforiju. Može se pripremati u obliku čaja i djeluje kao blagi afrodizijak. Odlična za čaranje i privlačenje muškog ljubavnika. Također pokazuje se odlična kod čarolija prekida i raskida veza. Ovu biljku koristite krajnje oprezno.

Ljekovita svojstva

Koristi se kao blagi afrodizijak, kod depresije i glavobolje, mokrenja u krevet. 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)