AKO Nemate Ovu Biljku Morate Je Nabaviti – Biljka koja štiti vaš dom od uroka

horoscope guru

 

Biljka koja štiti vaš dom od uroka
Sansevieria trifasciata
Obitelj: Asparagaceae
Potfamilija: Nolinoideae
Rod: Sansevieria
Vrsta: S. trifasciata

Zmijolika biljka Sansevieria trifasciata je vrsta Sansevieria, podrijetlom iz tropske Zapadne Afrike iz istočne Nigerije.

Naziv je dobila zbog oblika svojih listova, u Japanu ima naziv tigrov rep, u Brazilu poznata je kao Espada-de-São-Jorge (mač Sv.Georga), koristi se u ritualima za uklanjanje uroka i u Africi ova se biljka koristi kao zaštita od zla ili magija.
U današnjici se koristi uglavnom kao ukrasna biljka, na otvorenom u toplijim podnebljima, a unutra kao kućna biljka u predjelima hladnije klime. Poznata je po tome što je tolerantna na niske razine svjetlosti i nepravilna zalijevanja, a tijekom zime treba samo jedno zalijevanje svakih par mjeseci. Mogla bi istrunuti lako ako se pretjera sa zalijevanjem. Jedna studija u NASA-i otkrila da je jedan od najboljih biljaka za poboljšanje unutarnje kvalitete zraka jer pasivno apsorbira toksine kao što su dušikovi oksidi i formaldehid.

Biljka se može razmnožavati reznicama ili dijeljenjem gomoljasto. Prva metoda ima nedostatak da će se raznobojnost vjerojatno biti izgubljena.

Ima izrazito plitak i malen korijen pa biljku posadite u široke ali plitke posude. Što se presađivanja tiče, to kod mladih biljaka nije potrebno dok kod onih stariji se to može učiniti. I to tako da ih posadite u šire posude ili ih razdijelite pa ih posadite u dva cvijetnjaka i tako ih razmnožite, činite to u proljeće.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)