ALKEMIJA

horoscope guru

Alkemija je tajno učenje porijeklom iz Egipta, koje su Arapi preuzeli i dalje razvili.

Od III do XV stoljeća njome su se bavili čarobnjaci, magovi i najučeniji ljudi. U njenoj se osnovi vjerovalo da je moguče načiniti Kamen mudraca, pomoću kojeg bi se obične kovine pretvarale u zlato i spravio Eliksir života i vječne mladosti. Zahvaljujući alkemijskim istraživanjima došlo se do mnogih kemijskih otkrića.

Često najjednostavnije stvari skrivaju nevjerojatne tajne. Život je sam po sebi čudesan misterij, njegov nastanak pogotovo. Spoj dvoje ljudi, koji zajednički začinju tijelo jednog novog bića, svakako je vrijedan divljenja. Uz tu jednostavnost i čudotvornost, ljubavno sjedinjavanje para ima i duhovnu dimenziju. Alkemija je u tome uvijek igrala ključnu ulogu. Slična je spolnom odnosu u tome što zahtijeva spoj žene i muškarca. Razlikuje se od njega u svom cilju, koji nije niti oplodnja niti užitak kao takav. Svrha je postizanje duhovnog rođenja, razaranja starog i stvaranja novog. Naime, tijekom odnosa pripadnika dvaju spolova, djeluju moćne sile, one iste koje omogućuju začetak djeteta. Te energije jednako tako mogu preobraziti psihu. Njima je moguće razbiti razne negativne misli i osjećaje, te ih preobraziti u duhovne kvalitete ljubavi, mira, strpljenja… Uz to, njihovim ispravnim korištenjem, u sebi stvaramo preduvjete za veću povezanost s duhovnim. Naime, umjesto začetka novog fizičkog tijela, u sebi par stvara nova „duhovna tijela“, zbog čega možemo početi osjećati već spomenute više emocije, kao što je ljubav, um postaje sređeniji i smireniji, a naša je volja jača. Na kraju, te nam promjene omogućavaju da spoznamo duhovno u sebi, te da postignemo prosvjetljenje. Valja napomenuti da je, kako bi ovaj proces uspješno funkcionirao, uz alkemiju potrebno ispravno izvršavanje i drugih tehnika, koje je podupiru i jačaju. Unatoč tome, ona je ključna vježba u duhovnom razvoju. Isto tako, na naizgled svjetovnoj razini, njeno redovito prakticiranje omogućava paru da se poveže, jačajući njihovu ljubav.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)