Access Consciousness (Pristup svijesti)

horoscope guru

Upoznajmo metodu Access Consciousness (Pristup svijesti) koja, kako se tvrdi, kroz svoj set alata i tehnika može promijeniti bilo koji aspekt vašeg života koji ne funkcionira kako bi trebao. Želite li poboljšati svoje zdravlje, međuljudske odnose, financije, prevladati stres te razna anksiozna stanja i strahove možda je ovo metoda koja vam može pomoći.

Metodu je utemeljio čovjek po imenu Gary Douglas 1990. godine, a do danas je dostupna u čak 49 zemalja. Ona nam nudi alate, odnosno načine rada s energijom, informacije, tjelesne i verbalne procese koji nas oslobađaju svega što nam ne dozvoljava osobni napredak.

Aktiviranje tačaka na glavi (Bars)

Access Bars je osnovna metoda i vrlo je jednostavan, ugodan, dinamičan proces energetskog djelovanja na 32 specifične tačke na glavi, tzv. ‘Bars’. Pri tome se otpuštaju stari obrasci života i blokirana energija u tijelu, pohranjeni u mozgu. Sve naše misli, osjećaji i emocije imaju električni naboj. Aktiviranjem Barsa putem ugodne manualne stimulacije tačaka otpušta se taj elektromagnetski naboj u mozgu i tijelu, te se rastvaraju nakupljene blokade i ograničavajuća uvjerenja. Proces aktiviranja Barsa u tom smislu nalik je ulasku u “hard disk” našeg mozga i brisanju nekorisnih podataka, a učinci tretmana su uobičajeno zamjetni vrlo brzo. Tačke aktiviramo laganim dodirom, a savaka od tačaka predstavlja jedno životno područje, kao što je novac, krativnost, radost, seksualnost … U svako to područje pospremamo naše stavove, odluke, uvjerenja, stres i negativan naboje. Onoga časa kad se tačke aktiviraju sve to se lagano otpušta i razara. Aktiviranjem tačaka dolazi do oslobađanja naboja koji nas cijelo vrijeme ograničavaju i onemogućavaju da napredujemo i uistinu imamo život kakav na svjesnom nivou želimo. Stavovi, odluke, procjene, vrednovanja, sva takva ograničavajuća uvjerenja koje nosimo u sebi sputavaju našu sposobnost da stvorimo nove ideje s lakoćom i radošću.

 

Tretman Barsa je nježna, njegujuća i opuštajuća, ali u isto vrijeme moćna i učinkovita tehnika za poboljšanje energetskog protoka u tijelu, za čišćenje različitih životnih područja i otvaranje većim mogućnostima u vašem životu. Može se raditi općenito za sva životna područja, ili može biti usredotočen na neko konkretno životno područje na kojem želite poraditi. Access Bars tretmane mogu koristiti osobe svih životnih dobi, uključivo i djeca, a mogu se i kombinirati s bilo kojom drugom tehnikom ili sistemom rada na sebi i iscjeljivanja.

Bars metoda sastoji se od individualnih tretmana kojima terapeut Bars tehnikama može otpustiti 5-10 000 godina raznih ograničenja iz područja vašeg života koji je povezan s tačkom koja se dodiruje, kao npr. : zdravlje, tijelo, odnosi, novac, kontrola, kreativnost, seksualnost, radost, iscjeljenje. Sve što jednom otpustite ne vraća se više, jer otpuštate uzrok problema.

Ove metode namijenjene su svima, od terapeuta, masera i kiropraktičara, kao i svima onima koji se bave nekim oblikom rada na tijelu, koji se bave osobnim rastom i razvojem, roditeljima, supružnicima i djeci. Bars je, dakle, osnovna metoda koja, kojom dobivamo više prostora, svjesniji smo sebe, svoga tijela i svega oko sebe. Na radionicama se uči kako stimulirati tačke na glavi/barse i tako pomagati sebi i drugima. Osnova su barsi, a kasnije postoje i viši nivoi edukacije.

Verbalna komponenta Access Consciousnessa

Drugi aspekt Access-a je verbalni dio, odnosno pitanja koja postavljamo, ali na koja ne tražimo odgovor. “Biti u pitanju” prema Univerzumu i samom sebi kao beskonačnom biću, to je osnova Accessa. Mnogi ljudi žive “u zaključku”, odnosno prosudjuju ono što im se dogadja ili se pitaju, zašto im se dogadjaju ružne stvari. Medjutim, takva pitanja nikud ne vode i samo još više učvršćuju energiju. Umjesto “zašto” koristi se “kako”.

Kad nam se nešto dogodi, bilo loše ili dobro, tada možemo postaviti pitanje “Kako može biti bolje od ovoga?” ili “Što je još moguće?”. Ovim pitanje rastvaramo učvršćenu energiju i raspetljavamo situaciju. Pitanja postavljamo Univerzumu i dopuštamo da nam pomogne.

Mantra Accessa je

“Sav život mi dolazi sa radošću, lakoćom i slavljem”

Praktičari preporučuju izgovaranje mantre 10 puta ujutro i navečer kako bi se programirali za ono što ona govori i osjetili učinke ove metode.

Oficijelna stranica gdje možete naći i facilitatora Accessa u vašoj blizini: Access Conciousness

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)